Nejsou peníze neni mimi

Napsat příspěvek
Velikost písma:
30
23.8.10 15:42

AnastazieB: ty tož myslíš,že tam mám zavolat přemluvit ji na tu inseminaci?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20
23.8.10 15:56

Jo ty peníze od příbuzných, taky jsme si brali půjčku, když tchán a tchýně právě prodali auto (tchán už nemůže řídit) a měli 100 tisíc na účtu. Od rodiny nic nečekám, co si nevydělám to nemám - ale to si nestěžuju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20
23.8.10 15:58

svobodko, promiň, já to špatně pochopila. Je to strašný, ale taky s tebou souhlasím, že kdo má aspoň jedno nemůže se to s náma srovnávat. Nejblbější důležitý rady o zachování klidu vždycky valí jedna známá, která má tři děti - co ta o tom ví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3894
23.8.10 16:05

Ahoj, nevím jak jsi přišla na částku 30 tisíc? To vám řekli v Caru? Mám za sebou několik IVF v různých centrech a vždy nás to stálo maximálně 15tis a to jsme si platili „lepší“ léky, ICSI, prodlouženou kultivaci a případné mražení a jednou i AH.

Za prvné - určitě bych zkusila IUI, opravdu to dělají i holkám s jedním vejcovodem. Nenech se odbýt nebo se zeptej v jiném CARu.

Za druhé - pokud chcete ušetřit co nejvíce, můžeš mít léky hrazené pojišťovnou uplně nebo s malým doplatkem, prodloužená kultivace se asi taky dá odmítnout a AH bych vynechala uplě. Takže ve vašem případě by přišlo v úvaju jen ISCI (to se dělá při špatném SPG) a to stojí cca 8tis. Takže byste se do 10tis měli vejít. (Pokud by jste embryí měli hodně dobrých, tak se ještě nevyhnete poplatku za mražení)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6432
23.8.10 16:06

Svobosko, zdravím tě a moc Ti rozumím. IUI nezkoušej, nemá to smysl, pokud není spg na 100%, jsou to vyhozené peníze. I za to se totiž platí, sice jak kde, ale kolem 500kč to je. Hlavně je to taky ztráta času. Nevím odkud jsi, ale koukni do diskuze 1. IVF leden, nebo tak nějak, tam Ti holky poradí a řeknou, co se kde platí. Přispíváš si na léky a na nějaké zákroky, jen málokde je to vše potřeba zapltit najednou. Rozhodně Sanusy v Pardubicích a Hradci Králové z Tebe peníze vytáhnou, mám ale taky zkušenost s Pronatalem v Praze, kde jsem rozhodně nic najednou dopředu neplatila, naopak, až po provedeném výkonu. A vše jsem věděla dostatečně dopředu, tedy kolik a kdy musím platit. Neboj, takových holčin, které mají podobný problém je spousta. vše se dá vyřešit nějakou minimální půjčkou, ale nevím kolik Ti je, tak nechci malovat čerta na zeď, já bych určitě neztrácela čas!!! držím pěsti a dej vědět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6432
23.8.10 16:10

Dafné ahoj, musím reagovat na tvůj příspěvek, i já jsem doplácela na hrazený pokus 30 tis. kč. Potřebovala jsem dokupovat více léků, spg byl tak špatný, že jsme museli mít jedině ICSI, celkem mě to fakt vyšlo na 30. tis. První pokus před 6 lety, ten byl asi za 19 tis., druhý před rokem, to bylo skoro nastejno, ale dr. mi dala špatné léky, takže mi pak nějaké peníze vraceli, celý pokus se tím pozastavil, až jsem utekla do Pronatalu a tam to hlavně klaplo, byl jiný i přístup, i léčba, prostě vše. Sice to bylo spoustu peněz, ale jsem za to vděčná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5545
23.8.10 16:25

Svobosko, uz to tu nekdo psal, zkus si zjistit ceny IVF v centrech co mate kolem. Pokud budes brat pouze pojistovnou hrazene leky tak vas to i s ICSI muze stat do 10ti tisic a to podle meho neni tak velka palka aby se to nedalo zvladnout. Nevim jak jste na tom financne ale tech 10 tisic si snad muzete pujcit a splacet treba po tisicovce.
I my se museli uskrovnit, aby jsme na IVF meli a rozhodne ten vysledek stal za to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3894
23.8.10 16:40

Lumpíčku - vycházím z info, které napsala Svoboska - tzn. špatné SPG. Samozřejmě vím, že se dá platit asi i víc, ale není to jen za ICSI.

Zkus rozepsat, z čeho se tvých 30tis. skládalo. Uričtě to bylo víc položek a některé z nich by Svoboska třeba ani nepotřebovala. Záleží co jí řekli v Caru (můj dotaz v první větě), jaký mají ceník a jaké procedury opravdu potřebuje.

