Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Manzel take spolehal na kupujiciho, ze prepise auto, kdyz ho prodaval a oravdu se mu to setsakramantsky vymstilo.
Pul roku po prodeji auta mi zvoni telefon, zvednu ho a tam se mi ozvala pčr, ze jen mi oznamuji, ze je manzel zadrzeny, ze bližší informace mi dat nemohou, ale at nepocitam s tim, ze ten den prijde domu. Chtela jsem na sluzebnu jet, ale to mi rekli, ze je to zbytecny, ze mi stejne nic sdelit nemohou.Ja vubec nevedela, co se deje. Nervy to byly pořádný.
Pak mi manzel vypravel, ze sel na odpoledni, asi pul hodky pracoval.Pote na něj do. prace nabehla zasahovka a na pracovisti ho zatkli. Musel si kleknout, oni mu ze zadu nasadili pouta a takto sel pres cele pracoviste.Na policii musel popsat minutu po minute urcity den, co delal. Pak se dozvedel, ze tim nasim autem, ktere nebylo prepsano, nekdo spachal loupezne prepadeni. Popis sedel presne na manžela. Naštěstí ten inkriminovany den v ten stejny cas manzel sedel u starsiho ve skole a neco tam. resil. Policie volala do skoly a overovala si to.Asi po peti hodinach ho pustili.
Takze neprepsat auto osobne je opravdu velky risk a ja verim, ze muj manzel to uz nikdy neudela 😂
Omlouvam se, ze neodpovídam na tvou otazku a pisu trochu mimo tema, jen jsem se chtela podelit o svou zkusenost.
@lísteček1 jezisi tak to je pekna lekce teda, na to si vzpomenu az budu priste davat plnou moc
![]()
Dobrý den, dopadl nejak zpětně přepis? jsme v obdobné situaci a vím, že řešení při všech náležitostech je nulové.
@Emanela píše:
Když se ukončuje pojistka, předkládá se kupní smlouva?
ne
@matkabagristy píše:
ne
Jo, třeba Direct už taky kupní smlouvu nechce. Zařizovala jsem si tam v dubnu pojistku, ale v květnu jsem auto prodala a normálně jsem to ukončila přes net. Jenom jsem tam jako důvod zaškrtla, že jsem auto prodala a bylo to.
Jinak jsem prodávala auto chlapovi, co ho měl na další prodej, pojistku jsem zrušila hned druhej den po prodeji a pak jsem skoro dva týdny koukala na ČKP, kde bylo to auto furt nepojištěný. Byla jsem z toho na nervy, naštěstí se pak prodalo a pojistka platila ode dne, kdy jsem ho prodala i já. Pak mi přišla i na mejl fotka okopírovanýho techničáku, že je auto přepsaný, tak jsem si oddechla. ![]()
Dobry den taky jsem udělala blbost prodala jsem auto sice za par šupek na nahradni dily technická plati do dubna 2022 ale auto pořad neni přihlašene smlouva hozena na papir ale je podepsaná pojistku jsem už zrušila myslíte že dopravni Magistrat ho vyřadi. plnou moc nemá ani nereaguje ![]()
@ZS656 píše:
Mně se stalo to stejné. Tehdy jsem byla na rizikovém, tak jsem jen dala kupci plnou moc.
Když mi přišla exekuce na nezaplacenou pokutu, tak jsem teprve zjistila, že jsem stále vlastník. Tehdy jsem šla na dopravní magistrát- na základě op mi tehdy vyřadili auto z registru. Nevím, co pak dělal nový majitel, ale mne už to bylo jedno.
Nevím jak je to dnes, ale asi bych zašla na magistrát a zkusila nějak auto ukonči @ZS656@ZS656 píše:
Mně se stalo to stejné. Tehdy jsem byla na rizikovém, tak jsem jen dala kupci plnou moc.
Když mi přišla exekuce na nezaplacenou pokutu, tak jsem teprve zjistila, že jsem stále vlastník. Tehdy jsem šla na dopravní magistrát- na základě op mi tehdy vyřadili auto z registru. Nevím, co pak dělal nový majitel, ale mne už to bylo jedno.
Nevím jak je to dnes, ale asi bych zašla na magistrát a zkusila nějak auto ukončit.
@M-A píše:
@lísteček1 jezisi tak to je pekna lekce teda, na to si vzpomenu az budu priste davat plnou moc![]()
![]()
Plnou moc bych cizímu člověku nedával. Bez přepisu by s autem z mého pozemku neodjel. Postup bych napsal i do smlouvy.
