Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Dobrý den. Chtěla jsem se zeptat➡️na jaké klinice nejlépe v Praze nechat provést test otcovství? Jde mi o to že mi je 31 let a mám bratra a sestru. Když jsem se narodila tak si táta myslel že nejsem jeho. Po X letech řekl že ví že jsem jeho a že k tomu nepotřebuje žádný papír. Jde o to kdyby se s ním něco stalo tak já podle právníka pak nemám nárok na nic když nemám jeho jméno a ani ho nemám v rodném listu. Chtěla bych nechat udělat testy DNA že jsem jeho ale tátu nikam nedotáhnu. Na jaké klinice, firmy apod zažádat o soupravu na testy DNA nejlépe stěrem z pusy? Můžete doporučit někoho osvědčeného? Kdyby se opravdu něco stalo abych měla jak pro bratra, sestru apod papír v ruce že to je opravdu můj otec.
Předem všem děkuji🙏
@Anetka2016 píše: Více
tak když otce nemáš v RL, tak pro notáře jsi naprosto cizí člověk, co si o tom myslí tvůj bratr a sestra je úplně jedno, pokud nejsi v RL a otec tě nezmíní v závěti, tak nedědíš
@Anetka2016 píše: Více
a když po létech otec řekl, že ví, že jsi jeho, tak proč jste to nešli vyřešit přes úřady? to je proč se ti nešel zapsat do rodného listu?
a rodiče nebyli manželé? jinak bys ho přece v RL měla automaticky
A bratr a sestra mají v rodném listu někoho? Proč tohle neřeší máma?
Nejdřív dědictví nějaké kamarádky samozivitelky, teď zase řeší svoje budoucí dědictví
Jinak taky nechápu, proč to neřešila už kdysi máma. Proč není teda otec v RL, když je otec? ![]()
@Janli píše: Více
a myslíš, že soud se spokojí s nějakými komerčními testy za 2500? o tom dost pochybuji
, soud bere jako průkazný pouze test z akreditované státní laboratoře, kam musí osobně dojet všichni zúčastnění na stěry,
@Anetka2016 prostě řešení je buď přes soud nebo ať tě otec zahrne do závěti
@stinga píše: Více
Jako navíc celou dobu to neřešila (ani to, že nemá otce v RL) a najednou obrat. Otec má nějaké zdravotní problémy, že najednou řešíš závěť? Se sourozenci máš jaký vztah, že pro ně potřebuješ najednou taky to potvrzení, aby ti věřili?
Vyzkoušej například Genomac nebo Chromozoom, obě firmy nabízejí DNA testy otcovství se sadou na domácí odběr stěrem z úst. Výsledky jsou spolehlivé a platné i pro právní účely, pokud je proces odběru správně zdokumentován. Nezapomeň ale ověřit podmínky uznání výsledků pro právní spory.