Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Co je to za sebemrskačství?
Ty jsi se rozešla s přítelem, kterého máš ráda, pro jeho dobro, že s někým jiným by byl šťastnější? takhle jsi mu to řekla? A on to akceptoval?
Pardon, úplně mě to vrhlo do prvorepublikové červené knihovny, kdy se hrdinka obětuje pro svého milovaného..ale po mnoha peripetiích se zase sejdou..a ruku v ruce odejdou spolu do západu slunce.
Ještě dodám že asi je dobře že jste se rozešli. Je to možnost že si v té roli oběti rochníš a libuješ. A nebo jsi jenom nedokážeš přiznat že jsi se s ním rozešla protože jsi ty chtěla. Možná to děláš často že svoje rozhodnutí zdůvodňuješ tím, že to děláš pro blaho druhých?
nebo nechápu proč si myslíš že musíš rozhodovat o životech a rozhodnutích druhých.
Ahojky, za 1. zapracuj na svém sebevědomí, když ho budeš mít takto nulové, v dalším vztahu budeš zažívat to samé, a za 2. kdyby jsi pro něho nebyla dobrá, tak by se přece s Tebou rozešel. ![]()
@Leviatan píše:
Myslím že bys měla pracovat na sobě a svém sebepřijetí…
Není to o nedostatku sebevědomí, nebo tak. Ale přítel má rád cestovní, já mám fobii z letadla. Přítel je naruzivy v sexu, mně to stačí méněkrát, přítel má rád zábavu s lidmi, já jsem radši doma v klidu. Chci aby byl šťastný. Vím, že by byl s jinou, která má stejné hodnoty jako on. Miluju ho, ale nemůžu chtít, aby se toho všeho vzdával.
A pak…mám dlouhodobé zdravotní problémy a už nechci, aby to musel „snášet“
@LuckaK18 píše:
Ahojky, za 1. zapracuj na svém sebevědomí, když ho budeš mít takto nulové, v dalším vztahu budeš zažívat to samé, a za 2. kdyby jsi pro něho nebyla dobrá, tak by se přece s Tebou rozešel.
On mě miluje, a proto se toho všeho vzdává. Ale vím, ze mu to všechno chybí a byl by šťastnější, kdyby tohle všechno mohl prožívat se svou přítelkyní. Chci aby byl šťastný, i za cenu, že s jinou.
@Anonymní píše:
On mě miluje, a proto se toho všeho vzdává. Ale vím, ze mu to všechno chybí a byl by šťastnější, kdyby tohle všechno mohl prožívat se svou přítelkyní. Chci aby byl šťastný, i za cenu, že s jinou.
Promiň ale co je to za vztah, kdy se musí vzdávat svých zájmů? Nemusí. Ani on ani ty. To čekáš že ve vztahu ti dva dělají úplně všechno spolu? Já mám taky své zájmy, přítel svoje, ale takto má většina párů. Já taky třeba jsem raději doma, a přítel je neustále někde na nějaké akci, a rozhodně po něm nechci aby se ničeho vzdával… Tohle fakt není důvod k tomu se rozcházet ![]()
Jste divní oba, on proto že se ti takhle přizpůsobuje, a ty že se kvůli tomu rozcházíš. Nezdravá závislost. Asi dobře že jste šli od sebe.
@medvidka píše:
Jste divní oba, on proto že se ti takhle přizpůsobuje, a ty že se kvůli tomu rozcházíš. Nezdravá závislost. Asi dobře že jste šli od sebe.
Takže se k sobě vlastně perfektně hodili… Teď s nima budou nešťastní dva úplně jiní lidi. ![]()
@Anonymní píše:
Není to o nedostatku sebevědomí, nebo tak. Ale přítel má rád cestovní, já mám fobii z letadla. Přítel je naruzivy v sexu, mně to stačí méněkrát, přítel má rád zábavu s lidmi, já jsem radši doma v klidu. Chci aby byl šťastný. Vím, že by byl s jinou, která má stejné hodnoty jako on. Miluju ho, ale nemůžu chtít, aby se toho všeho vzdával.
A co to rozhodnutí nechat na něm? Nebo myslíš, že je nesveprávný a ty ho musíš spasit?
Hele jooo, já to udělala
jeden muj napadnik byt tak zlatej, že když jsem si představila, že by chudák nedejboze musel zit s takovou ženskou, jako jsem já
bylo mi ho vážně líto, prislo mi, ze tak dobrej kluk si takovou pomstu nezaslouží, a raději jsem to ukončila. Já bych ho asi časem rozcupovala a to bych mu přece nemohla udělat
a dobre jsem udělala, našla jsem si pak jiného, který má na moji povahu koule a zivot se mnou zvládá na jedničku a neda se
je to zcela rovnocenný partner a to potrebuju.
@Semtex píše:
Hele jooo, já to udělalajeden muj napadnik byt tak zlatej, že když jsem si představila, že by chudák nedejboze musel zit s takovou ženskou, jako jsem já
bylo mi ho vážně líto, prislo mi, ze tak dobrej kluk si takovou pomstu nezaslouží, a raději jsem to ukončila. Já bych ho asi časem rozcupovala a to bych mu přece nemohla udělat
a dobre jsem udělala, našla jsem si pak jiného, který má na moji povahu koule a zivot se mnou zvládá na jedničku a neda se
![]()
je to zcela rovnocenný partner a to potrebuju.
Jo, to znám.
Taky jsem si sebekriticky řekla, že dotyčný by byl se mnou docela chudák. Nedávno jsem se s jedním takovým po x letech potkala a když mi vyprávěl o své přítelkyni, říkala jsem si: „Tvle, zlatá já!“ ![]()
Jako já bych třeba nemohla být s mužem, který by chodil a vykládal mi, že pro mě není dost dobrý, že budu s někým jiným šťastnější..
Předpokládám, že tvůj, teď již ex, věděl, že jste rozdilni, a přesto se rozhodl ve vztahu zůstat, takže pokud ti on vyhovuje, tak jsi měla jeho rozhodnutí respektovat..
Tohle je typické pro lidi, kteří zůstanou po úrazu na vozíku, že se hned chtějí rozchazet, aby druhého nebrzdili v rozletu a nerespektují, že jejich partner by se o ně třeba chtěl postarat..
@Anonymní píše:
Tak to ti doporučuji nějaký asketický klášter.
Myslely jste si někdy, že se ke svému příteli nehodíte? A jak jste s tím naložily?
Rozešla jsem se se svým přítelem, protože vím, že se k němu nehodím, že s jinou by byl šťastnější a měl toho víc společného. Chci aby byl šťastný a mám pocit, že se mnou by nebyl tolik, jako s jinou.