Takže obě můžeme mít pravdu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6432
23.8.10 16:59

Dafné, nerada bych Svobosku zklamala, ale nic mimořádnýho v tom nebylo. Pokusím se vzpomenout si. Neměla jsem ani AH, ani PGD, bohužel jsem musela dokupovat 3 balení Menopuru, což jsou jedny z nejlevnějších injekcí. Tyhle tři balení byly přes 18. tis. Zmraženo mám pouze 1 embryo, přesto jsem ho zamrazit nechala, protože to pro mě byla jakási jistota, zaváděli mi embrya 3, tak pak zbylo jen to jedno. Samozřejmě jsem ale chtěla PK, protože první dva pokusy byly bez PK a hlavně špatná léčba, vůbec jsem nereagovala na léky, přesto, že jsem v pořádku. Podle doktorů jsem normální plodná žena, až když jsem změnila CAR, pochopila jsem ty protokoly a když jsem měla ten dlouhý, klaplo to. Jinak se doplácí v průměru všude stejně, aspoň jsme se na tom s holkama v jiných diskuzích celkem shodly. Už ale nevím, kolik jsem platila za PK, za ten katetr při zavádění apod. Prostě jen jsem chtěla říct, že když žena nereaguje na léky jak by měla, musí dokupovat a to už pojišťovnu nezajímá.

Pak je ale taky potřeba si uvědomit a zvážit, jak to bude v případě, že se IVF zdaří. Já byla automaticky na neschopence, jsem pořád, doktoři nechtějí riskovat a prostě Tě nepustí, přesto, že jsem žádné potíže neměla, musela jsem být doma. A ona ta PN je taky směšná, 60% platu, pokud bereš něco jako minimální mzdu, výhra to není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymnice
23.8.10 17:10

ježíš…jen za léky 18tis? tak třeba už tady se dá ušetřit…já měla fostimon a to zcela zadarmo…na léky jsem nedoplácela vůbec nic…ale dali mi vybrat - buď dostanu fostimon, kterej se píchá do svalu zadarmo a nebo si koupím za peníze léky, který si budu aplikovat sama do břicha…vybrala jsem fostimon a nechala si ho píchat od sestřičky v caru, u mýho praktika nebo o víkednu na pohotovosti. a vždy mi dali na vybranou…chcete AH za 3tis na jedno embryo nebo ne? chcete prodlouženou kultivaci za 4,5tis nebo ne? je dobrý najít CAR, kterej nenutí do drahých záležitostí, ale snaží se vyjít vstříc, jak to jde.

a IUI bych nezatracovala…plno lidem pomohlo…mě třeba ne, ale ani tak bych ho nezatracovala a „zkrátila“ tím třeba čekání na to, až ušetřím na IVF. každopádně bych se určitě na ty možnosti splácení v CARu zeptala!

• Citovat
  • Upravit
6432
23.8.10 17:22

Monduellko, na Fostimon ne každá reaguje…, za pokus to jistě stojí, my jsme finanční problémy neměli, tak jsem radši chtěla jistotu..... A pak myslím, tedy jsem přesvědčená, že Pronatal rozhodně netlačí do žádných drahých akcí… Taky jsem si sama vybrala, že zamrazit to jedno chci, spíš oni se na mě dívali jako na blázna. Mimochodem to, co popisuješ, to znám ze Sanusu, tam mi nikdo nic pořádně nevysvětlil, jen inkasoval. Když jsem to absolvovala poprvé, naprosto jsem netušila, že je více možností a že si dokonce CAR můžu sama vybrat. Ale já vím, neznalost neomlouvá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6432
23.8.10 17:23

Jo a pokud je špatný SPG, IUI nemá smysl. Z mých známých to nikomu nepomohlo. Ani v našem případě se nedělalo, byla by to ztráta času. Ale to asi taky záleží na CARu a doktorech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymnice
23.8.10 17:39

Lumpicku - jsou bohužel i holky co nereagujou ani na ty dražší léky…ale asi to chce zkusit! a hlavně se fakt nenechat do nikoho nikam tlačit…to pak zavání! a IUI s hodně špatným SPG je zbytečné - to je fakt…ale my třeba měli hooodně špatný SPG, kdy doktoři řekli, že jinak než IVF s ICSI nelze a po 4 měsících užívání vitamínů a bylin se zlepšil natolik, že byl dle doktorů dobrý i na přirozené otěhotnění…snažím se zakladelce naznačit, že nemusí házet flintu do žita i když nejsou peníze :palec:

a hlavně taky vím, že takový to čekání, když se „nic“ neděje…to člověku nepřidá…radši se pokusit co to jde a když se jim přirozeně zadařilo…neviděla bych to IUI tak špatně… :roll:

• Citovat
  • Upravit
30
23.8.10 17:41

tak teď nevím.Spermiogram vyšel takto : něčeho má být 25 mil on má 80 mil pak mají byt 15% on má 13% a to u všech hodnot…přesně nevím co která hodnota je :-( už si to nepamatuju…víte někdo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymnice
23.8.10 17:48

Svobosko - nechte si udělat znovu kontrolní SPG - nemusí vyjít stejně a ve všech CARech to doporučujou - udělat opakovaně a nám třeba podrobně vysvětlili - že spermií je málo, že jsou málo pohyblivý, takže se nedokážou dostat až na místo a že když už se na místo dostanou, tak nejsou schopné dostat se do vajíčka, protože mají nějakou deformaci - to bylo hrozný něco takovýho slyšet…ale nebylo to zdaleka definitivní! :-)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí

K2 Complex