Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Tak koukám na zprávy.. samozřejmě hlavní zpráva je nově zvolený americký president.. Zaujala mě hláška že americký prezident je nejmocnější člověk planety?? Nějak mě zajímá proč to tak je?
Chápala bych nejmocnější člověk Ameriky.. ale proč planety?
@darkblack píše:
Tak koukám na zprávy.. samozřejmě hlavní zpráva je nově zvolený americký president.. Zaujala mě hláška že americký prezident je nejmocnější člověk planety?? Nějak mě zajímá proč to tak je?Chápala bych nejmocnější člověk Ameriky.. ale proč planety?
1. Červený čudlík k jadernému arzenálu
2. Ropa se obchoduje v dolarech.
Je toho víc, ale tohle stačí. ![]()
US jsou hegemon, dominantni stat, tudiz jejich prezident (protoze jsou prezidentsky stat) je na papire nejmocnejsim clovekem planety. Samozrejme ve skutecnosti je to trochu jinak, ta moc tohoto uradu je jednak docela omezena a za druhe mocni a nejmocnejsi se rekrutuji mezinarodne z jinych pozic nez z politiky. Ale mezi politiky neni mocnejsiho ![]()
@darkblack píše:
Tak koukám na zprávy.. samozřejmě hlavní zpráva je nově zvolený americký president.. Zaujala mě hláška že americký prezident je nejmocnější člověk planety?? Nějak mě zajímá proč to tak je?Chápala bych nejmocnější člověk Ameriky.. ale proč planety?
KEcy, prdo…lizy…Ber to tak.USA si mysli, ze panem ZEMI.NA vse hled s nadhledem. Kecat mohou, ale pravda je jinde.
@AlphaOmega píše:
1. Červený čudlík k jadernému arzenálu
2. Ropa se obchoduje v dolarech.Je toho víc, ale tohle stačí.
Ropa se obchoduje v dolarech…Diki, ze brzo uz tak nebude.Diki Putinovi.
@toooja píše:
Ropa se obchoduje v dolarech…Diki, ze brzo uz tak nebude.Diki Putinovi.
Nevím jak moc sledujete ekonomické ukazatele, ale rubl aktuálně je z investičního pohledu naprosto nezajímavý na dlouhodobém minimu. Vaše představa je spíš zbožné přání.
Ruská ekonomika je silně závislá na USA, ať už se propaganda zkouší tvrdit cokoli. Krásným příkladem je, že většina ruských hypoték je vázána na kurz dolaru.
@darkblack píše:
Je to prostě dominantní ekonomika světa ![]()
Jak tu holky psaly, odráží se to i v tom, že jejich měna je globální měnou. Pokud by udělali nějakou číčovinu, viděli bychom. ![]()
Ted se mi na FB objevilo tohle - jako pozdrav od Rothschildu…mno, tak nejak si myslim taky, ze nitky taha nekdo uplne jiny, nez ty ksichty, co vidime v televizi