Nejsem silná...?

Anonymní
17.12.20 21:37

Nejsem silná...?

Ahoj dámy a pánové. Jsem (snad) normální ženská, ale život se se mnou doposud moc nemazlil. Uvnitř mám ale takový pocit, že jsem zažila už moc a to těžký mám ještě před sebou. Myslím tím stáří, umírání rodičů, příbuzných. Potkala mne zatím chronická nemoc, náročné dětství, neustále je to boj. Nedokážu si představit, jak zvládnu třeba smrt rodičů. Mám skvělýho manžela a dítě. Nechápu, jak všichni zvladají rozchody, rozvody, nové lasky a střídavé péče. CO DĚLÁTE PROTO, abyste byli odolní a tyhle věci vás nepoložili? Jak se pripravit dopředu na to špatné? Co vás dělá odolnými?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
72725
17.12.20 21:40

To zjistíš, až když se to stane.. Takový krásný citát.. Netušíš, jak silná jsi, dokud nemusíš taková být.. Každý pozná své hranice až v té krizi…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2424
17.12.20 21:42

Na smrt rodičů se dá nějak připravit? :roll: Myslet na takové věci jako co hrozného mě v životě potká tak se zblázním. Proč se trápit něčím co je (snad ) v daleké budoucnosti?… Píšeš, že máš 2 děti a manžela tak se věnuj rodině a dokud to jde tak si užívejte každý den jak jen to jde :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.12.20 21:48
@PeBa12 píše:
Na smrt rodičů se dá nějak připravit? :roll:

Myslela jsem obecně na to zlé…jak být odolnější. Vím, ze to asi celé zní hrozně, ale pro mne je zrovna tohle ta nejhorší představa…Mám kamaradku, které zemřela milovaná máma. Byl na tom zle 2 mesice a pak se zase dokázala smát. Vše zvládla bez nějakých léků. Vyrovnala se s tím.

• Citovat
  • Upravit
PaníKadrnožková
17.12.20 21:49

Na takovehle okamziky se pripravit nedá, na druhou stranu nevim, proc se tim tyrat předem :nevim: jinak nikdo nema jen happy life, spatna obdobi, krize, nemoci, ztraty motivace a smyslu trapi uplne každého :nevim:

Drzim ti palce, netrap se zbytecne :hug:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
17.12.20 21:50
@PeBa12 píše:
Na smrt rodičů se dá nějak připravit? :roll: Myslet na takové věci jako co hrozného mě v životě potká tak se zblázním. Proč se trápit něčím co je (snad ) v daleké budoucnosti?… Píšeš, že máš 2 děti a manžela tak se věnuj rodině a dokud to jde tak si užívejte každý den jak jen to jde :dance:

Děkuji. Snažím se. 99% času se věnuji rodině a nemyslím na to. Ale dnes to na mě prostě nějak padlo. Asi předvánoční splín. Jsem hrozně unavená a bez energie. Zítra snad bude líp.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
17.12.20 21:51
@PaníKadrnožková píše:
Na takovehle okamziky se pripravit nedá, na druhou stranu nevim, proc se tim tyrat předem :nevim: jinak nikdo nema jen happy life, spatna obdobi, krize, nemoci, ztraty motivace a smyslu trapi uplne každého :nevim:Drzim ti palce, netrap se zbytecne :hug:

Děkuji :hug:

• Citovat
  • Upravit
53518
17.12.20 21:54
@Anonymní píše:
Ahoj dámy a pánové. Jsem (snad) normální ženská, ale život se se mnou doposud moc nemazlil. Uvnitř mám ale takový pocit, že jsem zažila už moc a to těžký mám ještě před sebou. Myslím tím stáří, umírání rodičů, příbuzných. Potkala mne zatím chronická nemoc, náročné dětství, neustále je to boj. Nedokážu si představit, jak zvládnu třeba smrt rodičů. Mám skvělýho manžela a dítě. Nechápu, jak všichni zvladají rozchody, rozvody, nové lasky a střídavé péče. CO DĚLÁTE PROTO, abyste byli odolní a tyhle věci vás nepoložili? Jak se pripravit dopředu na to špatné? Co vás dělá odolnými?