Nedávno to řešil i ústavní soud: https://ct24.ceskatelevize.cz/…malni-reseni
Bohužel, je to postavené blbě, honí příliš mnoho zajíců najednou, ale je to postavené tak, že prodávající hmotně ručí za to, že kupující auto pojistí a zaregistruje. Je to na hlavu, ale je to tak, takže je potřeba tomu tu transakci přizpůsobit. I kdybych si měl vzít dovolenou na to, že na registr půjdeme s kupujícím spolu a tam třeba smlouvu podepíšem.
Jo, jednou jsem dal velmi neochotně plnou moc, ale to jsem kupoval auto na protiúčet se slevou 20k a staré mělo jít do šrotu.
@frisan píše:
Dobry den taky jsem udělala blbost prodala jsem auto sice za par šupek na nahradni dily technická plati do dubna 2022 ale auto pořad neni přihlašene smlouva hozena na papir ale je podepsaná pojistku jsem už zrušila myslíte že dopravni Magistrat ho vyřadi. plnou moc nemá ani nereaguje
Auto nemá být přihlášené, ale vyřazené z evidence (trvale vyřazené z provozu), když je na náhradní díly. Tak si ověř na registru, jestli je trvale vyřazené z provozu.
Když jsem dával staré auto na protiúčet za nové, tak jsem dostal - teď už nevím, jestli zprávu, že si mám zajít na registr, nebo přímo doklad o ekologické likvidaci a vyřazení z provozu. S tím jsem pak zašel na pojišťovnu a zrušil jsem pojistku.
@eumedon jenže je pojizdné tak doufám ze ho odhlási a bez plné moci to pri nejde plno vecí tam nefunguje technickou nemuže projit pokud nebude na černo
Řeším podobnou situaci.
V roce 2014 jsem prodala auto, ukončila pojistku na základě smlouvy o prodeji. Auto bez TP, nepřizpůsobile k provozu už. S autem "odjel "nový majitel.
Bohužel auto nikdy na sebe nepřestal. Na dopravním inspektorátu mi řekli, že bez nového majitele a nebo dokladu o likvidaci mi auto z evidence nevyřadí už nově.
Kontaktovala jsem PCR, kde mi řekli, že tedy můj průser, ať se snažím dohodnout s kupujícím.
Nakonec mám tedy aspoň velký TP, malý TP, SPZ, smlouvu s podpisem… auto nemám, nový majitel neznámo kde… A asi průser na krku ![]()
Potřebovala bych auto vyřadit nějak z evidence, ale doklad o likvidaci nemám. ![]()
Jsem blbá.
Moje bylo taky pojízdné, dal jsem mu to i se zelenou kartou. Dost nerad, ale to jsem dával i servisu, když jsem chtěl, aby mi udělali přípravu na STK a STK.
Když bylo na náhradní díly, tak to znamená, že k trvalému vyřazení z provozu.
Podíval jsem se do e-mailu, poslali mi fotokopii VTP s vyznačením dvou úředních záznamů ve stejný den, a to
S tím jsem zašel na registr, teď nevím, jestli to na základě toho bylo vyřazeno z provozu, nebo mi potvrdili, že už je to vyřazeno. A pak jsem s tím zašel na pojišťovnu a na základě toho zrušili pojistku.
V průvodním dopise toho e-mailu je: Dobrý den
v příloze posílám kopii TP po přepisu, můžete si založit a zrušit pov. ručení.
Trvalo to 5 nebo 6 dní od prodeje do dne, kdy jsem dostal tenhle e-mail.
Edit: Jo, a teď jsem se do toho VTP mrkl, a vidím, že je tam vyznačen i ten přepis. Je tam adresa nového vlastníka a ve stejný den, kdy to přepsal zaplatil (nebo obdržel?) ten poplatek.
Bylo to na protiúčet, 20 tisíc bych za to auto v bazaru nedostal. Motor ještě dobrý, ale kastla zrezivělá a byla zrezivělá i kostra, a to v místě, kde se karosérie napojuje na kostru, takže mi servisman řekl, že nebezpečná závada a příštím STK by to neprošlo.
Hlavně jde o to aby stim autem neudělal průser jinak půjdou po mně ![]()
Je to největší průser co jsem v životě udělala a budu pěkně nést následky
![]()