Někdo s OCD na pokec?

4
12.7.22 18:34

Někdo s OCD na pokec?

Ahojky koho taky trápí tato nemoc. Nejak si o tom nemám s kym popovídat. 😒Hledám spřízněnou duši.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9139
12.7.22 19:12
@Eveste píše:
Ahojky koho taky trápí tato nemoc. Nejak si o tom nemám s kym popovídat. 😒Hledám spřízněnou duši.

Ahoj, též mám OCD (+jiné diagnózy), léčím se už 15 let, zkoušela jsem vše možné, ale bez efektu. Letos jsem chodila do NÚDZu (ten můžu doporučit) na rTMS (magnetická stimulace mozku), ale taky to nepomohlo. Tobě něco pomáhá? Bereš léky? Chodíš na terapie?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
12.7.22 20:24

@Lollitka beru léky. Cca 5 let. Myslim že ocd mi rozjelo těhotenství. Mam takovou obrovskou fobii z Roundupu.Je bohužel všude kolem.Dnes jsem nějak v depce velký…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9139
12.7.22 20:34
@Eveste píše:
@Lollitka beru léky. Cca 5 let. Myslim že ocd mi rozjelo těhotenství. Mam takovou obrovskou fobii z Roundupu.Je bohužel všude kolem.Dnes jsem nějak v depce velký…

Ten Roundup jsem si musela vygooglit, to myslíš ten herbicid? Bojíš se, že se ty, nebo dítě otrávíte, nebo jakou z něj máš fobii? Já klasika - mytí rukou, kontrolování, přeříkávání různých věcí, příkazy a zákazy z mozku, které musím plnit… A jaké bereš léky? Já už brala kde co a nic mi moc nepomohlo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
13.7.22 06:19

@Lollitka Já beru Cipralex. Zacla jsem ho užívat během druhého těhotenství kdy jsem začla navštěvovat psychiatra a následně psychologa.Mam obavy právě o kontaminaci tímto hnusem. Takze taky časté mytí rukou, časté převlékání nebo prani.Ale předtím já to měla v menší míře jak píšeš kontrolování jestli jsem zamkla a vytáhla žehličku apod.Ale v menší míře a tím těhotenstvím už prvním teda jsem nějak víc "zblbla' a až při druhém navštívila psychologa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10680
14.7.22 14:38

@Eveste tobě by mohlo pomoct kbt…nezkoušela jsi?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
14.7.22 20:30

@Tarinka to jsem nezkoušela. Mas s tím dobré zkušenosti osobní?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10680
14.7.22 22:49

No znam psychologa, který to dělá, musí v tom být vyškolen, jejich seznam je na netu. Tady u těch konkrétních strachu, to je hodně jednoduchy, je to vystavování vlastnímu strachu…třeba paní se boji jezdit vlakem, má z toho panickou hrůzu, je jí zle, tak on ji terapeuticky vede, aby zkusila aspoň jednu zastávku, třeba jede i s ní, nebo rodina, za týden zkusí dvě zastávky. Předem si můžou říct, co je její cíl a jaká bude odměna, nakonec jela nějakou delší cestu vlak sama a za odměnu letěla na dovču… :) Prostě je to takové postupne překonávání strachu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová