Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Třeba někdo budete vědět, poslední dobou cítím večer když ulehnu a jsem v klidu neklid v nohách, dříve jsem to neměla, musím pořád měnit polohu. Čím by to mohlo být?
Zkus doplnit kalcium..nejake doplnky stravy..me taky pomaha horka sprcha pred spanim, nebo se protahnout, udelat tri, ctyri drepy..
Už na to trpím od mala…, syndrom neklidných nohou, se to jmenuje. Nějakou souvislost s hořčíkem, pohybem, střídání teplot jsem za celou tu dobu nedokázala vysledovat. Je to nepříjemné, nezbývá se než večer vrtět 🥴
Je to syndrom neklidných nohou, mam to taky, je to nepříjemné, zkus si o tom vygooglit, ale asi se nic podstatného nedovis, příčina není úplně zřejmá.
Suplementuj dva týdny hořčík a B-vitamíny. kup v lékárně nějaký s organickou vazbou - zeptej se lékárnice. Užívej 500 mg ráno a 500 mg před spaním, spolu s B-komplexem. Vyber si takový b-komplex kde bude i B12.
Pokud by si z toho hoříčku měla průjem, ber ráno 250 mg a večer 250 mg.
Před spaním se chvíli protahuj a věnuj pozornost tomu jak dýcháš - ideálně při nějaké jemné joze. Třeba toto
https://www.youtube.com/watch?…
Pokud se to nezlepší během dvou týdnů, kdy doplníš hořčíck a B vitamíny a budeš alespoń obden protahovat a pokud nejzjistíš že jsi těhotná, tak volej svému praktickému lékaři - je tam pár chorob, které bude potřeba vyloučit - pro začátek bude potřeba změřit hladinu železa v krvi, jeslti nejsi chudokrevná.
Pokud zjistíš že jsi těhotná, tak to je holt jeden z možných vedlejších ppřízaků. Pak si tu chudokrevnsot nech změřit od gynekologa, co tě bude mít v péči.
Nedostatek zeleza mam jiz od mladi…ale nejsem schopna doplnit…vsechno zelezo mi nedela dobre🙄
Syndrom neklidných nohou lze léčit. Už pár let mi pomáhá léčba ordinovana neurologem.
Mamince pomáhá navléct si do postele ponožky. Léčba byla k ničemu.
Já jsem tím trpěla odmala. Před pár lety jsem to zcela náhodou zmínila před kamarádkou neurolozkou, ta mě vysetrila a po jí předepsané medikaci už spím a sedím v koně i v divadle bez cukání. 🥳 🥳 🥳
@Alriga píše:
Já jsem tím trpěla odmala. Před pár lety jsem to zcela náhodou zmínila před kamarádkou neurolozkou, ta mě vysetrila a po jí předepsané medikaci už spím a sedím v koně i v divadle bez cukání. 🥳 🥳 🥳
Neni tva znama lekarka z Prahy?
@sobesin píše:
Neni tva znama lekarka z Prahy?
Bohužel ne. Ale myslím, že tato léčba je dnes už běžná. Jedná se o lék Gleparc, který je primárně určen k léčbě Parkinsonovy choroby. Na RLS se používá v minimálních dávkách.
@Alriga píše:
Bohužel ne. Ale myslím, že tato léčba je dnes už běžná. Jedná se o lék Gleparc, který je primárně určen k léčbě Parkinsonovy choroby. Na RLS se používá v minimálních dávkách.
Dekuju