Neklidný spánek 4m miminka

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
407
6.3.20 10:16

Neklidný spánek 4m miminka

Ahoj. Synovi budou 4 měsíce a od začátku spí dost neklidně. Přes den usíná zhruba půl hodiny, občas s brekem. Spí ale špatně, klidný spánek je tak půl hodiny, pak se mele ale ještě spí a pak už se mele a když ho nepohoupu nebo s ním nějak nezahybu tak se vzbudí. Zatím mě to nenapadlo nějak řešit, ale asi to úplně normální není když jiné maminky stihnou uklidit zatím co dítě spí a já se i tak od něj nemůžu téměř hnout nebo usnout. Jak to máte vy? Je něco co dělám co by to mohlo rušit? Děkuji :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
35734
6.3.20 10:29

Mám 4 měsicní a spí přes den pul hodiny až hodinu max :nevim: dýl spí jedině se mnou, kdy když se vzbudí musím mu dát honem dudlík nebo prso a nakojit než se probere. Uklízím s ním tak to nejhorší, zbytek večer, chodí spát kolem šesté až sedmé. Pžes den má 3-5 spánků po půl hodině, poslední kolem 4 odpoledne v kočárku když jdu pro starši do školy, ale jakmile dojdeme domů je okamžitě vzhůru. :zed: ano je to na palici, ale co nadělám

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
407
6.3.20 10:34

@pikola to nám zatím funguje nějak spaní +- od půl 11 do 12. A od pul 3 do půl 4, občas do 4 a od 19h pak noční spaní.. ale spí mizerně no, o ten úklid mi ani tak nejde hold je tu binec a uklidi se když je čas. Spíš to jak mizerně spí. Občas to máme odpoledne jako ty, půl hodiny spánek, hodinu aktivity a pak zas půl hodiny spánek. Teď ho navykám na denní spánek místo v košíku v postýlce. Tak to taky stojí za to :nevim:
A kočárek je u nás mimo, poslední dobou v něm nespi, ale řve

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35734
6.3.20 10:35

To mi přijde docela málo spaní, v kolik vstává? Můj už má první spaní za sebou, vstává před 7 a tak kolem 8-9 jde spát, pak kolem poledne a a odpoledne, někdy si dá ještě jeden, podle toho jak spí dlouho. Ale víc jak 2 hodiny vzhůru nevydrží

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
285
6.3.20 10:44

Kazde miminko je jine, muj syn toho pres den taky moc nenaspi, v posteli uz vubec, jedine v kocare nebo v satku, pripadne kdyz usne u kojeni tak ho musim drzet v naruci. A to uz je mu rok, a porad nejlepe spi blizko me. Je to normalni, mozna proste vyzaduje vic blizkost, zkusila bych si ho dat do satku, jestli vydrzi spat dele. Nehledte na ostatni maminky, obzvlast ne na ty ze socialnich siti, a radeji vnimejte sve miminko, maloktere miminko je tak “nezavisle” ze si samo usne v postylce a pak klidne spi dve hodiny :D to je utopie. Miminka se samy citi nervozni, chteji byt blizko matce.

Příspěvek upraven 06.03.20 v 10:46

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
407
6.3.20 10:45

Nás klasický režim, pokud je vše jak má je..
V 5 ráno jídlo, pak usne max na hodinu. Když vstává mezi 6-7 tak jde spát ještě od 8 do 9 +-
9 jídlo
10:30/11 do 12 (12;30) spánek
Jídlo 13h
Spánek od 14:30 +- do 15:30 ale záleží jak se vzbudí. Včera už 15:15 jindy třeba až 16
17h jídlo
18 koupání +- 19h spánek do 21h
21h jídlo a spánek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3982
6.3.20 11:05

Naše čtyřměsíční spí v kuse v noci zhruba od 20:00 do 6:00. Sama v postýlce - to je asi dostatečný odpočinek, protože přes den skoro vůbec nespí. Dá tak 20-40 minut spánku dvakrát denně. Většinou mezi 10-11 a 15-16. Běžně je vzhůru 4 hodiny v kuse, výjimečně jen 3. Nejdýl vydrží spát v nosítku. Sem tam teda zavře oči po kojení na pět minut.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85284
6.3.20 11:05

Mne spi 4 mesicni pres den 3-4× pul hodiny, vic ne. V noci s sebou taky ted mele, asi zpracovava nove vjemy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85284
6.3.20 11:06

@Kiwijeta a myslim, ze zatim proste neumi navazovat spanky. Pokud Ti spi i hodku a pul, je to krasa. Mne uz teda pak neusne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
407
6.3.20 11:19

Zatím spí necelou hodinu ale už půl hodiny u něj musím sedět a když se začne vrtět tak s ním houpat aby se hned neprobudil. To zas usne a chvíli v klidu spí. A takhle furt dokola dokud se úplně nevzbudi a je vidět že už neusne

A ano v noci sebou mele dost. Ráno je to břicho, to i tlačí. Ale jinak nevím..přes den na břicho nevzpomene, tak se mi nezdá že by ho to pak trápilo celou noc, že by kvůli tomu blbě spal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43
6.3.20 11:33

Mam 4mesicniho syna a u nas jen to podobne, mele sebou spis k ranu, spi u toho, obcas musim podat dudlik, aby se neprobral treba v pet. Pres den 3× pulhodinka spanek a 1× denne ho beru do nositka, tam vydrzi spat dlouho. Kocar vubec, rev, pul hodka spani a pak jedine rychle domu. Neumi navazat dva spankove cykly, proto ty pulhodinky. Trpelive cekam, kdy se to zmeni :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
143
6.3.20 12:13

U nas je to stejny. Kdyz s ni nelezim v posteli s nebo nehoupu tak dyl jak pul hodky nespi. Taky jsme meli 14dni bojkot kocarku. Ale tedka se to trosku zlepsilo. V nositku mi teda neusne nevim proc. A nad ranem kolem 5hodiny mi mala tlaci a kope nozickama a nemuze se vyprdet takze taky po spani. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
407
6.3.20 12:16

@Barunka456 super, jako bych viděla naší domácnost😁 akorát bojkot kočárku trvá :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43
6.3.20 12:18

Snad to ty prcky prejde :) Ale kdovi co prijde pak :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
143
6.3.20 12:30

@Kiwijeta je super vedet, ze i jinde to tak je 😂 jelikoz. Kamaradky, co se s nema bavim. Tak chodi cvicit do posilovny pecou dorty. Miminka jim chrni skoro porad :mrgreen: tak jsem se uz zamyslela. Jak to sakra delaji? :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí