Zakrslý kralik a očkování

Anonymní
11.7.22 13:39

Zakrslý kralik a očkování

Dobrý den potřebuji nutně radu. Od kamarada jsem převzala zakrslého králíka, nedaval ho a nestaral se tak jsem si ho vzala. Kralikovi bude už rok a chtěla jsem očkovací papíry. Nedal mi je prej je nemá. Kralik je ze zverimexu a prej ho byli plně očkovat ale nic jim nedali, žádný potvrzení nic. Zítra jdu s kralikem k veterináři je hrozně hubený a jde mu cíti páteř. Normálně ji, pije tak me napadlo jestli nemůže mít nějakou nemoc jako třeba tasemnici nebo tak něco. Zítra s ním jdu aji s malým štěnětem. Tak se chci zeptat může veterinář naockovat králíka už takhle velkého pokud tedy nedostal očkování již v těch 10ti týdnech života? Nebo mu to ublíží? Pokud není pozdě když je kralik tak hubený a může být nemocný z nemoci na kterou nebyl očkovaný :( prosím za radu díky chci mu pomoci

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
20912
11.7.22 13:49

Když je hubený a leze mu páteř tak je to rozjetá kokcidióza. Přemnožený bakterie ve střevech. S největší pravděpodobností.

Jinak pokud je králík jen doma, tak je zbytečný jej očkovat na mor+mixu. Zvlášť pokud máte sítě v oknech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37507
11.7.22 13:50
@Anonymní píše:
Dobrý den potřebuji nutně radu. Od kamarada jsem převzala zakrslého králíka, nedaval ho a nestaral se tak jsem si ho vzala. Kralikovi bude už rok a chtěla jsem očkovací papíry. Nedal mi je prej je nemá. Kralik je ze zverimexu a prej ho byli plně očkovat ale nic jim nedali, žádný potvrzení nic. Zítra jdu s kralikem k veterináři je hrozně hubený a jde mu cíti páteř. Normálně ji, pije tak me napadlo jestli nemůže mít nějakou nemoc jako třeba tasemnici nebo tak něco. Zítra s ním jdu aji s malým štěnětem. Tak se chci zeptat může veterinář naockovat králíka už takhle velkého pokud tedy nedostal očkování již v těch 10ti týdnech života? Nebo mu to ublíží? Pokud není pozdě když je kralik tak hubený a může být nemocný z nemoci na kterou nebyl očkovaný :( prosím za radu díky chci mu pomoci

Králíci nebývají moc tuční. Mají od přírody „záklopku“… představte si, kdyby přihopkal na velkou voňavou louku a neměl jí. :lol:
Veterinář určitě prohlídne a posoudí. Šťastný králík hází placáky - pleskne s sebou na bok, až se leknete že má infarkt a při pobíhání občas bezdůvodně vyskočí, jen tak pro radost.
Očkování dostat může, ale neměl by se pak cca tři neděle s nemocí setkat. Zeptejte se veterináře - opět posoudí on. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ulrika333
11.7.22 13:50
@Anonymní píše:
Dobrý den potřebuji nutně radu. Od kamarada jsem převzala zakrslého králíka, nedaval ho a nestaral se tak jsem si ho vzala. Kralikovi bude už rok a chtěla jsem očkovací papíry. Nedal mi je prej je nemá. Kralik je ze zverimexu a prej ho byli plně očkovat ale nic jim nedali, žádný potvrzení nic. Zítra jdu s kralikem k veterináři je hrozně hubený a jde mu cíti páteř. Normálně ji, pije tak me napadlo jestli nemůže mít nějakou nemoc jako třeba tasemnici nebo tak něco. Zítra s ním jdu aji s malým štěnětem. Tak se chci zeptat může veterinář naockovat králíka už takhle velkého pokud tedy nedostal očkování již v těch 10ti týdnech života? Nebo mu to ublíží? Pokud není pozdě když je kralik tak hubený a může být nemocný z nemoci na kterou nebyl očkovaný :( prosím za radu díky chci mu pomoci

Jestli mohu poradit i když se tady na mě sletnou pravděpodobně manipulátori s opačnou verzi…
Nenechávejte pokud možno očkovat žádné zvíře. Očkování je všeobecně velké zlo ačkoli v naší společnosti se zrodil zcela jiný, velmi zmanipulovany názor i postoj.. očkování velice škodí zdraví a to jak lidem tak zvířatům.
Způsobuje u zvířat potravinové alergie, ekzémy, podporuje vznik rakoviny.
U lidi taktéž alergie, ekzémy, astma, autismus, rakovina a mohla bych vyjmenovávat dále.
A jelikož už administrátori mazou odkazy, pošlu na požádání do zpráv, kdo bude mít zájem.
Proč jen mazou ty odkazy :think:

edit adminem - umazán odkaz

Příspěvek upraven 11.07.22 v 23:23

• Citovat
  • Upravit
149016
11.7.22 13:55
@Ulrika333 píše:
Jestli mohu poradit i když se tady na mě sletnou pravděpodobně manipulátori s opačnou verzi…
Nenechávejte pokud možno očkovat žádné zvíře. Očkování je všeobecně velké zlo ačkoli v naší společnosti se zrodil zcela jiný, velmi zmanipulovany názor i postoj.. očkování velice škodí zdraví a to jak lidem tak zvířatům.
U lidi taktéž alergie, ekzémy, astma, autismus, rakovina a mohla bych vyjmenovávat dále.

Očkování je zlo! Miliony lidí kvůli tomu přežili nemoci na které se běžně umíralo a je kvůli tomu přelidněná planeta.
Sdílejte než to smažou!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ulrika333
11.7.22 13:59

@Anna766 kdyz budete věřit těmto smyšlenym bachorkam které slouží opět jen jako lzive a manipulativni odůvodnění toho aby se lidé nechávali očkovat, pak další konverzace není smysluplná.
Myslím, že uvědoměli lidé za poslední 3 roky přišli na vše podstatné. A nechť si paní udělá osobní názor svůj vlastní ;) "(

Co říkáte?

• Citovat
  • Upravit
8523
11.7.22 14:00
@Ulrika333 píše:
U lidi taktéž alergie, ekzémy, astma, autismus, rakovina a mohla bych vyjmenovávat dále.

Díky, ale radši budu žít s alergií, než s obrnou.  :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ulrika333
11.7.22 14:02

@PetraJ vidím, že máte jasno. Dobře tedy, jak myslíte

• Citovat
  • Upravit
9798
11.7.22 14:03

Primárně doporučuji vyrazit k veterináři, který se zabývá i malými savci (nejsou to rozhodně všichni). Očkování dostat může. Určitě zkontrolovat zuby (I zadní) jestli nejsou prerostlé, to je u králíků častý důvod hubnutí. Paraziti to taky můžou být, zase fajn by bylo vyšetření trusu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
149016
11.7.22 14:17
@Ulrika333 píše:
@Anna766 kdyz budete věřit těmto smyšlenym bachorkam které slouží opět jen jako lzive a manipulativni odůvodnění toho aby se lidé nechávali očkovat, pak další konverzace není smysluplná.
Myslím, že uvědoměli lidé za poslední 3 roky přišli na vše podstatné. A nechť si paní udělá osobní názor svůj vlastní ;) "(Co říkáte?

Uvědomělí lidé s kritickým myšlením že ? Můj názor je ten ,že meleš blbosti a ten si nechám ,co říkáš ?

@PetraJ píše:
Díky, ale radši budu žít s alergií, než s obrnou. :roll:

Taková obrna, záškrt, tuberkuloza, tetanus, pravé neštovice, to byla radost žít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
260
11.7.22 14:28

Veterinar by te mel nejprve pozadat, abys pet dni sbirala bobiky (opravdu). A pak zkontrolovat, zda nema kokcidie. Pokud jich ma dost, tak se neockuje a nejprve musi kralicek dostat lek proti kokcidiim. Az kdyz se jich zbavi, tak se naockuje.
Asi bych vzala sebou preci jen nejske bobky z poslednich dnu- zkus najit nejake starsi, plus bobky ze dneska a zitra nez pujdes k veterinari. Muzes dat treba do sklenicky nebo tak

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3139
11.7.22 14:36
@Ulrika333 píše:

prosím, dodej články z impaktových časopisů, které dokládají tvoje tvrzení, vědecké, důvěryhodné reviewované články
ty to tvrdíš, ty to musíš podložit důkazy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20912
11.7.22 14:49
@Ulrika333 píše:

Tak ty jsi solidní piča. Králíci na mor a mixomatozu umírají velmi běžně a ve velkým. Jsou to onemocnění se skoro 100% úmrtností. Přežije fakt náhodou sem tam nějaký. Jediná možnost, jak mít chov v bezpečí, je očkování. Jinak když seš na blbým místě, tak můžeš do kafilerky vozit celý chov i několikrát do roka. Jako fakt toto mě nadzvedlo.

A nebudu tam dávat hvězdičky, ať si mě admin zase sjede.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ulrika333
11.7.22 15:07

@Cenarius chudacku, takový manipulátor jako ty, který má zadání ovlivňovat dění na internetu a záměrně lidem poskytovat lžive informace za coz je solidně zaplacen mě opravdu nezajímá. Je vás plný internet. Píšeš neuvěřitelné sračky, tupý jsi jak poleno s megaegem které ti zastira mozek a standartně se takoví jako jsi ty zmuzou jen na urážky protože slušné debaty a tolerance jiného názoru nejsou absolutně schopni. Je to tvá prezentace, ty nešťastná osobo. Já vím co píšu a píšu z osobních zkušenosti oproti tobě, jenž máš potřebu se jenom zvýraznit a nabadat lidi k takovým informacím které mohou mít pro ně jak zdravotní tak u ten životně negativní dopad. Ale proč by tě to mělo zajímat když ty plnis jen svou práci, že? Kde je průvan, tam taky zůstane :) a musi se pritlačit na slovníku aby to mělo ty efektivní grady, jaké systém požaduje :lol: mazat pravdu na internetu a nasadit zde lhare. Naprosto se není čemu divit, že ti lidé jsou zmatení jak lesní včely.
Ale milion příspěvku o dětských nemocech pak vzniká.. zvláštní, no ne?
A že to narůstá v tskove míře? Ale…To se nám určitě jen zda. Hlavně nemyslet, to je už poněkud složitější proces nez vulgárne se tady předvádět

Příspěvek upraven 11.07.22 v 15:13

• Citovat
  • Upravit
20912
11.7.22 15:08

@Ulrika333 aha takže troll. Měl jsem to podezření, ale nechal jsem se na první pokus nachytat na to, že to je nějaký pomatenec. Moje chyba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová