Sešívaná rodina

Anonymní
9.7.22 00:21

Sesivana rodina

Mam 9 letou dceru a rok bydlime s novym pritelem. Dcera jezdi i k otci a vztahy mame dobre. Jenze… Otec a muj pritel je uplnej opak. Otec ke flegmous ktery moc pravidla neresi. Pritel je opak a tady jsou nekdy ty problemy. Obcas pritel zvedne hlas, neni to kazdy den, a je to kvuli vecem kdy s nim souhlasim, jenze pritel ma takovy projev a dcera na to neni vubec zvykla. Pak mi byvali pise, ze si dcera stezovala ze na ni rval. Ano rval, duvod mel ale nemuze pochopit ze na ni proste nemuze zvysit hlas. On to vidi samozrejme jinak. Prehanim to zbytecne? Casto se kvuli tomu dohadujeme. Uz jsem nekolikrat myslela ze odejdu, jenze pak si rikam jestli nemam vysoky naroky. Ze jsme spolu jeste kratce, asi sem si to predstavovala moc jednodusse, hlavne z me strany. Vztah meti pritelem a dcerou bude asi vzdy intenzivnejsi, jenze ja vubec nevim jak se zachovat, pri kom stat.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14756
9.7.22 02:36

Asi by to chtelo par prikladu situace, kdy pritel na dceru zvysil hlas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.7.22 03:09

@Janča6 dnes to bylo kvuli tomu, ze on luxoval, dcera behala na zahrade bosa a prilitla domu bez backor. Tak na ni zakricel at si vezme backory, ze beha venku bosa a ma spinave nohy.

A mala prijela k tatovi a ten mi psal, ze mu dcera rikala, ze na ni pritel rval :nevim:
A to je u nas porad, vetsinou jsou to podobny situace. Nevim jestli jsem zbytecne hystericka, ale vazne nevim co v te situaci delat. Samozrejme ze se hned nastvu na pritele, protoze mam proste tendenci dceru chranit, ale zaroven jsem rada ze mi nekdo,,pomaha" ji vest k tomu, ze susenku v posteli jist nemuze :nevim:

• Citovat
  • Upravit
2406
9.7.22 05:27
@Anonymní píše:
@Janča6 dnes to bylo kvuli tomu, ze on luxoval, dcera behala na zahrade bosa a prilitla domu bez backor. Tak na ni zakricel at si vezme backory, ze beha venku bosa a ma spinave nohy.A mala prijela k tatovi a ten mi psal, ze mu dcera rikala, ze na ni pritel rval :nevim:
A to je u nas porad, vetsinou jsou to podobny situace. Nevim jestli jsem zbytecne hystericka, ale vazne nevim co v te situaci delat. Samozrejme ze se hned nastvu na pritele, protoze mam proste tendenci dceru chranit, ale zaroven jsem rada ze mi nekdo,,pomaha" ji vest k tomu, ze susenku v posteli jist nemuze :nevim:

No, tak to mi hysterický přijde přítel. Jako beru, že některé rodiny jsou přehnaně cimprlich, ale dá se to i bez řvaní a je otázka, jestli jste k tomu dceru vedli už od malá, nebo jste na to kašlali, a teď teda s novým partnerem jedete režim „v posteli se nejí“. Já bych si třeba na vlastní dítě řvát nenechala, jde to říct i normálně - průměrně inteligentní dítě to vezme líp, a neopakuje to (pokud to teda zrovna není iracionální pitomina typu sušenky v posteli - světě div se, dá se sníst i bez drobení). :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.7.22 05:35

@Tomie mam na to stejný názor. Snazim se mu porad vysvetlit, ze kdyz ji to rekne v klidu ze to vic pochopi. Nerikam ze na ni nezakricim, ale ja jsem mama a zna me. Napadlo me, ze ho vezmu k detske psycholozce, aby slysel od nekoho jineho jak komunikovat s nevlastnim ditetem.

• Citovat
  • Upravit
6794
9.7.22 06:02

Rvat kvuli drobkum mi pripada az obsedantni. Dej si pozor, aby se dvera neprestehovala k otci natrvalo. Ja bych v takovem prostredi zit nechtela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
9.7.22 06:04

To mi taky napadlo, že dcera bude chtít žít trvale u otce. Když doma není normální prostředí. Příště vol nového partnera, aby byl normální a né psychopat neurotický.
Ostatně tohle ani není chlap. Možná tak vypadá, ale je to uštěkaný ratlík. Proč s takovým žiješ?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Svetluska55
9.7.22 06:13

Občas jsem taky rapl a jecim, ale jen na vlastní dítě. Na nevlastní bych si to v životě nedovolila, jednak vím, že se křiku fakt boji a jednak mi vůči němu cévka neprda jako z vlastního.
Kdyby manžel (není otec mého dítěte)na moje dítě řval, tak to dopadne velice rychle špatně. Už to, že obcas rvu já, vnímám jako svoje selhání, ale jsme s dítětem na sebe naladění a dokážeme si to potom vysvětlit.
Takže zakladatelko, ne, nejsi hysterická, jasně bych partnerovi vysvětlila, že ne a pokud by to nezvládl dodržovat, znamenalo by to, že nemůžeme sdílet společnou domácnost.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
9.7.22 06:27

Spatne se mi odhaduje kde je ta hranice, kdy je to normalni a kdy ne. On ma proste takovy projev, kdy nektery veci zduraznuje a to se tyce i dcery.

• Citovat
  • Upravit
11196
9.7.22 06:37

Vadilo by mi to, a dost.
Jak dlouho spolu jste? Je nutné hned bydlet dohromady? Bála bych se, že se to bude zhoršovat a dcera nebude chtít být s tvým přítelem v jedné domácnosti. Mohlo by to poškodit váš vztah s dcerou, a ten by pro mě byl důležitější než nějaký přítel, kterého znám jen krátce…

Upřímně, než bych nastěhovala někoho do domu k dítěti, hodně bych si to rozmyslela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1212
9.7.22 06:53

Řvát na jiného člena rodiny nebo vlastně na kohokoliv beru jen v případě, že jde o opravdu velmi vážnou věc. Dítě pochopí, že jsem se o něj třeba bála, když mi zmizí z dohledu v cizím městě a ruply mi nervy nebo si jde hrát k vodě, i když jsme domluvení, že bez dozoru tam nesmí. Ale řvát na někoho běžně a brát to jako normální projev… Pro mě by přístup tvého přítele byl neakceptovatelný. Jako dítě - měla-li bych možnost - bych zdrhala k rodiči, kde na mě nikdo nekřičí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2933
9.7.22 06:55

Když si vzpomenu na sebe jako devítiletý dítě, tak by mě taky hodně štvalo, že na mě řve cizí chlap, ještě za takovou prkotinu, děti mají svůj svět, hodně věcí dělají jinak, hlavně hodně rády běhají bosy, to si pamatuji u sebe a svých sestřenic, jak jsme pořád lítaly bosy na zahradě, i když vím, že je to jen příklad, tak aby na mě někdo za něco takového řval, tak bych si taky stěžovala :-D :-D v tomto případě bych ji dala do chodby hadr ať si tam utře nohy a podobným způsobem bych se snažila vyřešit i ostatní problémy.

Příspěvek upraven 09.07.22 v 06:56

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2164
9.7.22 06:56

Opravdu řval a nbo jí něco jen důrazně řekl? Mám neteř, pro kterou je řvaní i příkaz. Není na to zvyklá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2933
9.7.22 07:03

Zakladatelko a ty ses s dcerou stěhovala k němu? No to musí být dcera nadšená, že nemá pořádně svůj domov. Taky bych se bála, že mi v pubertě nebo už hodně brzo odfrčí k otci. Tohle je největší pitomost, co můžou ženský udělat, že se s dítětem nebo dětmi nakvartýrujou k novému chlapovi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6873
9.7.22 07:06

U nás to bylo podobně… zdálo se mi, že přítel, teď už manžel je na syna z prvního manželství někdy až moc přísný. Žijeme spolu od jeho tří let. A vždy jsem říkala, jsem zvědavá jestli budeš takový přísný i na svoje dítko a ejhle, je, i když to je holka. Píšu přísný, ale vlastně to není nic, s čím bych nesouhlasila. Jen prostě u nás doma já nejsem policajt. :nevim: A myslím, že je zcela normální, že dítě hledá zastání u matky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová