Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj tak jsem zjistila ze ten šmejd co jsem mu prodala auto ho prodal dal za 15000 pánovy co je v duchodu naštěstí mne pan našel přes facebook a po domluvě všechno dopadlo dobře auto přihlasil na sebe fuj tak jsem si oddychla
![]()
Ahoj prosím prosím o radu jak vyřešit problém neprepsaneho automobilu..které jsem prodala před 6 lety ale už bohužel nemám žádné doklady velký malý techničák ani kupní smlouvu. Kupující automobil obratem prodal další osobě takže auto je reálně nedohledatelne.. samozřejmě neustále platím kanceláři pojistitelů. Jediné co mám konverzací kde potvrdil že auto koupil a obratem prodal. A samozřejmě auto na sebe napsat nechce… Je přece nějaká možnost jak to vyřešit přeci nebudu dokonce života platit kancelari pojistitelů?? Díky za rady
@MichaelaMia1 píše: Více
Zeptat se advokáta. Tohle skoro na advokáta, který je současně detektivem.
Takovým situacím je snadnější předcházet, než je pak řešit. Řešení určitě nebude zadarmo.
@MichaelaMia1 píše: Více
Dobrý den, dovolte mi reagovat na Váš příspěvek. Při prodeji vozidla je vždy velmi důležité sepsat kupní smlouvu, aby se v případě jakýchkoliv komplikací mohl prodávající, ale i kupující bránit. Chápu, že situace, ve které jste se ocitla, je nepříjemná. Napište nám na email dotazy@ckp.cz, o jaké vozidlo se jedná (ideálně i VS z Výzvy k úhradě příspěvku do garančního fondu, kterou jsme Vám zaslali) a pokusíme se společně najít řešení.
Marek ( Česká kancelář pojistitelů).
@MichaelaMia1
To si ráda přečtu. My jsme v podobné situaci. Před 11 lety jsem prodala auto s plnou mocí. Chlap se na přepis vykašlal. Pojistku jsem tedy zrušila díky kupní smlouvě.
Dokonce jsem i chlapa našla. Hodil po mě velký TP a SPZ z auta. Bohužel na dopravím mi řekli, že mi auto bez dokladu o likvidaci nevyřadí a smůla.
Na PČR mi řekli, že taky smůla, že tedy mohou to sepsat, ale jde to i za mnou a pokuta pro mě je tam cca 50 tis. ( auto byl vrak s propadlou STK a jeho hodnota byla 2 tisíce ).
Auto je někde zřejmě rozebrané na součástky, chlapa se mi už nikdy nepodařilo najít a co dál taky netuším. Tomu auto je teď asi 35 let, nepředpokládám, že je z něj ještě něco někde funkční.
Ale bez dokladu k likvidaci ho nemám šanci odhlásit - tak mi to tvrdí na dopravce. ![]()
Ač mám kupní smlouvu, TP a i SPZ.
@Anonymní píše: Více
Auto už neexistuje, tak se aspon nemusíš bát že ti budou chodit pokuty.