Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Když je hubený a leze mu páteř tak je to rozjetá kokcidióza. Přemnožený bakterie ve střevech. S největší pravděpodobností.
Jinak pokud je králík jen doma, tak je zbytečný jej očkovat na mor+mixu. Zvlášť pokud máte sítě v oknech.
@Anonymní píše:
Dobrý den potřebuji nutně radu. Od kamarada jsem převzala zakrslého králíka, nedaval ho a nestaral se tak jsem si ho vzala. Kralikovi bude už rok a chtěla jsem očkovací papíry. Nedal mi je prej je nemá. Kralik je ze zverimexu a prej ho byli plně očkovat ale nic jim nedali, žádný potvrzení nic. Zítra jdu s kralikem k veterináři je hrozně hubený a jde mu cíti páteř. Normálně ji, pije tak me napadlo jestli nemůže mít nějakou nemoc jako třeba tasemnici nebo tak něco. Zítra s ním jdu aji s malým štěnětem. Tak se chci zeptat může veterinář naockovat králíka už takhle velkého pokud tedy nedostal očkování již v těch 10ti týdnech života? Nebo mu to ublíží? Pokud není pozdě když je kralik tak hubený a může být nemocný z nemoci na kterou nebyl očkovanýprosím za radu díky chci mu pomoci
Králíci nebývají moc tuční. Mají od přírody „záklopku“… představte si, kdyby přihopkal na velkou voňavou louku a neměl jí. ![]()
Veterinář určitě prohlídne a posoudí. Šťastný králík hází placáky - pleskne s sebou na bok, až se leknete že má infarkt a při pobíhání občas bezdůvodně vyskočí, jen tak pro radost.
Očkování dostat může, ale neměl by se pak cca tři neděle s nemocí setkat. Zeptejte se veterináře - opět posoudí on. ![]()
@Anonymní píše:
Dobrý den potřebuji nutně radu. Od kamarada jsem převzala zakrslého králíka, nedaval ho a nestaral se tak jsem si ho vzala. Kralikovi bude už rok a chtěla jsem očkovací papíry. Nedal mi je prej je nemá. Kralik je ze zverimexu a prej ho byli plně očkovat ale nic jim nedali, žádný potvrzení nic. Zítra jdu s kralikem k veterináři je hrozně hubený a jde mu cíti páteř. Normálně ji, pije tak me napadlo jestli nemůže mít nějakou nemoc jako třeba tasemnici nebo tak něco. Zítra s ním jdu aji s malým štěnětem. Tak se chci zeptat může veterinář naockovat králíka už takhle velkého pokud tedy nedostal očkování již v těch 10ti týdnech života? Nebo mu to ublíží? Pokud není pozdě když je kralik tak hubený a může být nemocný z nemoci na kterou nebyl očkovanýprosím za radu díky chci mu pomoci
Jestli mohu poradit i když se tady na mě sletnou pravděpodobně manipulátori s opačnou verzi…
Nenechávejte pokud možno očkovat žádné zvíře. Očkování je všeobecně velké zlo ačkoli v naší společnosti se zrodil zcela jiný, velmi zmanipulovany názor i postoj.. očkování velice škodí zdraví a to jak lidem tak zvířatům.
Způsobuje u zvířat potravinové alergie, ekzémy, podporuje vznik rakoviny.
U lidi taktéž alergie, ekzémy, astma, autismus, rakovina a mohla bych vyjmenovávat dále.
A jelikož už administrátori mazou odkazy, pošlu na požádání do zpráv, kdo bude mít zájem.
Proč jen mazou ty odkazy ![]()
edit adminem - umazán odkaz
Příspěvek upraven 11.07.22 v 23:23
@Ulrika333 píše:
Jestli mohu poradit i když se tady na mě sletnou pravděpodobně manipulátori s opačnou verzi…
Nenechávejte pokud možno očkovat žádné zvíře. Očkování je všeobecně velké zlo ačkoli v naší společnosti se zrodil zcela jiný, velmi zmanipulovany názor i postoj.. očkování velice škodí zdraví a to jak lidem tak zvířatům.
U lidi taktéž alergie, ekzémy, astma, autismus, rakovina a mohla bych vyjmenovávat dále.
Očkování je zlo! Miliony lidí kvůli tomu přežili nemoci na které se běžně umíralo a je kvůli tomu přelidněná planeta.
Sdílejte než to smažou!!!
@Anna766 kdyz budete věřit těmto smyšlenym bachorkam které slouží opět jen jako lzive a manipulativni odůvodnění toho aby se lidé nechávali očkovat, pak další konverzace není smysluplná.
Myslím, že uvědoměli lidé za poslední 3 roky přišli na vše podstatné. A nechť si paní udělá osobní názor svůj vlastní
"(
Co říkáte?
@Ulrika333 píše:
Díky, ale radši budu žít s alergií, než s obrnou. ![]()
Primárně doporučuji vyrazit k veterináři, který se zabývá i malými savci (nejsou to rozhodně všichni). Očkování dostat může. Určitě zkontrolovat zuby (I zadní) jestli nejsou prerostlé, to je u králíků častý důvod hubnutí. Paraziti to taky můžou být, zase fajn by bylo vyšetření trusu.
@Ulrika333 píše:
@Anna766 kdyz budete věřit těmto smyšlenym bachorkam které slouží opět jen jako lzive a manipulativni odůvodnění toho aby se lidé nechávali očkovat, pak další konverzace není smysluplná.
Myslím, že uvědoměli lidé za poslední 3 roky přišli na vše podstatné. A nechť si paní udělá osobní názor svůj vlastní"(Co říkáte?
Uvědomělí lidé s kritickým myšlením že ? Můj názor je ten ,že meleš blbosti a ten si nechám ,co říkáš ?
@PetraJ píše:
Díky, ale radši budu žít s alergií, než s obrnou.
Taková obrna, záškrt, tuberkuloza, tetanus, pravé neštovice, to byla radost žít.
Veterinar by te mel nejprve pozadat, abys pet dni sbirala bobiky (opravdu). A pak zkontrolovat, zda nema kokcidie. Pokud jich ma dost, tak se neockuje a nejprve musi kralicek dostat lek proti kokcidiim. Az kdyz se jich zbavi, tak se naockuje.
Asi bych vzala sebou preci jen nejske bobky z poslednich dnu- zkus najit nejake starsi, plus bobky ze dneska a zitra nez pujdes k veterinari. Muzes dat treba do sklenicky nebo tak
@Ulrika333 píše:
prosím, dodej články z impaktových časopisů, které dokládají tvoje tvrzení, vědecké, důvěryhodné reviewované články
ty to tvrdíš, ty to musíš podložit důkazy
@Ulrika333 píše:
Tak ty jsi solidní piča. Králíci na mor a mixomatozu umírají velmi běžně a ve velkým. Jsou to onemocnění se skoro 100% úmrtností. Přežije fakt náhodou sem tam nějaký. Jediná možnost, jak mít chov v bezpečí, je očkování. Jinak když seš na blbým místě, tak můžeš do kafilerky vozit celý chov i několikrát do roka. Jako fakt toto mě nadzvedlo.
A nebudu tam dávat hvězdičky, ať si mě admin zase sjede.
@Cenarius chudacku, takový manipulátor jako ty, který má zadání ovlivňovat dění na internetu a záměrně lidem poskytovat lžive informace za coz je solidně zaplacen mě opravdu nezajímá. Je vás plný internet. Píšeš neuvěřitelné sračky, tupý jsi jak poleno s megaegem které ti zastira mozek a standartně se takoví jako jsi ty zmuzou jen na urážky protože slušné debaty a tolerance jiného názoru nejsou absolutně schopni. Je to tvá prezentace, ty nešťastná osobo. Já vím co píšu a píšu z osobních zkušenosti oproti tobě, jenž máš potřebu se jenom zvýraznit a nabadat lidi k takovým informacím které mohou mít pro ně jak zdravotní tak u ten životně negativní dopad. Ale proč by tě to mělo zajímat když ty plnis jen svou práci, že? Kde je průvan, tam taky zůstane
a musi se pritlačit na slovníku aby to mělo ty efektivní grady, jaké systém požaduje
mazat pravdu na internetu a nasadit zde lhare. Naprosto se není čemu divit, že ti lidé jsou zmatení jak lesní včely.
Ale milion příspěvku o dětských nemocech pak vzniká.. zvláštní, no ne?
A že to narůstá v tskove míře? Ale…To se nám určitě jen zda. Hlavně nemyslet, to je už poněkud složitější proces nez vulgárne se tady předvádět
Příspěvek upraven 11.07.22 v 15:13
@Ulrika333 aha takže troll. Měl jsem to podezření, ale nechal jsem se na první pokus nachytat na to, že to je nějaký pomatenec. Moje chyba.
Dobrý den potřebuji nutně radu. Od kamarada jsem převzala zakrslého králíka, nedaval ho a nestaral se tak jsem si ho vzala. Kralikovi bude už rok a chtěla jsem očkovací papíry. Nedal mi je prej je nemá. Kralik je ze zverimexu a prej ho byli plně očkovat ale nic jim nedali, žádný potvrzení nic. Zítra jdu s kralikem k veterináři je hrozně hubený a jde mu cíti páteř. Normálně ji, pije tak me napadlo jestli nemůže mít nějakou nemoc jako třeba tasemnici nebo tak něco. Zítra s ním jdu aji s malým štěnětem. Tak se chci zeptat může veterinář naockovat králíka už takhle velkého pokud tedy nedostal očkování již v těch 10ti týdnech života? Nebo mu to ublíží? Pokud není pozdě když je kralik tak hubený a může být nemocný z nemoci na kterou nebyl očkovaný
prosím za radu díky chci mu pomoci