Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahojky…
U nás už pomalu začalo téma Vánoce
![]()
Někdo už to řeší někdo ne ale u nás doma se řeší dárek pro mojí nejmladší sestru. Fotí moc hezky a ráda
Šíleně touží po alespoň základní zrcadlovce že by jsme se tak různě složili… Nechceme jí zase kupovat nic drahého spíš co nejlevnější tak se ptám vás co se v těchto fotoaparátech vyznáte. ![]()
Já asi nejlevnější zatím našla Nikon D3000 znáte snad něco levnějšího? A myslíte že je tento fotoaparát dobrý?
děkuji za odpovědi.. ![]()
Zrcadlovka je skvělá
ale určitě nekupujte tu nejlevnější, aby se to pak neodrazilo na kvalitě. Vždycky říkám…nejsme tak bohatí, abysme kupovali levné věci.
Mám právě strach že budeme muset! Jen tak vyhodit cca 8000 za nejlevnější zrcadlovku tak to už je na nás moc při jednom dítěti dalšímu těhotenství a dalších miliony dárku pro ostatní takže ona už ta právě v uvozovkách nejlevnější stojí dost! Zase co jsem slyšela tak ta Nikon D3000 je sice levná ale za tu cenu není vůbec špatná ale kdyby se našlo něco levnějšího a taky dobrého… ![]()
Se ptám jako úplný laik - v čem jsou zrcadlovky jiné, lepší než běžné fotoaparáty, v čem je jejich výhoda? Vůbec tomu nerozumím.
Ano, jde spíše o objektivy než o těle… Chce to dojit přimo do prodejny s foto (NE obchodák, či elektro) Tam maji nabiflovany jen dve značky a jednu musi upřednostnovat před druhou… Takže zajit do malého kamenneho obchudku s foto ![]()
@Tarinka píše:
No ono spíš záleží na těch objektivech, ne?
Tak ten si prý může potom dokoupit jiný kdyby chtěla…
@Burj Chalifa píše:
Se ptám jako úplný laik - v čem jsou zrcadlovky jiné, lepší než běžné fotoaparáty, v čem je jejich výhoda? Vůbec tomu nerozumím.
Tak to já když mám zase dvě fotky vedle sebe od toho a toho tak to rozeznám to už mě sestra naučila a je fakt že když to člověk porovnává tak zrcadlovky jsou prostě dokonalé rozeznají co mají víc na fotce zaostřit a co rozostřit je to krása…
@natiova píše:
Tak to já když mám zase dvě fotky vedle sebe od toho a toho tak to rozeznám to už mě sestra naučila a je fakt že když to člověk porovnává tak zrcadlovky jsou prostě dokonalé rozeznají co mají víc na fotce zaostřit a co rozostřit je to krása…
aha, takže umožňují si s fotkou vyhrát. Není to jen cvak, cvak…
Mně se právě líbí že ten Nikon D3000 je tělo i objektiv za těcch cca 8tis. a u ostatních tolikhle stojí jenom tělo
![]()
@Burj Chalifa píše:
aha, takže umožňují si s fotkou vyhrát. Není to jen cvak, cvak…
Co jsem si jí u kamarádky zkoušela tak se mi líbí že člověk udělá několik snímků najednou a ne že cvakne čeká až záběr zmizne teprve potom fotí znovu ![]()
Ano, záleží víc na objektivu než na těle, ale za 8t se toho moc pořídit nedá
@Burj Chalifa se zrcadlovkou se fakt fotí úplně jinak
jde toho nastavit mnohem víc než na kompaktu, fotit surové fotky a s tím si pak hrát v pc k obrazu svému ![]()
@Januliiik Těch 8tis. jsem tu zmiňovala proto že je to opravdu nejlevnější TEDA CO JSEM JÁ NAŠLA
Ale co jsem fnala tak fakt by neměla být špatná
…Takže myslíte že nic levnějšího už není?
@natiova to nevím jestli je ještě něco levnějšího…no možná to vyzní blbě, ale nemyslím to zle, já bych se za ty peníze asi koukla sem http://www.xpozice.cz/bazar/index.php?… a zkusila vybrat, kolikrát tam prodávají pár měsíců staré sety
Nezáleží na těle, ale na objektivu
… Tělo si kup klidně za 4 tisíce, ale objektiv, ten musí být kvalitní, což se odráží i na ceně
a většinou za 8 tisíc jsou takové, že to tělo stojí 7 tisíc a objektiv ten zbytek, takže kvalitně nic moc, je to jen základ.