Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj, blíží se nám krásné svátky a tak zakládám odkladiště frustrací z rodinných návštěv, vážně i nevážně. Nám už to začalo, tchýně se již pozvala (jasně, že ji zveme sami, ale letos byla rychlejší a nám byl stroze určen termín audience, něco se chystá
). Na to jsme opověděli „Ano, přijeďte kdykoliv odpoledne!“ Odpověď byla „O půl jedenácté jsme u vás“.
Takže se pozvali na oběd jako loni. Dostane zapečené těstoviny, stejně má 170 kilo ![]()
@Teeny píše: Více
U nás je to jednoduché, návštěvy nejsou a je klid ![]()
@Teeny ja se vzdy tesim na 24.11. vecer, to uz bude konecne po tom humbuku zvanym vanoce
![]()
Jee to mi pripomina, kdyz jsem byla tehotna, totalne otekla, jeste jsem nevedela, ze preeklampsie a dite bude do par dnu predcasne venku a mama, tata, babicka a bracha se meli stavit 25 pred obedem. No byli tam v pul 9, starsi dcera v posteli, ja v pyzamu, nic nenachystane a mama pak urazena, ze se necitili vítaní ![]()
@tini píše: Více
To znám, takhle me vzbudila pred lety babička. Doma dvoutýdenní mimino, ja po císaři, spatna noc..domluva, ze přijede na chvíli dopoledne..dorazila o půl deváté, nechala se vyzvednout až večer a ještě se divila, ze ja jsem zelená, v noční kosili a neroluju navsteve cerveny koberec ![]()
U nás byli dneska tcháni na kávu a cukroví. Jeli kolem uklidit hřbitov. My jsme teda sami pozvali na první svátek. I jednu jeho sestru žijící tady v republice. Oni se chtěli sejít, než muž pojede do práce (na letiště je odvezou 25.12. ve 14 h). Tcháni chtěli přijít dopoledne chvilku. Nám to přišlo blbé, limitovaný čas. Je pak před obědem budeme vyhlazovat? Asi by vznikla trapná situace. Tak jsme jim sami řekli, ať přijdou dopoledne a bude společný oběd. Tím se vyřeší návštěva. Oni pak nepřijedou, když nebude doma.
@tini No jo, tos mi pripomnela, kdyz jsem byla chvili po porodu, prokojena prorvana noc, protoze prdy a tchyne ze zustane na noc. No vydrzela lezet do 11, asi cekala snidani do postele. Bohuzel ja jsem byla jak zombie a muz bavil v obyvaku starsi dite, tak smula
Ale na obed si pockala, to zas joooo, prece se nepohrne domu.
@Kelsey1 Tak to budete mit za sebou ![]()
@cecetka píše: Více
Ja jsem slusne vychovana, sama se nezvu a ona nas nezve.
Byli jsme tam loni kvuli muzi, mel nejakou slabou chvilku, to jsme si museli najit nekde ubytovani, protoze na otocku je to daleko a maji maly byt. To radsi nikam.
Já i moje matka žijeme samy. Ačkoli nejsem její oblíbené dítě, v otázce svátků jsme tak nějak zajedno. Klídek, pohodlí domova, pohoda, televize. Obě máme ty aktivní roky za sebou. Ona se teda každý rok nechá umluvit k ne dlouhé návštěvě u favoritů, ale jsme spokojené a vděčné za to, mit svoje doma..
@Teeny Na štědrý den oběd nedělám, takže u mě by nedostala nic
Ja s návštěvama počítám, beru to jako svátky které jsou k tomu určené. Dopoledne se staví táta na kafe a cukroví, odpoledne přijde dospěla dcera s přítelem, budou u nás do 19h. 25. jdeme k mamce, 28 ke tchánům.
Proto nesnáším vánoce, nesnáším návštěvy…já někde i někdo u mě.
@1010 píše: Více
Však to není nutnost, ne? Taky neřešíme návštěvy. Buď před, nebo až pak během ledna třeba. Na Vánoce máme volno, tak chceme i klid ![]()
@Teeny jinak…přesně tohle chování nesnáším…nijak si nekomentovala… že neakceptovala…tvou…vaší hodinu?