Nejlepší cesta do Chorvatska

45
28.5.21 05:31

Nejlepsi cesta do Chorvatska

Ahoj lidi.
Letos poprve pojedem k mori autem do Chorvatska. Cilova stanice je Trogir, jedem z Rakovnika.
Muzete mi poradit jakou nejlepsi cestu jet??? Nejlepe bez poplatku a Slovinske dalnicni znamky.
Da se jet i v Rakousku bez namky nebo tu radeji koupit???
Dekuji moc za odpovedi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
72725
28.5.21 06:09

@Hans-0 pokud se chceš tahat po okreskach, tak se dá dojet bez známky.. Osobně volím dálnice. Ty 3 stovky nejsou tak hrozné :think: dej si trasu na waze, nebo Google map a vypni placené úseky. Uvidíš, jak to naroste časově

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18304
28.5.21 06:26

@Hans-0
Asi moc necestujete, neboť tak hloupou otázku hned tak nevymysliš. Nechat si ujít super dálnici v Rakousku, Slovinsku a představ si, že úplně nejlepší dálnice mají Chorvati, ovšem za mýtné, které není zrovna levné, k tomu mají suprové benzinky, když jdeš na WC vůbec ničeho se nedotýkáš rukama, to víš Balkán

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18304
28.5.21 06:35

@martina.se
3 stovky je Rakousko na 10 dni
500 je Slovinsko na 5-7 ted přesně nevím, ale mají to udělané tak, že vždy kupuji známku 2× asi, že když jsem u moře nespěchám za týden domů. Cesta mě vychází cca na 10 tis i s benzínem, mytné, dálnice., jezdím do Dalmácie a dál

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18304
28.5.21 06:40

Nejhorší cesta je z Rakovníka po Česku, taky pojedeš přes polňačky abys ušetřila? Toto nikdy nepochpím, když už máš auto, tak ho užívej, nebo jezdi sockou, nebo raději nikam nejezdi všude chtějí peníze :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20906
28.5.21 06:43

@Hans-0 tak ono i přes Maďarsko se jede dost dobře. Ale po placeným. Pokud chcete ušetřit pár set na tom, že se tam budete kodrcat 2× tak dlouho bez servisu na odpocivadlech. Tak jako určitě tam dojedete, ale vykašlal bych se na to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18304
28.5.21 06:51

@Cenarius l
Přes Maďary nejezdím, není tam nic k vidění. Rakousko má dokonalé odpočivadla, kde je dětské hřiště, skvělé jídlo a cestou vidím krásnou přírodu. Ještě se tam domluvím, Maďarsko nemá šanci cokoliv nabídnout, abych ušetřila pár korun za to mě takové dobrodrůžo nestojí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15916
28.5.21 07:17
@Hans-0 píše:
Ahoj lidi.
Letos poprve pojedem k mori autem do Chorvatska. Cilova stanice je Trogir, jedem z Rakovnika.
Muzete mi poradit jakou nejlepsi cestu jet??? Nejlepe bez poplatku a Slovinske dalnicni znamky.
Da se jet i v Rakousku bez namky nebo tu radeji koupit???
Dekuji moc za odpovedi.

Tihle paštikáři jsou nejlepší. Zkus jet stopem, to ušetříš za všechno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18304
28.5.21 07:24

@Zumpa

Jj a sebou konzervy, pivo v plechu, Blesk a jedete, po polňačce do Chorvatska, už by mohli vyrazit aby tam do podzimu dojeli⚓️🆘

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
28.5.21 07:26
@DanielaD píše:
@martina.se
3 stovky je Rakousko na 10 dni
500 je Slovinsko na 5-7 ted přesně nevím, ale mají to udělané tak, že vždy kupuji známku 2× asi, že když jsem u moře nespěchám za týden domů. Cesta mě vychází cca na 10 tis i s benzínem, mytné, dálnice., jezdím do Dalmácie a dál

Vsak jo, jsou to drobné.. Crcat se po horách polnackama by se mi fakt nechtělo, to je dobré max na krátký výlet

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18304
28.5.21 07:29

@martina.se
Je to dovolená, která se má užít ne protrpět. Každá sranda něco stojí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45
28.5.21 07:30

Asi jsem se spatne vyjadril. Cetl jsem tu par clanku a nekdo pise, ze se da jet i tak, ze se vyhnete treba Slovinsku.
Nejde mi o to usetrit, zas tak spatne na tom nejsem.
Spis nejlepsi cestu po ktere se da jet. Nekdo psal, ze kdyz to vemege pres Madarsko, tak nejsou kolony.
Asi jsem to spatne formuloval. Spis kupujete znamky tady nebo az v dane miste??? Kolik se plati v Chorvatsku??
Spis rady a tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18304
28.5.21 07:36

@Hans-0
Slovinsko se objiždělo kdysi dávno, bylo to tam rozbité a chteli dost peněz. Dnes se raději svezu pár kilometrů po pěkné dálnici. Objíždka je to pěkná, ale zbytečná, taky velmi rádi dělají problém s tím dřevěným mostem, takže se ti objížďka fakt nemusi vyplatit
Kolony, jsou pouze ve Slovinku na hranicich, tam si to užívají
Na platidlech v Chor. bez kolon jde to rychle a platíš buď hotově nebo kartou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45
28.5.21 07:39

Tak dekuji za radu. Normalne ro zadam do Googlemaps a pojedu.
Diky moc.. 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18304
28.5.21 07:40

Pokud nejsi zdatný řidič, což odpovídá, prosím, nejezdi v noci

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová