Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Tadelka No,když se to vezme takhle…pak asi jo
Ale Martin by to nepřežil.Ono na tom jméně zase tak nezáleží,hlavně když bude všechno v pořádku.
@Korrrinka tak to je jasný, hlavně zdraví
i když prý špatně zvolené jméno může ovlivnit život, to říkají vědmy, kartářky atd, no jestli teda tomu věříš ![]()
@Tadelka mno,za kartářkou nepůjdu.Byla jsem tam jednou.Když pominu cenu(1600kč),tak jsem se nedozvěděla v celku nic.Prý budu cestovat(no zatím nic),koupím si psa(už mám dva-takže raději ne) a budu mít dítě(to doufám)
ale třeba jsem měla špatnou „vědmu“ ![]()
@Korrrinka co? tolik? to snad né
tak já nechci nic vědět, co mě čeká, to mě nemine
ahojky:)
Tadelka: Taky si myslim že je nesmysl dávat jméno po někom… Jo třeba když praprababička byla Anička a už je po smrti, tak to by ještě šlo, ale dávat po babičce či rodičích se mi taky moc nelíbí:)
Hlavně já mám ráda jména, která nejsou zas až tak běžná, přesto ale v českém kalendáři jsou.
jinak u nás je jedna kartářka, ta je prý dobrá a každý kdo u ní byl, tak se mu zatim vše splnilo (prej:D) a ta si bere asi 6kil… Ale řikám, ten kdo za to bere prachy nemuže mít nikdy pravdu:D
@liliannoel píše:
ahojky:)
Tadelka: Taky si myslim že je nesmysl dávat jméno po někom… Jo třeba když praprababička byla Anička a už je po smrti, tak to by ještě šlo, ale dávat po babičce či rodičích se mi taky moc nelíbí:)
Hlavně já mám ráda jména, která nejsou zas až tak běžná, přesto ale v českém kalendáři jsou.jinak u nás je jedna kartářka, ta je prý dobrá a každý kdo u ní byl, tak se mu zatim vše splnilo (prej:D) a ta si bere asi 6kil… Ale řikám, ten kdo za to bere prachy nemuže mít nikdy pravdu:D
taky mám ten názor, ono se říká, že kdo mám nějaký dar od Boha, tak ho má proto, aby pomáhal a nesmí to dělat za peníze. Pak je ale pravda, že kartářkám se má platit, ale to bylo i ve středověku a bylo to tak, že platit znamenalo nebýt dlužníkem, to znamená dávalo se co se dalo jídlo, nebo něco symbolického. Dnes by to mělo platit taky, to znamená, že když dáš kartářce 1 Kč, tak jsi zaplatila, jen bohužel v dnešní době lidi z toho udělali rejžunk a je to už o něčem jiném, nehledě na to, že je to tak moderní, že se to učí kde kdo.
to ale pak není o tom, co ti bylo dáno
já to myslela jinak, snad mi rozumíš,prostě v rodině stačí jeden Karel, Pepa, …