Neklid v nohách
- Fotoalbum (0)
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Neklid v nohách
Třeba někdo budete vědět, poslední dobou cítím večer když ulehnu a jsem v klidu neklid v nohách, dříve jsem to neměla, musím pořád měnit polohu. Čím by to mohlo být?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
Reakce:
Zkus doplnit kalcium..nejake doplnky stravy..me taky pomaha horka sprcha pred spanim, nebo se protahnout, udelat tri, ctyri drepy..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
Už na to trpím od mala…, syndrom neklidných nohou, se to jmenuje. Nějakou souvislost s hořčíkem, pohybem, střídání teplot jsem za celou tu dobu nedokázala vysledovat. Je to nepříjemné, nezbývá se než večer vrtět 🥴
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
Je to syndrom neklidných nohou, mam to taky, je to nepříjemné, zkus si o tom vygooglit, ale asi se nic podstatného nedovis, příčina není úplně zřejmá.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
Suplementuj dva týdny hořčík a B-vitamíny. kup v lékárně nějaký s organickou vazbou - zeptej se lékárnice. Užívej 500 mg ráno a 500 mg před spaním, spolu s B-komplexem. Vyber si takový b-komplex kde bude i B12.
Pokud by si z toho hoříčku měla průjem, ber ráno 250 mg a večer 250 mg.
Před spaním se chvíli protahuj a věnuj pozornost tomu jak dýcháš -
ideálně při nějaké jemné joze. Třeba toto
https://www.youtube.com/watch?…
Pokud se to nezlepší během dvou týdnů, kdy doplníš hořčíck a B vitamíny a budeš alespoń obden protahovat a pokud nejzjistíš že jsi těhotná, tak volej svému praktickému lékaři - je tam pár chorob, které bude potřeba vyloučit - pro začátek bude potřeba změřit hladinu železa v krvi, jeslti nejsi chudokrevná.
Pokud zjistíš že jsi těhotná, tak to je holt jeden z možných vedlejších ppřízaků. Pak si tu chudokrevnsot nech změřit od gynekologa, co tě bude mít v péči.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
Nedostatek zeleza mam jiz od mladi…ale nejsem schopna doplnit…vsechno zelezo mi nedela dobre🙄
- načítám...
- Citovat
- Nahlásit
Syndrom neklidných nohou lze léčit. Už pár let mi pomáhá léčba ordinovana neurologem.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
Mamince pomáhá navléct si do postele ponožky. Léčba byla k ničemu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
Já jsem tím trpěla odmala. Před pár lety jsem to zcela náhodou zmínila před kamarádkou neurolozkou, ta mě vysetrila a po jí předepsané medikaci už spím a sedím v koně i v divadle bez cukání. 🥳 🥳 🥳
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
@Alriga píše:
Já jsem tím trpěla odmala. Před pár lety jsem to zcela náhodou zmínila před kamarádkou neurolozkou, ta mě vysetrila a po jí předepsané medikaci už spím a sedím v koně i v divadle bez cukání. 🥳 🥳 🥳
Neni tva znama lekarka z Prahy?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
@sobesin píše:
Neni tva znama lekarka z Prahy?
Bohužel ne. Ale myslím, že tato léčba je dnes už běžná. Jedná se o lék Gleparc, který je primárně určen k léčbě Parkinsonovy choroby. Na RLS se používá v minimálních dávkách.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
@Alriga píše:
Bohužel ne. Ale myslím, že tato léčba je dnes už běžná. Jedná se o lék Gleparc, který je primárně určen k léčbě Parkinsonovy choroby. Na RLS se používá v minimálních dávkách.
Dekuju
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
Další podobná témata podle názvu
- Svalový neklid Citalec
- Boule na nohách
- Vnitřní třes, svalový neklid
- Vyrážka na nohách po porodu
- Magnesium, křeče v nohách a v břiše
- Noční neklid a kojení/utěšování u prsa