Nejzdravější čokolada

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
487
6.11.13 09:17

Nejzdravější čokolada

Jaká je podle vás nejzdravější čokolada?
Vím ze mrnata by neměla jist sladke, ale kdyz babičky jinak nedaj, aspon bych babicce rekla ze kdyz uz tak at koupi nakou zdravou cokoladu, kdyz si jinak nedá pokoj.
Ty 90% ale moc dobrý nejsou (na chut), tak nakou tu z bio?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Run
20807
6.11.13 09:18

A co třeba lízátka z hroznovýho cukru?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7661
6.11.13 09:19

Já ti ráda odpovím, ale nejdřív mi prosím vysvětli - proč anonymně?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
6.11.13 09:19

@Bersaba Se stydí, že chce dávat dítěti sladké :mrgreen:

Jinak malý jsou dva, dostává snad všechno sladké. Ale tak nějak rozumně ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50123
6.11.13 09:21

Kvalitní čokolády jsou nad 70%, dobré jsou ty ochucené ovocem nebo karamelem. Dítěti bych čokoládu necpala, pokud jí nevyžaduje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17565
6.11.13 09:21

Já tchýni řekla, ať radši kupuje ovoce. Tak ona vždycky přivze ovoce a nějakou čokoládu, já poděkuju, uklidím, a čokoládu pak večer sežeru na nervy :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50123
6.11.13 09:24

My domů sladkosti skoro nekupujeme, většinou doma peču zdravé muffiny nebo koláče s ovocem, aspon vím, co tam dávám. Čokolády syn (budou mu 4 roky) dostává spíš od návštěv, ale to mu pak dávám po částech, jinak by to spucoval na posezení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jitka1976
6.11.13 09:24

No asi podle věku dítěte…jestli je roční, tak nic…jestli je tříleťák a víc, tak koukni do Country life…Albia…lízátka z jav. sirupu jsou mňam…mají tam i bylinné bonbony-moc dobrý…
Jinak, cukr zakyseluje krev, zhoršuje záněty, cukrem se živí bakterie a kvasinky…tak to nepřehánějte…
Bio čokoládu neznám…jsou teda, ale nechutnala jsem jí…

• Citovat
  • Upravit
alli_li
6.11.13 09:25

Detem davam sladkosti normalne - maji k nemu pristup sami kdyz si otevrou skrinku a vubec toho nezneuzivaji a sladky moc nejedi.

Hodne jim kupuju popkorn, burisony, brusinky/rozinky v jogurtu

• Citovat
  • Upravit
Run
20807
6.11.13 09:26

@MUFICE a můžu poprosit o recept na zdravé muffiny? Do SZ? :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46669
6.11.13 09:37
@Anonymní píše:
Jaká je podle vás nejzdravější čokolada?
Vím ze mrnata by neměla jist sladke, ale kdyz babičky jinak nedaj, aspon bych babicce rekla ze kdyz uz tak at koupi nakou zdravou cokoladu, kdyz si jinak nedá pokoj.
Ty 90% ale moc dobrý nejsou (na chut), tak nakou tu z bio?

Tak ono záleží, kolik je mrněti let ;). Půlročnímu bych nedala nic, jedenapůlletému už klidně kousek čokolády a tříletému i občas lízátko. To záleží, jak to máš nastavené ty :nevim:

Oba moji kluci mají rádi hroznové bonbóny, čokoládu semtam dostanou a klidně mléčnou. Nejedí ji denně po kilech. Když dostanou od babiček (zejména od manželovy mamky, od mojí dostávají spíš ovoce), tak nejdřív přečtu, co je to zač. Pokud kvalitní čokoláda, dostanou kousek a zbytek sním já :jazyk:. Pokud je to ten humus z tuku, tak to jde rovnou do koše…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9622
6.11.13 09:50

U nás to bylo tak postupně. Kupovala sem jí nejprve bio výrobky od alnatury, jenže pak to viděla tchýně a začala éra brumíků a kinder vajíček :roll: A pak to najednou dcera vyžadovala každej den několikrát :zed: Nedostala třeba nic, ale byla jako kolovrátek :roll: Takže sem všechny zásoby vzala, hodila do pytle a schovala (a po večerech sežrala :lol: ). No a chvilku to trvalo a byl klid, teď teda dostává lízátka z lékárny a občas nějakej bonbón. Já bych s tím nezačínala moc brzo, pokud to to dítě samo vyloženě nechce. Je to mor :lol: Ale každý dítě je zas jiný, kdyby dcera měla sama přístup ke sladkostem, tak ju po deseti minutách vyhrabávám z obalů :roll: :mrgreen: A u nás to navíc byla spojený s tím, že pak už nic jinýho nechtěla jíst. Tchýně ju vzala na procházku, dala jí Brumíka a dcera už pak nechtěla oběd…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2133
6.11.13 09:57
@alli_li píše:
Detem davam sladkosti normalne - maji k nemu pristup sami kdyz si otevrou skrinku a vubec toho nezneuzivaji a sladky moc nejedi.

No a o tom to je. Děti co dostávají vše, i sladkosti. Tak si prostě zobnou na chuť a hotovo.
Dítě co má cukr „zakázán“ pak když dostane nějaký kokino tak ho sní vagon.
Toť můj názor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1114
6.11.13 10:18

Bio alnatura 70%, jinak jiná čokoláda od 70% třeba s ovocnýma kouskama
Dcera má cukrovku a tyto vysokoprocentní čokolády mají dost málo sacharidů, což je pro nás důležité, např. naopak lízátka, bonbony z hroznového cukru jsou strašlivě sacharidové!!!
ale prostě jak píšou holky, pokud je dítěti víc jak 2 roky, kousek čokolády jednou na týden asi neublíží ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7661
6.11.13 10:23

Přímo čokoláda u nás jede jenom kinder (z darů od rodiny, sama to nekupuju) nebo čistá mléčná Milka.
Občas kupuju ve zdravé výživě veganskou čokoládovou pomazánku od Rapunzelu, tu miluju i já jen tak na lžičku. :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí