Nejsem paranoidní?

Anonymní
3.4.20 17:30

Nejsem paranoidní?

Zdravím, zakládám tuhle diskusi, abych věděla, jestli mi už nehrabe. :lol:

Poslední dobou se mi stává, že když se s někým bavím u nějaké věci, tak na tu věc se mi začnou objevovat na netu reklamy. Pochopila bych, kdybych si do vyhledávače tu věc zadala, ale já nic nehledala.
Pár příkladů: bavím se s kolegyní, že si asi založím spořící účet. Za pár dní na FB anketa - pokud si budete zakládat spořící účet, jaká je možnost, že si ho založíte u xx.

• říkám někomu, že nemám ráda barevné ponožky, že nosím jenom bílé nebo černé. Přijde mi mejl, že získávám slevu na své černé ponožky a ať dokončím objednávku. Přitom ani nevím, že nějaký takový stránky existují.
  • dcera byla se školou na exkurzi ve firmě, která vyrábí nářadí. Doma mi pak vypráví, jak tam něco vrtali vrtačkou. A mě se na zboží začnou ukazovat reklamy na vrtačky. Přitom já nic takovýho fakt nehledala. :-)

A těch příkladů mám víc. Myslíte, že je to náhoda nebo nás fakt někdo odposlouchává?

Radši anonym, ať nikdo neví, že jsem blázen. :-)

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
11205
3.4.20 17:33

Reklamy se objevujou vsude na vsechno, akorat jak o tom mluvis, tak se jich pak vic vsimas.
Jsi blazen :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.4.20 17:35

Odposlouchava. Jeli jsme s muzem autem po dalnici. V dali byla rozhledna, rekla jsem mu z legrace, jestli se tam mrknem. Navigace v mobilu se za chvili prepocitala a navedla nas z dalnice na okresky kolem te rozhledny. Mluvili jsme o fotce se slunecnicemi, navigace nas opet navedla z dalnice na okresky a mezi pole… :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Ou
24138
3.4.20 17:37

Ne nejsi blázen, podléháš jen obvyklému kongintivnímu klamu selektivní pozornosti - konkrétně afektivní heuristiky. Reklam okolo sebe vidíš tuny, ale těchhle sis prostě všimla. Je to natolik častý omyl toho jak vyhodnocujeme ty tuny informací co se na nás valí, že to má své vlastní jméno :-D

Jestli se toho chceš zbavit, tak nalij do svého mozku obsah téhle knihy https://www.melvil.cz/…chle-pomale/ a když ti zase bude chtít předohodit něco, co tě má vyděsit nebo v tobě vzbudit nejěkou jinou negativní emoci, tak ho koriguj, aby příště vyhodnocoval souvislosti lépe.

Příspěvek upraven 03.04.20 v 17:38

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2427
3.4.20 17:37

Vím, že iPhony měly nějaký „bug“, že nahrávaly i po skončení hovoru. Případně, že je někdy (skrytě) zapnutý mikrofon. Jednou jsem koukala na FB, tam „obyč“ reklamy, chvilku jsem se bavila naživo s kamarádkou o kabelkách, a když jsem FB znovu otevřela, tak tam byly samé reklamy na kabelky. Jestli je to pravda, netuším.
Každopádně to není tak, že by tam seděl někdo na druhé straně a odposlouchával, pokud vůbec je to pravda, tak se spíš budou zachytávat určitá slova/výrazy na cílenou reklamu. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2427
3.4.20 17:38
@Anonymní píše:
Odposlouchava. Jeli jsme s muzem autem po dalnici. V dali byla rozhledna, rekla jsem mu z legrace, jestli se tam mrknem. Navigace v mobilu se za chvili prepocitala a navedla nas z dalnice na okresky kolem te rozhledny. Mluvili jsme o fotce se slunecnicemi, navigace nas opet navedla z dalnice na okresky a mezi pole… :nevim:

Tak tady tě mohl slyšet telefonní asistent. Tomu třeba stačí říct, aby zahrál nějakou písničku, a už zapíná Spotify. Stejně tak umí změnit navigaci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.4.20 17:40
@KimL píše:
Tak tady tě mohl slyšet telefonní asistent. Tomu třeba stačí říct, aby zahrál nějakou písničku, a už zapíná Spotify. Stejně tak umí změnit navigaci.

To je ale zmetek :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
3.4.20 17:41
@jita22 píše:
Reklamy se objevujou vsude na vsechno, akorat jak o tom mluvis, tak se jich pak vic vsimas.
Jsi blazen :kytka:

Jo, to jsem si taky říkala, že si těch reklam víc všímám, ale proč mi přijde mejl z obchodu, kde jsem nikdy nic nenakupovala a posílaj mi kód na slevu na další nákup černých ponožek?

• Citovat
  • Upravit
12330
3.4.20 18:17

Ano, telefony odposlouchavaji. Ani nemusis telefonovat. Napr. https://jablickar.cz/…mu-zabranit/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1459
4.4.20 11:31

Nejsi blázen, mně se to stává pořád i mým známým a nic nevyhledávám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
587
4.4.20 21:08

Další důvod pro mě, proč si nepořizovat chytrý telefon.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13
17.5.22 21:16

Zdravim před 2 lety jsme se prestehovali do domu a uz tehdy se mi tu špatně spalo ale čekala jsem že si časem zvyknu. Párkrat v noci jsem viděla duchy nebo se mi to mozna zdalo. Kazdy vecer musim chodit spat jeste kdyz se nekdo diva na televizi a je rozsviceno jinak neusnu a kdyz uz usnu ve 4 hodiny rano se vzbudim. Kdyz zavru oci neco me je donuti je hned otevrit a rozhlednout se po pokoji. A kdyz sedim u stolu a jsem treba na mobilu musim se otocit zidli a jit do rohu abych měla kontrolu nad celym pokojem. A chodim si otevirat dvere aby me kdyztak nekdo slysel. Už mě to vazne nebavi a i kdyz se snazim lezet v posteli a nerozsvitit to svetlo vzdycky to proste udelam. Nevim jestli je to normali ale treba mame na stole jablko a ono se z ničeho nic začne kutalet a spadne na zem vazne me to děsí protoze to nechápu. Neměla bych si zajit k psychiatrovi? Uz vazne nevim jestli se to normalne zpraví

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová