Nejsou peníze neni mimi

30
23.8.10 15:02

nejsou peníze neni mimi

Ahojte holky,jsem tady nová. S manželem se snažíme o miminko asi 2 roky,ale 5 let se nechráníme.Otěhotněla jsem po hormonech, pak byla revize a teď jsme se rozohdili zajít do centra,že nám řeknou co a jak. Byla jsem na laparce a zjitili mi neprůchodnost 1 vejcovodu. Manželovi zjistili ne úplně ideální sperma a tak nám bylo doporučeno umělé oplodnění. Bohužel…děděček šetří na svůj pohřeb a nikdo jiný nám nedá a my na to samy musíme našetřit.takže to zase musíme nějaký ten pátek ccs rok vydržet.:-( už me to nebaví,ale nic jiného nám nezbyde.Jak jste na tom vy?…ach jo… :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
17310
23.8.10 15:04

Mrzí mě to,na příbuzné bych nespoléhala.A co nějaká půjčka u banky?Držím palce :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5579
23.8.10 15:09

Pokud vim tak nejaky pocet pokusu by mela platit pojistovna?nebo po kolikate uz to zkousite umely oplodneni. Ja se v tom moc nevyznam, ale bratrancova zena urcite mela 3 prvni pokusy hrazene a jedni znami taky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13749
23.8.10 15:11

A bylo vám doporučené přímo IVF nebo že se tomu jen trochu pomůže?
Nevím přímo co vám je, ale zkusila bych se domluvit aspoň na pár pokusech IUI (sperma se zavádí přímo do dělohy, je to takový „lepší sex“). To se dělá zdarma a za zkoušku nic nedáte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13749
23.8.10 15:12

Doriang pojišťovna sice první tři pokusy hradí, ale ne 100%. Stejně se musí doplácet, záleží případ od případu, jaké zásahy jsou třeba, zhruba od 5000-30 000.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20
23.8.10 15:13

No, hrazený první tři pokusy. Vždycky mě pobaví, jak se ten mýtus mezi lidma šíří. Pojišťovna přispívá, každej sám musí dát asi 25 000,– Kč na jeden pokus. Samozřejmě to je maximální možnost, můžete se některé metody vzdát a platit míň, ale děsí mě šetřit na tomhle. Ten proces je dost náročnej - a teď nemyslím peníze - takže do toho chci dát všechno co můžu. No levný to teda fakt není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20
23.8.10 15:17

Každopádně já to beru takl, že na rodinu se spoléhat nedá. Jakmile nám dojdou peníze - máme tak ještě na jeden pokus (první máme neúspěšně za sebou) - tak jdu do banky. Hrozně se bojím, že člověk stráne a snižuje se šance. Ale vy už jedno mimi máte, ne? Nebo jsem to špatně pochopila?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
440
23.8.10 15:26

Za sebe Ti můžu poradit CAR u Apolináře, je to sice nemocnice, ale cenově to tam vychází nejlevněji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20518
23.8.10 15:27

No víš … Bohužel…děděček šetří na svůj pohřeb a nikdo jiný nám nedá a my na to samy musíme našetřit

Tenhle výrok mě trošku děsí. Zní to jako automatické, že rodina vám přispěje. A přitom vy chcete být samostatrná jednotka (=smatostaná rodina), která by měla být schopna se o sebe postarat. A to i finančně. Já naprosto chápu, že umělé oplodnění není sranda,a to jak psychicky, tak právě finančně. Ale do osudu rodiny mohou zasáhnout i jiné faktry, například až se najednou vysype pračka, trouba, topení, auto … a nezlob se, to půjedte za dědečkem , dej … ??? V žádném případě nechci porovnávat nějakou blbou pračku a dítě, to porbůh ne. Já jen chci říct, že pokud otázku peněz řešíte takhle, jestli to nebude oříšek, až to vytoužené děťátko budete mít …

Nevím, nezlob se, prosím, ale trošku jsem z toho zmatená.

Být vámi, poreferuju se i na dalších klinikách, co a jak, co hradí pojišťovna, a i kdyby to znamenalo třeba přestup k jiné zdravotní pojišťovně jen kvůli této léčbě … nestálo by to za to? A úhrady, pokud momentálně jste bez potřebné hotovosti, tak holt na půjčku ..... z banky. A pokud z nějakého důvodu nelze půjčit (např. že už jste dlužníky … ) … pak nevím. Vzít druhou třetí směnu, brigádu, makat, šetřit .....

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30
23.8.10 15:27

my?nene,nemáme ještě žádné, možná jsou to tvrdé řeči,ale mít jedno tak to neřeším a děkuji za to jedno.Jinak máte pravdu holky…všichni..„šak toj e zadara“..hm prdlačky tak. NIc neni zadara :-(
Jinak jsem se ptala doktorky jestli by nešla alespoň ta inseminace a ona mi řekla,že by to bylo zbytečné.Prý se to dělá jen v případě,že jsou oba vejcovody funkční a sperma je v normě. Zajimavý je,že po clostiku a pregnylu jsem otěhotněla.(pak byla v 8týdnu revize-zamlkle)
Můj dostal vitamíny a přestává kouřit. Asi se potřebuju uklidnit a za pul roku vyrazím zase do centra a když nebude ještě našetřeno tak si prostě vynutím tu inseminaci!
Jinak pujčku nechceme už tak máme hypotéku a kdybyhc šla na mateřskou a ještě splácet pujčku to ne!raději nebudu teď pul roku nic žrat :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymnice
23.8.10 15:29

pokud není SPG tak hodně špatný, tak i s jedním vejcovodem bych určitě zkusila IUI - těch pojišťovna hradí 6 do roka a vy si hradíte „jen“ případné hormony…já třeba zvolila ale hormony bez doplatku - aplikace horší a bolestivější, ale jde to. a IVF - ano taky mě baví to, že pojišťovna údajně hradí první 3 pokusy…že nehradí vše už nikdo, kdo nezažil nevidí. a vzdát se některých úkonů…třeba ani nejde…se špatným SPG neudělat třeba ICSI je v podstatě zbytečnej pokus… :zed: ušetřit se dá jen na lécích a třeba se dá oželet AH… :think: jsou centra asistované reprodukce, která nabízejí možnost splátek…zkusila bych to touto cestou - držím moc pěsti! :kytka: tohle je nelehká situace…my taky museli kvůli penězům po nepodařeným pokusu a „vyhozených“ 25tis čekat, než jsme zas našetřili :zed:

• Citovat
  • Upravit
8516
23.8.10 15:29

svobosko pokud jste ještě nevyužili IVF, máte tři pokusy hrazené pojišťovnou, něco si sami musíte doplatit,ale rozhodně to nejsou obrovské částky jako za celý cyklus, ten se pohybuje cca 40 až 60 tisíc. A taky záleží,jaké léky ti doktor dá a jaké dávky, tam jsou taky rozdíly, dál můžeš doplácet přímo vpich spepmie do vajíčka a taky pokud budeš mít hodně kvalitních embrii,tak jejich zamrazení. Já měla IVF3× a bohužel žádné uspěšné( ale to je na jiné povídání). Pokud jdete na CAR a máš průchodný alespoň jeden vejcovod, tak zkuste IUI, to hradí pojiš. myslím 5X do roka :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13749
23.8.10 15:31

Svobosko to je pitomost, s těma vejcovodama!!! Před každým IUI se dělají ultrazvuky, kde se sleduje, jak vajíčko roste. Pokud je na správné straně (a někdy se prý ten zdravý vejcovod přesune a „šáhne“ i na stranu, kde je špatný), tak se klidně IUI udělat může!! Navíc, když už jsi jednou otěhotněla.
Být vámi, zašla bych na konzultaci ještě do jiného CARu, tady na vás možná chtějí jen vydělávat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymnice
23.8.10 15:31

znám holčinu co otěhotněla s jedním vejcovodem po IUI…zkusila bych to v době čekání…ať partner bere vitamíny, SPG se dá zlepšit - vím z vlastní zkušenosti!! :palec: je jasný, že pro to centrum je lepší IVF - mají z toho víc peněz…nenechte se odbýt!

• Citovat
  • Upravit
30
23.8.10 15:32

nezlobím se!nemyslela jsem to tak že vždycky přijdu v nouzi za příbuzným a řeknu mu „dej“.Navíc jsem od nikoho z rodiny nikdy nic nežádala a nic nechtěla,Jen jsem si myslela,že když má děda na kontě sto tisíc ,že by ho těch 30 nezabilo.
Navíc nám to otevřelo oči a budem šetřit!! Protože od nikoho nic nechceme!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí