Nechceme na dovolenou - vrácení peněz

3394
27.6.15 09:00

Nechceme na dovolenou-vrácení peněz

Ahoj holky, měli jsme od podzimu zaplacenou dovolenou v Tunisu. Po včerejších událostech na ni nechceme v žádném přápadě jet. Cestovka Eximtours nabízí pouze změnu destinace, ale finančně na Řecko, či Španělsko nemáme. Nemáte podobnou zkušenost se zrušením dovolené, jak postupovat, atd..? Díky. L.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
8594
27.6.15 09:05

A oni nenabízí za stejné peníze, ale někde jinde? Já se ti nedivím, neviděla jsem zprávy, vím jen rámcově co se stalo, a s dítětem bych tam, nejela ani omylem, tohle už je husté..at vám to dobře dopadne…jinak právně si myslím, že nabýdli adekvátní řešení, strach o život není podle mě právní důvod k vrácení peněz…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
MMK
33
27.6.15 09:09

Ahoj, no ono už ta výměna destinace je dobrá vůle cestovky.. pokud MZV nevydá info, že se do Tunisu jezdit nemá, tak je vše ok.. ale chápu že se tam ted nikomu nechce. Nejednoduší pokud chceš alespon část peněz zpět je dle mě pojistná událost, tedy že ty nebo někdo kdo má jet s tebou onemocníte.. a dostanete peníze alespon od pojištovny (pokud teda máte zájezd pojištěný).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8112
27.6.15 09:11

Tak jediné stornovat zájezd že „zdravotních“ důvodu, domluvit se s dětskou dr, ať ti napíše nějakou nemoc a to dodnes do cestovky. Určité máte pojištěné storno zajezdu, sice asi přijdete o pár tisíc, ale život je milejsi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8112
27.6.15 09:13

@MMK : tak záleží kdy je odlet, třeba 21 dni před odletem 50% vrátí exim a z těch 50% storno poplatků zaplatí pojišťovna až 80%.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68047
27.6.15 09:13

Presne, pokud to nezakaze MZV, tak ti nikdo nic vracet a menit nemusi. Precti si podminky smlouvy a v pripade, ze nemate storno pojisteni, tak nekolik mesicu predem pri zruseni vraci treba 70% nebo 50%. Anebo si vyberte neco levneho u Eximu. Řecko bez jidla v apt. extra drahe neni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3394
27.6.15 09:15

Pojištění storna máme, no uvidíme, mně se právě ani už nechce nikam vycestovat po tom, co se děje…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8112
27.6.15 09:19

@Laddmie : ono se to bobuzel území stát i tady u nás, ti magori už jsou všude :-(. Jinak, co si vybrat nějaký last minute? Na to by ty od peníze mohly stačit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3394
27.6.15 09:21

Jj, s tím last minutem počítám, že by to mohlo vyjít dobře, ale jak říkám, spíš bych raději nejela nikam. Uvidíme, jaké stanovisko vydá MZV.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5826
27.6.15 09:24

@Laddmie Měli jste to zrušit už v tom březnu, kdy tam byl už ten první útok na turisty v tom muzeu. To by jste měli storno poplatky minimální. Blbá rada, já vím :) Byli jsme tam před 2 lety a vůbec nechápu, jak nás vůbec napadlo tam jet :zed: Už nikdy více. :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68047
27.6.15 09:25

No otazka je jestli ti ti Exim bude za LM chtit vymenit. Je to jejich dobra vule a tu uz na podzim mit nemusi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3394
27.6.15 09:28
@zuzu224 píše:
No otazka je jestli ti ti Exim bude za LM chtit vymenit. Je to jejich dobra vule a tu uz na podzim mit nemusi.

Máme jet za 14 dní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3394
27.6.15 09:28
@krtek7489 píše:
@Laddmie Měli jste to zrušit už v tom březnu, kdy tam byl už ten první útok na turisty v tom muzeu. To by jste měli storno poplatky minimální. Blbá rada, já vím :) Byli jsme tam před 2 lety a vůbec nechápu, jak nás vůbec napadlo tam jet :zed: Už nikdy více. :?

My byli v Tunisku už dvakrát a byly to naše nejlepší dovolené..ale teď jako fakt ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68047
27.6.15 09:31

@Laddmie aha tak to potom jo :D ja to cetla rychle a nejak si vsugerovala, ze az po prazdninach. Tak to snad neco sezenete. S tim MZV bych moc nepocitala, to by se tam neco muselo dit denne. Ani kdyz tam byl prevrat, tak to nebylo ofiko zakazane od MZV.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
365
27.6.15 09:51

Já rušila Djerbu už po tom atentátu v Tunisu. Měla jsem letět s dětmi až 25.5., ale i tak jsem platila storno poplatek 4200,–. Pak jsem toho docela litovala, ale te´d vím, že jsem udělala dobře. Blue style mě nabídlo výměnu destinace, ale také by jsem musela hodně připlácet, tak jsem raději oželela ten storno poplatek. Jedeme na dovolenou na Slovensko. Někde najdeš i tu diskuzi, kterou jsem kvůli tomu zakládala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí