Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Prosím jedeme na dovču do Chorvatska, a malému je 19 měsíců a cesta autem není nijak ideální tady když jedem delší dobu, chci se zeptat jestli neznáte nějaké preparáty na zklidnění nebo něco podobného? Nějaká zkušenost? Děkuji moc
![]()
A mate pohodlnou sedacku? Urcite by ti mela poradit spise pediatra. Homeopatika nejaka, bylinky.. zazvor.. medunku..
@miluseni
Jela bych jedině přes noc, aby mohlo dítě spát… Jinak si sedni vedle a zabavuj. ![]()
Vykašlala bych se na dovolenou u moře a netrápila zbytečně sebe a dítě
Kouknu vám tu do diskuze, mám podobný problém. Malá se v autě nudí a dost otravuje, taky jsem si s tím zatím neporadila.
Taky bych se vykašlala na tahle dlouho cestu a udělala si dovolenou někde blíž, kam zvládnete dojet.
My takový problém nemáme, ale asi bych doporučila nějaký dvd s pohádky, tablet s hrama a hlavne jet pres noc.
DVD.
My jsme cestu do Chorvatska z tohoto důvody zavrhli. U naší starší nepomáhalo ani jet přes noc, jednou ječela v noci z Prahy až do Mnichova. ![]()
Děkuji
za rady ale také jedeme se straším synem protože má ekzém a astma
jinak bychom také nejezdili, tomu cesta nevadí ale mladší syn no uvidíme
budu ráda za všechny zkušenosti a rady
![]()
![]()
@miluseni píše:
Děkujiza rady ale také jedeme se straším synem protože má ekzém a astma
![]()
jinak bychom také nejezdili, tomu cesta nevadí ale mladší syn no uvidíme
![]()
budu ráda za všechny zkušenosti a rady
![]()
![]()
a o letadle jsi neuvažovala? Nebo jet jenom se starším synem? Nechápu tohle trápení všech zúčastněných, když dlouho cestu mladší nezvládá.
No ja osobne neznam dite v tomhle veku, ktery by se v aute nenudilo a nikdy by me nenapadlo do nej cpat nejaky pripravky! Jediny, co jde, je delat dlouhy prestavky s vyvencenim, nebo jet na noc, sedet vedle ditete a zabavit, rozdelit cestu na vic dni. My hodne jezdime a podnikame veci, ale nedame za den vic nez ekvivalent peti hodin jizdy (jedeme to tak osm, devet, protoze se proste musi stavet). Delsi vzdalenosti jedine letadlem.
Tak my jsme na tom byli minulý rok podobně. Jeli jsme do Itálie přes noc. Starší dcera v pohodě, mladší (necelý rok )- nervozní, plačtivý. U nás to bylo tím, že manžel musel mít puštěnou klimatizaci! A měli jsme malého uprostřed, abych se k němu lépe dostala. Tak byl nervózní. Pak jsme daly sedačku k oknu, jak má být, klimu u dětí máme minimálně a je to lepší. Děti se v autě dívaly na pohádky na tabletu, a my měli chvíly klid. V noci spaly.. Teď jsme jeli na otočku na Slovensko a malý už se koukal, brblal, je fakt, že je o něco starší- 20 měs. A je už i klidnější. Samozřejmě velká zásoba svačinek a hlavně pití musí mít po ruce. Já bych jela ![]()
Díky jedeme v pátek jako on není že by byl neklidný nebo tak ale občas to na něj přijde
tak jsem chtěla znát zkušenosti a tak poradit
díky
![]()
Taky radím jet přes noc, kdy většinu prospí, ideálně vůbec, ale to asi není rada, co chceš číst ![]()
Já mám 4-letou dcerku a tak do 10 let věku dítěte bych k moři nejela, i když je to ze zdravotního hlediska, snažila bych se to řešit jinak. Nebo vzít, jak tu radí jiné, jen starší dítko.
My jsem letos taky zavrhli dovolenou v Chorvatsku ze stejného důvodu. Malé je 19.měs. Jediné co bych zkusila je jet opravdu na noc, aby většinu cesty prospal, pak sebou vzít tablet, náký knížky, hračky… Na chvíli zabere i něco k jídlu do ručičky. Určitě bych mu nedávala náký prášky na uklidnění nebo spaní, to fakt asi pro děti nebude to pravý ořechový.