Nepřepsané auto

7
2.4.20 16:46

Nepřepsané auto

Dobrý den.
Zajímá mě, jak byste řešili podobnou situaci, případně jestli jste něco takového už řešili.
Můj chlap kdysi před lety (cca 7-8 let, možná i víc), prodal auto a kupci dal plnou moc k přepsání auta na sebe, protože kvůli práci prostě nemohl dojít na uřad jindy než mimo hodiny. K jádru věci - za celé roky žádná pokuta, žádný dopis, žádný problém s pojistkou… no ale náhodou jsme zjistili, že je pořád majitelem! Kupce auto nepřepsal, můj chlap nemá po letech ani smlouvu, ani kontakt na dotyčného… nevíme kde auto je, jestli vůbec je, podle CKP dluh na pojistném nemá…
Mohl by mi někdo prosím poradit kam jít, kam to nahlásit, jak auto najít nebo se ho „zříct“? Cokoliv? :(
Policie moc ochotná pomoct nebyla, prý s tím nic nenadělají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1351
2.4.20 16:52

To je tak, když se spolehneš na dobrý slovo cizího člověka. Nám se takhle neodhlásila z bytu paní, od které jsme ho koupili. Poradit neumím, když neporadili policajti, zavolala bych na evidenci vozidel, tam by měli vědět, jak to řešit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
alena1995
2.4.20 17:11

Tak zjistit na koho je psana pojistka.

• Citovat
  • Upravit
377
2.4.20 17:15
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14376
2.4.20 17:18

Nějak nechápu, vy od toho auta nemáte absolutně nic, jak jste náhodou zjistili, že je stále majitelem?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26747
2.4.20 17:18

@Celeana stačí číst, že pan už nemá smlouvu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33597
2.4.20 18:03

@Emanela Jak jste na to přišli? Zkus zjistit na koho je psaná pojistka. Jinak asi majitele nedohledáš. Policie s tím opravdu nic neudělá, tohle je váš průšvih, tohle se musí prostě ohlídat a ne se vymlouvat na nedostatek času :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46
2.4.20 18:10

Mně se stalo to stejné. Tehdy jsem byla na rizikovém, tak jsem jen dala kupci plnou moc.
Když mi přišla exekuce na nezaplacenou pokutu, tak jsem teprve zjistila, že jsem stále vlastník. Tehdy jsem šla na dopravní magistrát- na základě op mi tehdy vyřadili auto z registru. Nevím, co pak dělal nový majitel, ale mne už to bylo jedno.
Nevím jak je to dnes, ale asi bych zašla na magistrát a zkusila nějak auto ukončit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
M-A
689
2.4.20 18:23

Kdyz si vzpomene,, kde mel zelenou kartu, mohli by mit kopii kupni smlouvy kterou ukazoval pri ukonceni smlouvy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
2.4.20 20:00
@Aduš8 píše:
Nějak nechápu, vy od toho auta nemáte absolutně nic, jak jste náhodou zjistili, že je stále majitelem?

Zjistil to insolvenční správce, když si ověřoval co všechno má můj chlap ve vlastnictví, a poté nám to oznámil. Když jsme mu vysvětlili situaci, chtěl kupní smlouvu, která už se po skoro 10 letech a 3× stěhování prostě nenašla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
2.4.20 20:02
@M-A píše:
Kdyz si vzpomene,, kde mel zelenou kartu, mohli by mit kopii kupni smlouvy kterou ukazoval pri ukonceni smlouvy

Když se ukončuje pojistka, předkládá se kupní smlouva?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
2.4.20 20:06
@ZS656 píše:
Mně se stalo to stejné. Tehdy jsem byla na rizikovém, tak jsem jen dala kupci plnou moc.
Když mi přišla exekuce na nezaplacenou pokutu, tak jsem teprve zjistila, že jsem stále vlastník. Tehdy jsem šla na dopravní magistrát- na základě op mi tehdy vyřadili auto z registru. Nevím, co pak dělal nový majitel, ale mne už to bylo jedno.
Nevím jak je to dnes, ale asi bych zašla na magistrát a zkusila nějak auto ukončit.

Děkuju za tip :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
2.4.20 20:21

Pokudnebylo přepsané, tak by mělo být vyřazeno z evidence. Skočte na dopravku a tam by vám měli říct více.

• Citovat
  • Upravit
M-A
689
2.4.20 20:24

@Emanela ano, protoze oni ti ji musi na zaklade neceho ukoncit, a to je ten prodej. Sama jsem takhle dostala dva roky starou kopii od kooperativy, ja ji uz nemela a chlap taky neprepsal…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
2.4.20 21:11
@M-A píše:
@Emanela ano, protoze oni ti ji musi na zaklade neceho ukoncit, a to je ten prodej. Sama jsem takhle dostala dva roky starou kopii od kooperativy, ja ji uz nemela a chlap taky neprepsal…

Tak to jsem netušila, auto nevlastním tak nevím. Díky za tip. Mám ale strach, že po tolika letech už taková data mít nebudou. Každopádně zkusíme to. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová