Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
V půl roce je na režim největší čas. Myslím, že odpolední spaní je v pohodě. Pokusila bych se odbourat to usínání na míči (na to je zas velkej), je vidět, že ho supíš, on se v době, kdy se mění spánkové cykly, vzbudí a neumí sám usnout dál (je zvyklý na ten míč). Pokud by to nezabralo, tak aspoň si nestrháš záda ![]()
Taky jsme kolem půl roku měli problém, vyřešila jsem to tím, že jsem začala dávat spát jen 2× denně - dopoledne a po obědě, ten odpolední spánek jsme vynechali a od tý doby je klid. My máme režim zajetý prakticky od narození. Každý mimčo je jiný, některý má svoje tempo a některý si ho klidně nechá určovat.
Já bych mu to ráda posunula. Zkusím ho teda nechat odpoledne spát jen jednou, stejně má oběd v 11.30 a spát chodí až za dvě hodiny. No stejně myslím, že to nevydrží a hlavně, on je strašnej živel a já tím pádem skoro nic doma nestihnu ![]()
Ahoj, chtela bych ozivit diskuzi - mame doma 14 denni miminko a presne jak pisete - pres den mu staci spinkat treba 10 minut a jinak krici…Vetsinou usina u kojeni u prsa, ale po prendani do postylky se vzbudi a zacne brecet…Kdyz uz je v postylce, tak po chvili zacne fnukat ze spanku a sermuje rucickama a nozickama kope…Nevite co to muze byt? Jestli uz se mu neco zda? V zavinovacce se mu moc nelibi. Zkouseli jsme i balit do decky, aby mel ruce schovany a to se pak vzteka a snazi se je dostat ven ![]()
Ahoj, chtela bych ozivit diskuzi - mame doma 14 denni miminko a presne jak pisete - pres den mu staci spinkat treba 10 minut a jinak krici…Vetsinou usina u kojeni u prsa, ale po prendani do postylky se vzbudi a zacne brecet…Kdyz uz je v postylce, tak po chvili zacne fnukat ze spanku a sermuje rucickama a nozickama kope…Nevite co to muze byt? Jestli uz se mu neco zda? V zavinovacce se mu moc nelibi. Zkouseli jsme i balit do decky, aby mel ruce schovany a to se pak vzteka a snazi se je dostat ven ![]()
Zkuste miminko zavinout, oni ty ručičky ho ruší. Uvidíte že bude klidnější. My malýho taky museli zavinovat, do houstičky
. Normálně jsme ho balili do osušky té dětské, aby to byl čtverec. Zkuste si sehnat knížku od Harveye Karpa, Nejštastnější miminko v okolí. Fakt to funguje. My podle něj jeli a bylo to lepší. Podle mě to určitě najdete i na internetu.
@Lenka 6dětí Kdyz nasemu se to zavinovani nelibi - zkouseli jsme to. Ale pak se vzteka, a chce ruce ![]()
Paneboze nedeste me.Me 3 tydenni holka moc nespi a doted jsem myslela, ze po sestinedeli bude lip. Cetla jsem, ze se spankem to pak byva lepsi.No jak vidim, nebude ![]()