Beru AD a chci dítě

Anonymní
26.5.21 00:58

Beru AD a chci dítě

Ahoj, uz 8 let uzivam AD, Argofan. Chtela bych na podzim zkouset mimco. Uz jsem neco zjistovala a vim ze hodne zen uzivaly AD pri tehotenstvi. Jak jste se citily behem tehotenstvi? Stacila vam davka AD? Uz mam jedno dite takze vim co dokazou hormony. Diky za vase zkusenosti

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
26.5.21 01:17

Nedávno jsem stejnou situaci probírala se svým psychiatrem. Říkal, že asi čtvrt roku před plánovaným těhotenstvím je potřeba prokonzultovat medikaci. Někdy je potřeba ji upravit dopředu, někdy až po otěhotnění. Ale braní AD není kontraindikace k těhotenství. Pouze se vše musí pečlivě hlídat.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
26.5.21 06:26

Já jsem plánované těhotenství konzultovala se svým psychiatrem a měnili jsme medikaci z Trittica na Zoloft. Ten se prý standardně předepisuje těhotným a kojícím a je považován za “bezpečný”. Řešila jsem to po otěhotnění i s gynekologem a ten mi řekl, že pokud to schválil a předepsal psychiatr, tak on s tím nemá žádný problém - ženský berou horší léky než AD. Přesto když jsem zjistila, že jsem těhotná, tak jsem AD vysadila a do 3 měsíců jsem byla tak vyřízená, že jsem musela opět nasazovat. Teď si to vysazování trochu vyčítám, ale už to nevrátím a vím, že takový bejkárny už dělat nebudu :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
26.5.21 06:47

Jsem v 9 tt a uzivam zoloft… uplne nadsena z toho nejsem, ale bohuzel jsou me stavy bez leku osklive a udajne by to miminko ohrozovalo mnohem vic.. holky, jakou jste mely davku? Ja mam 50ku, ale rada bych sla na 25. Ale asi pockam na ukonceni prvniho trimestru, protoze ta psychika nekdy lita..

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
26.5.21 07:15
@Anonymní píše:
Jsem v 9 tt a uzivam zoloft… uplne nadsena z toho nejsem, ale bohuzel jsou me stavy bez leku osklive a udajne by to miminko ohrozovalo mnohem vic.. holky, jakou jste mely davku? Ja mam 50ku, ale rada bych sla na 25. Ale asi pockam na ukonceni prvniho trimestru, protoze ta psychika nekdy lita..

Já bych nesnižovala, těch 50mg je opravdu malinko. Doktor mi říkal, že tam má pcientky s OCD, které brali až 200mg a mimča jsou ok. Rozhozená psychika a ty stavy jsou horší, než troška AD

• Citovat
  • Upravit
4507
26.5.21 08:04

Brala jsem cele těhotenství 100mg Zoloftu a kluk má půl roku a vypadá normálně… po prvním jsem měla brutální poporodni depresi, takže my jsme naopak nasazovali před otehotnenim, aby se to znova neopakovalo. A bylo to v pohodě. Vysazovat budeme až teď v létě…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ariadne
26.5.21 08:18

V přívalovém letáku je zmíněno, že to může mít vliv na dítě a vylučuje se i při kojení. Neriskovala bych a konzultovala to s psychiatrem.

• Citovat
  • Upravit
596
26.5.21 10:32

Brala jsem asentru. Celé těhotenství 150 mg a asi měsíc před porodem 100mg. Psychiatr říkal, že je to v pohodě a že spousta žen to bere a děti jsou zdravé. Gynekolog s tím problém neměl a ptala jsem se i sestřičky na gynde a ta mi říkala, že mají těhotné s těmito léky a mají zdravé děti. Mám ocd a snížení dávky mi nemoc okamžitě zhoršuje. První těhotenství bez léků bylo opravdu psychicky náročné, fakt jen úzkosti a strach šílený. O stavech po porodu ani nemluvím. Ale to druhé s léky jsme si naprosto užívala. Opravdu krásné období :srdce:. Bude to v pohodě ;). Prober s doktorem léky a pak už se jen tes na těhotenství a miminko :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.5.21 19:58

Holky, diky za info ohledne toho uzivani zoloftu v tehu.. a jak na tom byly deti po porodu? Mely nejake abstinencni priznaky?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
26.5.21 20:55

Plánujeme v létě začít pracovat na dítěti, psychiatričce jsem to řekla a nic o změně medikace neříkala. Beru Elify 150 mg, bez léků být nemohu.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
26.5.21 21:44

Prave jsem po prvnim porodu byla k. o. OCD, do dvou mesicu propukla v nejvetsi sile. Takze hned AD. Na stesti s leky jsem uplne v pohode ale vysazovat nechci protoze vim jak by to dopadlo a malou jsem si vubec neuzila jak jsem mela uzkosti, ted bych si to chtela uzit. Urcite budu vse konzultovat s lekari. Diky ;) zakl.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová