Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@123Soňa píše:
Ahoj. Zajímalo by mě, jakou knihu si vaše děti oblíbily…
Hlavně mě zajímají knihy pro děti kolem pěti let, ale můžete psát i pro starší.
Klidně jich vyjmenujte víc, ať mám inspiraci
Děti z Bullerbynu.
@123Soňa Mám pětiletou, takže ti můžu vypsat její aktuální favority:
Justýnka a asistenční jednorožec, máme i audioknihu, jede denně
Dědečku vyprávěj od Špačka - všechny tři díly, taktéž audiokniha docela často
Z encyklopedií Larrousse, Hravouka
z novinek Gerda, příběh velryby - což je nádherná knížka
teď čteme Strašidýlko Stráša od Aleny Mornštajnové
Fajn jsou také knížky z Ikei. Ač by se nezdálo, mají krásné ilustrace a ne úplně blbé příběhy. Mají k nim i pexesa, což naše děti hodně baví
A jinak z klasik máme knížky z Alberta, Krtka, Alenčinu a Martínkovu čítanku, Děti z Bullerbynu..
Deti z Bullerbynu,Jakub a Jachym a Disney-pohadky z Ledoveho kralovstvi,Dedecku vypravej a ruzne mixy
Makový mužíček od Nepila, Ferda mravenec, Deti z Bullerbynu, Pohadky z parezove chaloupky
Povídání o pejskovi a kočičce. Čteme už půl roku v kuse, každý večer.
U nás letí disneyovky, nejvíc si syn teď oblíbil Aladina
mě velkou knihu těch klasických Disney pohádek a pak různě vychází knížky s příběhy zvlášť, myslím že ty jsou nesmrtelné a super jak pro holky tak pro kluky
ale syn je malý, 3 roky, zatím ho zajímají spíš obrázky co si prohlíží zatímco já čtu ![]()
šestiletá - Děti z Bullerbynu, Pippi Dlouhá punčocha, Uprchlík na ptačím stromě a další knížky od Sekory - Brouk Pytlík, Ferda mravenec atd,
My v tomhle věku neskutečně baštili Mumini a synovci a neteře v tom jedou taky, ale někoho ty knížky úplně míjí ![]()
U nás momentálně frčí Harry Potter, před tím Skřítek Medovníček, Dobrodružství pana Kolečka, dobrodružství pavouka Čendy, Lichožrouti…
Už to tu snad všechno bylo: Pippi, Medovniček, encyklopedie Larousse, Pejsek a kočička, Medvídek Pú (ne Disney, ten původní), Kocourek Modroočko
Čtyřlístky - dcera i syn je milují. Pak už je to odlišné od pohlaví. Máš syna nebo dceru?
Já mám teda čtyřleťáka a u nás frčí Chaloupka na vršku a Krteček
Disney sérii, jak každý týden vychází jedna knížka…,,doteď je jich 52.