Nic a všechno. Raduju se z úplných blbostí, hezké chvíle nasávám na dobu, kdy bude hůř. Jo, mámu už nemám 11 let. A žiju. Připravit se na to nedá, zvlášť když to je nečekané a dřív, než bývá obvyklé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
PaníKadrnožková
17.12.20 21:56
@Anonymní píše:
Děkuji :hug:

Jak jsi psala, ze mas splinek, tak prave o Vanocich to přichází. Ja mam posledni roky depku na Štědry den. Pred par lety mi pred Štedrym dnem nahle umrel tata. Bylo paradoxne štesti, ze zrovna takto, cele svatky jsme truchlili, navstevovali se s rodinou a planovali pohreb. Byl na to ‚čas i nalada‘. Pripravit se na to fakt nedá :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
17.12.20 21:59
@PaníKadrnožková píše:
Jak jsi psala, ze mas splinek, tak prave o Vanocich to přichází. Ja mam posledni roky depku na Štědry den. Pred par lety mi pred Štedrym dnem nahle umrel tata. Bylo paradoxne štesti, ze zrovna takto, cele svatky jsme truchlili, navstevovali se s rodinou a planovali pohreb. Byl na to ‚čas i nalada‘. Pripravit se na to fakt nedá :nevim:

Vím o čem mluvíš. Mně zemřel taky den před Štědrým dnem děda a na začátku prosince milovaná babička. Nějak tohle období už mám s tím spojené. Navíc ta tma venku…v létě člověk taky frávi čas víc aktivně, venku do večera a nemá čas na chmury.

• Citovat
  • Upravit
34322
17.12.20 22:10

Cloveka zoceli prave ty prusery.
Lidi prezili valku, komunisty, pak uz je rozhodi asi maloco…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9148
17.12.20 22:12

Ja bych predevsim nestahovala gate 287 kilaku pred brodem ;)..a mamu uz nemam 11 let. Tim, ze se budes bat, stejne nic neodvratis. Tak je lepsi uzivat si zivota a prusvihy resit, az kdyz prijdou :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2721
17.12.20 22:25

Jsem si jista, ze je liche myslet si, ze ostatni vsechno zvladaji, jen tebe vsechno urcite polozi. Tvoje kamaradka se dokazala zase smat, ale co uz nevidis, je, kolik noci a dni probrecela a jeste probreci, protruchli. To si nese kazdy sam, pred ostatnimi skryte.
Pripravit se neda. Kdyz prijde rana, musis zit dal, i kdyz nechces, i kdyz to strasne boli. Zivot boli. Ne porad, ale casto.
Vsechny z nas. A strachy jsou prirozene. Ne porad, ale casto.
Neboj, i kdyz v tom jses sama, nejses v tom sama. Kazdy ma svoje peklicko, jen ti stastnejsi si to min uvedomujou ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12612
18.12.20 03:44
@Anonymní píše:

Nepripravis se, poznas to az ve chvili, kdy v tom jsi, pak ti nic jineho nezbyva nez dojit k dalsimu dni, a dalsimu. Nikdo sevte nepta zda to chces nebo muzes prijmout, proste to je..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1229
18.12.20 08:12

Hele, ženská je silnější než člověk. Ono když ten průser přijde, tak se k němu prostě musíš nějak postavit… Mně je přes 50, rodiče mám ještě oba, což se ne každému podaří. Ale táta trpí stařeckou demencí. Na to se taky nejde připravit. Ke třicátému výročí svatby mi manžel sdělil, že čeká miminko jinde a poslal mě do oběhu. Co nadělám? Nenadělám nic. Chvilku jsem byla naštvaná, chvilku smutná a nakonec potkala chlapa, sice z jiného koutu republiky, který se stal mým novým partnerem a já zjistila, že je to vlastně super.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí