Nejlepší testy na DNA

22.12.24 15:35

Nejlepší testy na DNA

Dobrý den. Chtěla jsem se zeptat➡️na jaké klinice nejlépe v Praze nechat provést test otcovství? Jde mi o to že mi je 31 let a mám bratra a sestru. Když jsem se narodila tak si táta myslel že nejsem jeho. Po X letech řekl že ví že jsem jeho a že k tomu nepotřebuje žádný papír. Jde o to kdyby se s ním něco stalo tak já podle právníka pak nemám nárok na nic když nemám jeho jméno a ani ho nemám v rodném listu. Chtěla bych nechat udělat testy DNA že jsem jeho ale tátu nikam nedotáhnu. Na jaké klinice, firmy apod zažádat o soupravu na testy DNA nejlépe stěrem z pusy? Můžete doporučit někoho osvědčeného? Kdyby se opravdu něco stalo abych měla jak pro bratra, sestru apod papír v ruce že to je opravdu můj otec.
Předem všem děkuji🙏

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
76725
22.12.24 15:40
@Anetka2016 píše: Více

tak když otce nemáš v RL, tak pro notáře jsi naprosto cizí člověk, co si o tom myslí tvůj bratr a sestra je úplně jedno, pokud nejsi v RL a otec tě nezmíní v závěti, tak nedědíš

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35845
22.12.24 15:41

Ať napíše závěť.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76725
22.12.24 15:45
@Anetka2016 píše: Více

a když po létech otec řekl, že ví, že jsi jeho, tak proč jste to nešli vyřešit přes úřady? to je proč se ti nešel zapsat do rodného listu?
a rodiče nebyli manželé? jinak bys ho přece v RL měla automaticky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6626
22.12.24 16:07
@stinga píše: Více

Pokud prokáže otcovství, tak dědí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35791
22.12.24 16:27

A bratr a sestra mají v rodném listu někoho? Proč tohle neřeší máma?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16296
22.12.24 16:32

Nejdřív dědictví nějaké kamarádky samozivitelky, teď zase řeší svoje budoucí dědictví :think: Jinak taky nechápu, proč to neřešila už kdysi máma. Proč není teda otec v RL, když je otec? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8508
22.12.24 16:45

A proč není v RL? 8o Nechápu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76725
22.12.24 17:05
@Janli píše: Více

a myslíš, že soud se spokojí s nějakými komerčními testy za 2500? o tom dost pochybuji :nevim:, soud bere jako průkazný pouze test z akreditované státní laboratoře, kam musí osobně dojet všichni zúčastnění na stěry,
@Anetka2016 prostě řešení je buď přes soud nebo ať tě otec zahrne do závěti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8508
22.12.24 18:58
@stinga píše: Více

Jako navíc celou dobu to neřešila (ani to, že nemá otce v RL) a najednou obrat. Otec má nějaké zdravotní problémy, že najednou řešíš závěť? Se sourozenci máš jaký vztah, že pro ně potřebuješ najednou taky to potvrzení, aby ti věřili?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ruzzicka
24.12.24 00:21

Vyzkoušej například Genomac nebo Chromozoom, obě firmy nabízejí DNA testy otcovství se sadou na domácí odběr stěrem z úst. Výsledky jsou spolehlivé a platné i pro právní účely, pokud je proces odběru správně zdokumentován. Nezapomeň ale ověřit podmínky uznání výsledků pro právní spory.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová