Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Já přečetla první dvě strany a stačí.
Příteli se nedivím, já když lítám s vysavačem s děcka mi do toho tahají bordel, taky zvyšuji hlas. V devíti letech pozná že se uklízí a ideálně má pomáhat, nebo aspoň u toho nezavazet a ne ještě přidávat práci.
Vezměte to z druhé strany, chlap uklízí nepořádek, je to nepořádek i po „cizím“ dítěti a to dítě mu do toho ještě další nepořádek nosí, tak tedy zvýší hlas. Taky bych zvýšila hlas, navíc když mu hučí vysavač, může podvědomě mluvit hlasitěji, protože vysavač je hlučný přeci ![]()
Ono je to těžký. Popsala tu jednu situaci, konkrétní. Další nic. Takových situací asi za ten rok bylo víc. Reaguje na to? Mluvili spolu? Ono nejde jen o to si něco na začátku říct, vyjasnit, musí se to dělat průběžně, jak ty situace přicházejí. Někdy člověk zareaguje blbě, musí se to probrat a vyřešit pro příště. Pro chlapa může být těžké v takovém vztahu si najít místo, ve třech, zvyknout si fungovat. Pro ženu zas bývá těžké, když někdo kritizuje její výchovu, komentuje, chová se jinak než by očekávala, chtěla..ale ono to není automatické, taková rodina funguje jen po dlouhém a složitém snažení se o optimální a funkční soužití a stále se to průběžně koriguje.
Jinak souhlasím s tím, že na dítě by nevlastní rodič neměl křičet, ovšem v případě, že je vlastní rodič schopen si dítě srovnat sám.
Nevlastni rodič není povinen si nechat vše líbit a vše tolerovat. Je člověk stejně jako to dítě, má stejná práva, má tedy i právo projevit svůj nesouhlas s chováním dítěte, klidně hlasitě.
Pokud se vlastní a nevlastní rodič neshodnou na pravidlech, je to jiná písnička a problém je jinde, nikoli ve zvyšování hlasu.
@andelka83 píše:
Právě tím příkladem. Ovládat emoce, jednat asertivně, věci řešit konstruktivně, vnímat potřeby druhého..to se člověk učí stále. A rozhodně pro dítě lepší když je u toho, jak se o to člověk snaží než když se mu jako správné jednání bude předkládat laxnost, pohodlnost a neúcta k práci druhého.
Ale ani neni super řeseni křik
@Alušáček píše:
Mě přijde divnej chlap kterej řeší takový voloviny, jako jsou bose nohy od trávy. Holka asi nechodila někde v bahně, tak se divím, že existuje chlap který něco takového vůbec vnímá a vyhodnotí jako špatněNapříklad můj otec když jsme byly deti nejspíš ani nevěděl jestli nějaké bačkory máme. Můj manžel má v práci dost starostí, ze doma chce mít klid a nějaké drobky na podlaze jdou úplně mimo něj.
Jako můj muž to řeší taky. Bačkory byly jedno z mála pravidel, které si vymínil. Argumentuje, že potom nohy pokládáme na sedačku, na podnožku, já mám ve zvyku si skládat nohu pod sebe, i když sedím na židli… A nechce, aby to bylo rovnou z podlahy. Jinak je úplně normální a žádný velký puntíčkář na úklid není. Mít dům se zahradou, tak nepochybně trvá na tom, že si ty nohy po příchodu okamžitě umejeme. ![]()
Vbehnout mi děcko se spinavyma nohama do baráku, tak jednu chytne a druhou o futra. Ja se fakt nedivím, ze všude je tolik drzych, nevychovanych a rozcapenych parchantu. Přítel by po ní neměl řvát, můj přítel na me dva syny zvedl hlas 1× ( dělali blbosti nad naším společným synem a opravdu prepiskli a mohlo to skončit těžkým úrazem mimina). Kluky jsem poslala do pokoje, jeho upozornila, ze takhle teda ne a s klukama jsem si to sla vyrikat. Jinak ja jsem ten policajt co rve a někdy vysvětluji i ručně, přítel je ten který si s nema v klidu sedne a vysvětluje, ale prostě zvedl hlas jednou a naposled. Neexistuje, aby mi rval po dětech, vždycky budu za nema stát, ALE nikdy je nenechám skákat druhým po hlavě a v prvé řadě jejich špatné chování jde na mou hlavu a ja si je musím srovnat. Co se týče benevolentniho tatínka, to se u nás vyřešilo ve chvíli, kdy mu synačci začali skákat po hlavě když je měl na víc jak víkend. Ted uz stojí za mnou a o výchově se naštěstí radíme.
@_.Emilyyy píše:
Ale ani neni super řeseni křik
To tu nikdo neříká.
@Big boss píše:
Já přečetla první dvě strany a stačí.
Příteli se nedivím, já když lítám s vysavačem s děcka mi do toho tahají bordel, taky zvyšuji hlas. V devíti letech pozná že se uklízí a ideálně má pomáhat, nebo aspoň u toho nezavazet a ne ještě přidávat práci.
Vezměte to z druhé strany, chlap uklízí nepořádek, je to nepořádek i po „cizím“ dítěti a to dítě mu do toho ještě další nepořádek nosí, tak tedy zvýší hlas. Taky bych zvýšila hlas, navíc když mu hučí vysavač, může podvědomě mluvit hlasitěji, protože vysavač je hlučný přeci
A jaký je rozdíl na špinavé nohy nazout bačkory? Bačkory budou uvnitř špinavé a písek se z nich bude sypat taky. Měla by být naučena chodit přes chodbu a nohy si umýt v koupelně. Nebo na zahradě zřídit něco, aby si tam nohy umyla. Ale bosé nohy v trávě nejsou o moc horší, než když milostpán přijde domů a zuje si nožky ze sandálů. Pokud v nich nemá ponožky. Taky by měl nejdřív zavítat do koupelny.
