Nejsem na miminko mladá ve 20 letech

20.3.14 10:09

nejsem na miminko mlada????

Dobrý den,
nevím koho bych požádala o radu..než od žen co už miminko mají. Mám velký problem :( nejsem si jistá zda ted myšlenka na miminko je na místě :( Já 20let, středoškolačka (už snad 2 roky moc toužím po miminku, všude se otáčím za miminky, koukám ráda do kočárků, nafukuji příško a představuji si jaké to je mít v sobě toho malého drobečka, když mi přítel hladí bříško jsem v sedmém neby když přemýšlim jak by hladil kdyby tam byl ten špuntík)Můj přítel 26let, pracuje a má vlastní barák..takže o zázemí nouze taky nebude tak jako o penize..každou chvilku se o miminku spolu bavíme a taky by miminko chtěl, jen nevím zda ted :( :( :( hlavně mám strach zda bych byla dobrou matkou, zda bych to zvladla, je to velka zodpovědnost :,( :,( jestli bych se dokazala postarat..Kamarádka mi řekla že jsem blbá když toužím po dítěti a že se mám uklidnit a nemyslet na kraviny..a však každou noc chodís spát a trápí mě otázka zda je to dobrý nápad mít dítě a zda bych to vůbec zvladla :( :(
Budu ráda za jakoukoliv odpověd. Pěkný den

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6203
20.3.14 10:11

Dodelej si skolu a pak uvidis ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35903
20.3.14 10:12

Nejdriv dostuduj. Pak se zamyslete nad svatbou. Pak si taky pripust variantu, ze by te pritel opustil, jak bys miminko uzivila sama. Koukat na miminka a hladit brisko je hezke, ale realita je trosku jina.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tynkycat
20.3.14 10:12

Tím středoškolačka myslíš, že ještě studuješ, nebo že máš střední školu? :) jestli máš studium za sebou máte zázemí a přejete si oba tak do toho né? :) to že tvoji vrstevníci nesdílí tvoje nadšení je jejich věc, mě je (bude za pár dní) 24 a moji vrstevníci taky ještě lítaj po diskotékách a asi budou koukat i na mě jak na exota jestli se to povede nic si z toho nedělej a kašli na ně :palec:

• Citovat
  • Upravit
111verunka111
20.3.14 10:13

Ano, dodělej si školu, to e hlavní. Osobně bych poradila najdi si práci a odpracuj aspon rok, a pak do toho s přítelem klidně praštěte. Ono se totiž těžko hledá práce bez praxe a s dítětem

• Citovat
  • Upravit
101843
20.3.14 10:14

@Eliška_a89 Asi takhle, dodělej školu, zkus získat nějakou praxi a pak uvidíš… ono je hezké, že má přítel práci a barák, ale nikde není psáno, že vám to musí klapat (statistika rozvodovosti a rozchodů je neúprosná) a co bys pak měla ty, pokud bys šla do mimina těď? Nedodělanou školu, žádnou praxi, ani kde bydlet…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4697
20.3.14 10:15

Už celkem dost o tom přemýšlíš, i o tom, že to není jen na „hraní“, tak pomalu časem připravená na to budeš :) Ale jak už tu padlo, škola je důležitější. Nejprve dodělej, pak třeba zkus práci a když se zadaří tak se zadaří :)
Hodila bych tomu volný průběh :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30556

Dodělej školu, zkus si co to je práce alespoň ať máš nárok na mateřskou, víš co obnáší být v pracovním procesu a pak klidně to miminko…
Jsi celkem mladá a rok, dva, tři (nevím kolik máš ještě školy) a myslím, že budeš víc připravená na to mimčo…protože co si budem nalhávat, chlap s tebou může být na vždy a nemusí, je lépe být připravená na tu horší variantu ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2120

Ja mam 23 a cekam druhe…o veku to neni ale o zralosti.kdyz se cejtis, jsi zajistena tak klidne hned..jen tu skolu dodelej. predpokladam ze letos maturujes… Tak tu chvilku to vydrz a pak hura do toho :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
20.3.14 10:16

Tak za prvé si uvědom, že to to roztomilé miminko je to jen pár měsíců. Pak už je to prostě dítě. Otázka tedy stojí, jestli chceš mít jen miminko nebo stojíš o dítě = opravdu dlouholetý respektive až celoživotní závazek(které budeš muset vychovávat, za pár let s ním psát úkoly, časem s ním začne mlátit puberta…).
Za druhé nevím, jestli už máš nějakou pracovní zkušenost. pokud ne, doporučuji jít tak alespoň na dva roky pracovat. Tím člověk dost dospěje a může pak alespoň tomu dítěti něco předat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
239
20.3.14 10:16

Pokud jste oba připraveni a chcete to, tak do toho :palec: a na,,kamarádky" se vyprdni :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tynkycat
20.3.14 10:17

@j.a.n.i1 to by to dítě ale nemohl mít dneska nikdo, kdyby přemýšlel nad tím jestli spolu s partnerem vydrží, teda za předpokladu, že spolu nejsou dva měsíce… případy kdy se rozpadaj vztahy a manželství po několika i desítkách let jsou čímdál častější… jinak souhlasím, že mít něco odpracovanýho se hodí i kvůli nároku mateřskou a taky mít zajištěný bydlení a vědět, že neskončí na ulici „kdyby něco“

• Citovat
  • Upravit
6499
20.3.14 10:18

Neexistuje jediný správný věk na dítě. Nejlepší chvíle pro těhotenství je ta, kdy si oba partneři to dítě přejí. Takže jestliže se shodnete oba dva na tom, že chcete založit rodinu, není moc co řešit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
20.3.14 10:20

@Tynkycat Jenže dostudovaná osamělá matka s praxí na tom bude vždy podstatně lépe naž nedostudovaná bez praxe. Ta totiž, pokud nebude mít nějakou z p.dele kliku, bude mít do konce života nejspíš jen holý zadek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101843
20.3.14 10:21

@Tynkycat A psala jsem snad něco jiného? ;) Prostě nejít do toho po hlavě s myšlenkou, přítel má dům a uživí nás… ale myslet taky na situaci, když to nebude tak růžové… ono těch diskuzí „nemám nic, nemám příjem a nemám kam jít“ je tu dost :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí