Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Z podobnych duvodu pritel kazdy druhy patek hlida a ja jdu s jednema kamoskama vecir nakupovat a s dalsima pak na drink. Praktikuji od 7m veku ditete, mala nijak netrpi s tatuldou si to uzivaji, jelikoz zase delaji curbes a jedi to, co bych neschvalila a nikdo je za to,,nebuzeruje''
dite me bavi, ale proste si chci na urcitou chvili vyhodit z kopytka a bavit se o cizich problemech, o praci atd, i pritel je radsi ze se jdu vykrafat, rekl ze jsem to zase JA jakou me znal. Takze to diky tomu klape na obou stranach.
@IvčaKevinIvanka Já jsem jednou týdně jezdila do školy, abych se dostala trochu do jiného světa. Sem tam výlet s kamarádama, ale tam se člověk stejně o dětech baví. A byla jsem na jaře sama! na wellness víkendu, za měsíc jedu zase.
![]()
Když je krize vytahnu notebook a zaparim si - dřív wowko, teď na to není čas, tak aspoň hearthstone
Nemam touhu utikat od deti nebo nekam do spolecnosti, ale casto potrebuju proste jen BYT SAMA na par hodin. Vetsinou vezmu psa ven, do luk a lesu.
Mně taky pomáhal jedině odchod z bytu - občas někam s kamarádkami, ale to mi ve skutečnosti moc nepomáhalo, protože to nebylo to správné odreagování, stejně se debata vždycky stočila k dětem a k tomu, od čeho jsem se snažila vyčistit hlavu). Tak jsem se vrátila ke koníčku z dětství a 2× týdně vyrážím do „jiného světa“. ![]()
Já si občas zajdu do města popít, pak jsem zase jako sluníčko
Někdy je třeba si udělat čas sama pro sebe…
Chodim behat a kdyz to nejde, tak aspon beru knizku, s tou mam vzdy ppcit, ze jsem jinde i kdyh treba sedim doma na gauci ![]()
Procházka v lese se sluchátkama na uších. To je lahoda. Ale co jsme se přestěhovali v podstatě do lesa tak chodím i s dítětem a je to podobný relax.
Doma uspat dítě, pustit si muziku a uklidit kuchyň, nějak mě uspokojuje ten pořádek co tam pak je. Ráda umývám nádobí, takže relaxuju i u toho ![]()
@Aletheia píše:
Procházka v lese se sluchátkama na uších. To je lahoda. Ale co jsme se přestěhovali v podstatě do lesa tak chodím i s dítětem a je to podobný relax.Doma uspat dítě, pustit si muziku a uklidit kuchyň, nějak mě uspokojuje ten pořádek co tam pak je. Ráda umývám nádobí, takže relaxuju i u toho
vzácná to žena.
I kdyz nemam nijak zvlast pocit, ze musim „unikat“,presto minimalne jednou do mesice dam deti babicce na den a noc a zpetne pak musim vzdy uznat, ze mi to hrozne pomohlo! Vetsinou jdeme s manzelem nekam na vecu ci kino, pak vino, sex bez nutnosti byt tise a dlooooouhy spanek.
Bezne denni uniky:sklenka vina kdyz deti usnou, dobry syr a big bang theory, red dwarf nebo treba black books ![]()
Pro me je to i cigareta… kdyz prijde pritel domu, sprchne se a dostane malou na povel, mame to na dvur tri patra, tak i to je o trochu vetsi chvilka klidu…