@Russet píše:
A jaký je rozdíl na špinavé nohy nazout bačkory? Bačkory budou uvnitř špinavé a písek se z nich bude sypat taky. Měla by být naučena chodit přes chodbu a nohy si umýt v koupelně. Nebo na zahradě zřídit něco, aby si tam nohy umyla. Ale bosé nohy v trávě nejsou o moc horší, než když milostpán přijde domů a zuje si nožky ze sandálů. Pokud v nich nemá ponožky. Taky by měl nejdřív zavítat do koupelny.
My máme zahradu a východ na ni francouzskými dveřmi přímo z obýváku. V zimě pohoda, ale v létě těmi dveřmi jak já, tak zbytek rodiny, projdeme tam 100× denně. Umývání noh tedy úplně není ideální řešení.
Na zahradu me všichni pantofle na ven, ale ani v nich není úplně čisto, že, to bych musela umývat i ty boty denně několikrát.
Zkrátka prostě v létě úplně toto neřeším, jinak bych musela u těch dveří mít asi službu celý den ![]()
Dávám tam občas starý ručník, aby se do něj otřely nohy při vstupu, ale i tak, za celý den nanesená za dveřmi uvnitř tráva a jiné ze zahrady…
Občas to přes den zametu, víc luxuju, ať se to neroznáší po baráku.
Ale zkrátka abych celý den na dceru neřvala a nestála tam jak dráb, tak jsem to hodila za hlavu, a je nám dobře
.
@Deninina píše:
Vbehnout mi děcko se spinavyma nohama do baráku, tak jednu chytne a druhou o futra. Ja se fakt nedivím, ze všude je tolik drzych, nevychovanych a rozcapenych parchantu. Přítel by po ní neměl řvát, můj přítel na me dva syny zvedl hlas 1× ( dělali blbosti nad naším společným synem a opravdu prepiskli a mohlo to skončit těžkým úrazem mimina). Kluky jsem poslala do pokoje, jeho upozornila, ze takhle teda ne a s klukama jsem si to sla vyrikat. Jinak ja jsem ten policajt co rve a někdy vysvětluji i ručně, přítel je ten který si s nema v klidu sedne a vysvětluje, ale prostě zvedl hlas jednou a naposled. Neexistuje, aby mi rval po dětech, vždycky budu za nema stát, ALE nikdy je nenechám skákat druhým po hlavě a v prvé řadě jejich špatné chování jde na mou hlavu a ja si je musím srovnat. Co se týče benevolentniho tatínka, to se u nás vyřešilo ve chvíli, kdy mu synačci začali skákat po hlavě když je měl na víc jak víkend. Ted uz stojí za mnou a o výchově se naštěstí radíme.
Facku za to ze vbehne do baraku? Tak to je mazec teda..
@Fazulina píše:
My máme zahradu a východ na ni francouzskými dveřmi přímo z obýváku. V zimě pohoda, ale v létě těmi dveřmi jak já, tak zbytek rodiny, projdeme tam 100× denně. Umývání noh tedy úplně není ideální řešení.
Na zahradu me všichni pantofle na ven, ale ani v nich není úplně čisto, že, to bych musela umývat i ty boty denně několikrát.
Zkrátka prostě v létě úplně toto neřeším, jinak bych musela u těch dveří mít asi službu celý den
Dávám tam občas starý ručník, aby se do něj otřely nohy při vstupu, ale i tak, za celý den nanesená za dveřmi uvnitř tráva a jiné ze zahrady…
Občas to přes den zametu, víc luxuju, ať se to neroznáší po baráku.
Ale zkrátka abych celý den na dceru neřvala a nestála tam jak dráb, tak jsem to hodila za hlavu, a je nám dobře.
Kamarádka má podobně uspořádaný dům a nutí je brát si ponožky. Já bych dole prostě nechala dlažbu, koberce jen do míst, kam se dostanou čistější. Naštěstí v paneláku zavel vše dolů hned na chodbě a písek se oklepe ve vaně.
@Russet píše:
Kamarádka má podobně uspořádaný dům a nutí je brát si ponožky. Já bych dole prostě nechala dlažbu, koberce jen do míst, kam se dostanou čistější. Naštěstí v paneláku zavel vše dolů hned na chodbě a písek se oklepe ve vaně.
Koberce nemáme, je tam lino, takže zametu, ponožky v létě fakt ne, a jako každých 5 minut? ![]()
Jinak pokud jde dcera z venku, a vidím, že má echt špinavé nohy nebo oblečení, tak se jde umýt z chodby, ale jako fakt běhá sem tam, to bych nedělala nic jinýho…
@meluzinka píše:
Facku za to ze vbehne do baraku? Tak to je mazec teda..
Ne, za to, ze si v 9 letech neváží práce druhých a je prase.
@Deninina píše:
Ne, za to, ze si v 9 letech neváží práce druhých a je prase.
No ty máš dost
V dnešní době všech možných vymoženosti a robotických vysavačů, bych fakt řešila, že mi dítě nebo kdokoli jiný doneslo domu stéblo trávy.. Natož někoho kvůli tomu mlátit.
@Alušáček píše:
No ty máš dostV dnešní době všech možných vymoženosti a robotických vysavačů, bych fakt řešila, že mi dítě nebo kdokoli jiný doneslo domu stéblo trávy.. Natož někoho kvůli tomu mlátit.
Presne. Hlavne se to da rict normalne i bez revu natoz fackovani. Prosimte ocisti si ty nohy. Pripadne pri opakovani…uklid to po sobe.
Kdyz ctu o facce az vezme druhou o futra..je mi fakt uzko teda.