Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj všem,
znáte to prosím někdo v této oblasti - Nový Hrozenkov, Velké Karlovice? Jedeme tam příští týden na ten prodloužený víkend a hlásí velké horka, tak se pravděpodobně budeme plácat někde u vody. Plánovali jsme, že nejlíp bude asi štěrk v Novém Hrozenkově, říká se tomu moravský Balaton, ale teď jsem četla, že je tam hodně pejskařů, prý psů i víc než lidí a hlavně psích exkrementů.
Jsme 4 rodiny s dětmi 2-10 let. Máte, prosím, někdo typ, na pěkné koupání v této lokalitě?
Díky.
Aha, tak to jsi mě trochu uklidnila. Já proti psům nic nemám, ale koupat se s nimi nemusím ![]()
A platilo se tam nějaké vstupné? A ještě co se týče občerstvení - dalo se tam i něco pojíst? Moc díky za odpověď, nikde jsem žádné konkrétní informace nenašla.
@hanyny jezdíme i se psy:) ale protože nemáme rádi davy lidí, chodíme na druhou stranu ke kolejím. Bydlela jsem v karlovicích v době, kdy nebyl balaton tak komerční, teď už je to přelidněné. Pojíst se tam dá, vstupné není, ale drahé parkoviště
Vstup je tam zdarma a psi tam můžou. Vždy mne pobaví, že ryby, kachny, a spousta dalšího vodního živočišstva z přírodní vody někomu neva, ale koupající se pes jo
každopádně vás uklidním, rozhodně tam není psů víc, než lidí, ale na pár psů tam nejspíš narazíte:) Ale málokdo si lehne se psem na hlavní pláž, spíš se budou držet trochu bokem
Koupání je tam skvělé, ale už je to trochu moc známé, takže lidí tam jezdí čím dál víc…
A jídlo naprosto v pohodě, bufety s dobrou cenou. I wc a kabinky na převlékání jsou pěkné (nebo aspoň byly, když jsme tam předloni jezdili, loni nějak nebyl čas)
@loves Díky za info. Nechtěla jsem se dotknout pejskařů, ale ryby a kachny, s tím se počítá, to jsou vodní zvířata, pejsci ne
.
My máme doma taky psa, ale k vodě na pláž ho nebereme, já myslím, že ten pes to až tak nepotřebuje ![]()
@hanyny Však já to nemyslela špatně, ono to vadí hodně lidem. Každému vadí něco jiného, já zas nesnáším, když se o mne otře nějaká ta vodní chaluha a zásadně se koupám v nějakých botách, v kterých zvládnu plavat - nebo v nich aspoň dojdu kousek od břehu a někdo mi je pak na břeh hodí
To je zas moje úchylka
![]()
Jinak chodit se psem k vodě je úžasné, hrozně moc si to užívají. Teda aspoň někteří psi. Já naučila plavat vlastně všechny naše psy. ale obyčejně s nima jdu spíš někam do potoka - já se brodím s nima a je to zábava a není tam tuna lidí
na balaton jsme je taky vzali (jak ten moravský, tak i maďarský
), ale to tam ještě nebývalo tak přelidněno. Navíc pro ně určitě není skvělé ztrávit parný den někde u vody, moc lidí to neví, ale pes se může přehřát v horku, i když se koupe. V tom největším vedru je pro ně určitě lepší zůstat doma pěkně v klidu v chládku ![]()
Tak ještě jednou díky za informace, nebudeme teda hledat žádné koupaliště a užijeme si to na Balatonu. Už se těším, i když podle předpovědí ty vedra budou asi šílené ![]()