Vůbec se vedle něj nevyspím

586
26.10.11 14:02

Vůbec se vedle něj nevyspím

Milé miminačky,
mám takový nepříjemný problém a ač tuším, kde je pes zakopaný, neumím si s tím poradit.
Jde o to, že se mi hrozně špatně spí vedle partnera. Problém ovšem není v tom, že by chrápal jako když řeže motorovka, on jen funí nebo prostě dost nahlas dýchá. Lehne, usne a začne funět. Mlaskání nepomáhá, špunty do uší pomůžou, ale s těmi se také dobře nespí - navíc to není zdravé na uši.
Chodívám spát dříve, abych usla první. Jenže v noci se stejně probudím a pak nemůžu zabrat, nebo sebou hážu a budím se tak 10× za noc, spím neklidně a už mi z toho trochu „hrabe“ :-? .
Když jsem měla těhu nevolnosti a byla jsem celá taková trochu cíťa, přítel se odstěhoval do obýváku na gauč a hned se mi spalo božsky.
Já jsem celý život zvyklá spát v místnosti sama, neusnu ani při hudbě, v životě jsem neusla při TV. Prostě potřebuji ke spánku ticho. Jenže jak to zařídit, když nemáme možnost mít oddělené ložnice? Nemůžu přítele vystěhovat na gauč na trvalo a samotné mi to nepomůže - máme obývák směrem na rušnou silnici :zed: .
Už jsem dost zoufalá, protože jako řešení už mě napadají jen prášky na spaní nebo spaní obden :think: , což tedy není vono. :mrgreen:
Tuším, že jsem asi mírně neurotická, mám problém se asi natolik uvolnit, abych spala jako dřevo. Večer jsem normálně unavená, přes den nespím, ale stejně je ten spánek o ničem.
Nevěděly byste kudy do toho? :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
852
26.10.11 14:21

bude to už hodně o psychice…tak, co kdyby přítel teď spával v obýváku a pak sem tam přišel místo do obýváku do ložnice, ale nesměl by Ti to říct a až by jsi spala? :-) zkusila bych to

Příspěvek upraven 26.10.11 v 14:21

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5278
26.10.11 14:21
honeymoney píše:
Milé miminačky,
mám takový nepříjemný problém a ač tuším, kde je pes zakopaný, neumím si s tím poradit.
Jde o to, že se mi hrozně špatně spí vedle partnera. Problém ovšem není v tom, že by chrápal jako když řeže motorovka, on jen funí nebo prostě dost nahlas dýchá. Lehne, usne a začne funět. Mlaskání nepomáhá, špunty do uší pomůžou, ale s těmi se také dobře nespí - navíc to není zdravé na uši.
Chodívám spát dříve, abych usla první. Jenže v noci se stejně probudím a pak nemůžu zabrat, nebo sebou hážu a budím se tak 10× za noc, spím neklidně a už mi z toho trochu „hrabe“ :-? .
Když jsem měla těhu nevolnosti a byla jsem celá taková trochu cíťa, přítel se odstěhoval do obýváku na gauč a hned se mi spalo božsky.
Já jsem celý život zvyklá spát v místnosti sama, neusnu ani při hudbě, v životě jsem neusla při TV. Prostě potřebuji ke spánku ticho. Jenže jak to zařídit, když nemáme možnost mít oddělené ložnice? Nemůžu přítele vystěhovat na gauč na trvalo a samotné mi to nepomůže - máme obývák směrem na rušnou silnici :zed: .
Už jsem dost zoufalá, protože jako řešení už mě napadají jen prášky na spaní nebo spaní obden :think: , což tedy není vono. :mrgreen:
Tuším, že jsem asi mírně neurotická, mám problém se asi natolik uvolnit, abych spala jako dřevo. Večer jsem normálně unavená, přes den nespím, ale stejně je ten spánek o ničem.
Nevěděly byste kudy do toho? :srdce:

mám to stejně…dneska jsem se už třetí noc stěhovala do obýváku :zed: a dvojčata jsem odstěhovala do jejich pokoje v půl roce, páč jsem neuměla spát ani vedle dětí…vydávají ze spaní zvuky a cestujou po stýlkách a to se prostě nedá… :roll:

dobře na tohle zabírá odvar z levandule…ale to teď v těhotenství nemůžu! působí dobře na nervy, takže člověk je uklidněnej, vysmátej a dobře spí! pila jsme to, když jsem třeba byla streslá z práce a celý noci jsem s bušícím srdcem čučela do tmy!! :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
382
26.10.11 14:35

Jj, ja mam to iste… mam lahky spanok a manzel velmi hlasno dycha (este k tomu obcas chrape), az mi to lezie na nervy… Povedala som mu, ze mi to vadi, chudak sa dost snazi, vzdy zaspava otoceny chrbtom ku mne, lenze v noci sa prevaluje, tak skonci na uplne inej strane. Viem, ze spunty nie su zdrave, ale bez nich by som sa zobudila. Ked idem spat, tak si ich dam a spim v podstate az do rana - u mna funguje toto… A co sa tyka spania v obyvacke, tak to bolo zamietnute :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3396
26.10.11 14:58

ahoj, jsem to samé. Potřebuju k usnutí absolutní ticho, jinak nezaberu :roll: Občas pomůže sklenička vína, ale pít každý bohužel nejde. Nemůžeš se přestěhovat ty do obýváku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7008
26.10.11 15:03

Tak pokud to nemá manžel fyziologicky dané např. že má nadváhu, chronickou rýmu, alergii a nebo zúženou nosní přepážku, tak docela pomáhají náplasti, které jako by roztahují nos a pomáhají volněji dýchat, používala jsem, když jsem měla nateklé sliznice nosu (a kupovala snad ve zdravotních potřebách)- mně se spí tak blbě, že když si chrupnu, tak mě to vzbudí:-( další věc, co pomáhá, jsou polštářky naplněné bylinkami - nevím jestli je partner zvyklý na takové ty malé polštáře, ale dělají se asi v různých velikostech…ale u nich pozor, chce to asi raději opravdu bylinkové, ne takové ty vonné, co do nich někdo nalil olejíček. Další věc, kterou bych vyzkoušela, je zvlhčovač bzduchu…pro začátek možná stačí i nějaká mistička s vodou na topení. A pokud nic z toho nepomůže, pak doporučuji poslat manžu na ORL, kde se podívají na zoubek tomu funění:-D Držím palce a přeju hodně štěstí :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
82
26.10.11 15:13

Ahoj, zrušte obývák a zařiďte si dvě ložnice. Spát se musí! Dál bych doporučila zvukotěsná okna a dveře a kvalitní postel. Hodně mně taky pomáhá, když je úplná tma - žaluzie a ještě černé závěsy.
A teď v zimě bych nejraději zavedla povinný zimní spánek :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24292
26.10.11 15:24

No to jsem snad psala já :-). Taky mi vadí hlasité dýchání, jediný dva lidi, co uměli spát potichu, byla moje ségra a kamarádka na intru ve čtvrťáku. Jinak vždy někdo funí. Já teda od 14 let spím s ucpávkama, dýl jak 20 let. Mimčo slyším, až když kňourá víc. Jen takový to pomlaskávání neslyším.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
526
26.10.11 15:39

Jsem šťastná jak blecha,že tyhle problémy nemám. Ale měla je moje tchýně a každý večer pila čaj na spaní z meduňky a třezalky a nebo si ho kupovala v lékárně.Ale aby účinkovla,tak se musí pít každý den…tedy večer aby hladina bylinek byla pořád na stejné úrovni.Jsme zdr. sestra a vím,že i moje kolegyně mají porouchnaý spánek…a některé si kupovali tablety na spaní ale jen na bylinkové bázi - žádná chemie. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34
27.10.11 15:52

No holky já mám doma to samé!Muj partner zdědil chrápání po své matce a je to fakt síla, jsme spolu 3 roky a nebýt noční nespavosti tvoříme dokonalý pár, ale tohle je fakt zabíječ vztahů!V noci si jdem lehnout jako zamilovaný pár a sotva usne začnu ho nenávidět, mlaskám - což pomůže na 3vteřiny..vrtím se - stejná reakce..a když ho nedejbože fakt vzbudím akorát se v noci pohádáme stylem jako - co jsem zase udělal?!!Kolikrát jsem sebrala matraci a šla spát vedle ale ono to JE SLYŠET I VEDLE!! :cert: Chudák to o sobě ví a snaží se spát na boku ale stejně to dopadne stejně, taky ho to ráno mrzí ale v noci s tím prostě asi nic neuděláme..Dnes jsem si opět šla koupit špunty do uší ale to se taky nedá s tím věčně, po čase z toho bolí uši.Zkoušeli jsme bylinné polštářky,kapky a řeknu Vám ten smrad mě v noci čpěl do nosu jak žíravina a miláček spokojeně pochrupkával :zed: já už fakt nevím.Ještě jsem dělala to že jsem ho v noci jakoby náhodně kopla nohou a když se vzbudil dělala jsem že spím že to jako bylo ze spaní :lol: pak nemohl ani nadávat :lol: ale stejně to pak prasklo no prostě zoufalost největší!!! :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7008
27.10.11 18:26

Nevím, pokud někoho trápí chrápání a funění a snaží se to řešit tím, že se za to omlouvá, ale aktivně neřeší, pak :nevim: Jinak řešení a spolehlivé je v laserové operaci měkkého patra. Ceníky všemožných lékařů zde: ceník
Nebo existují poradny, kde řeší chrápání…

Ještě ze základní školy mám spolužáky, o kterých vám, že vydělávají 12.000Kč měsíčně a mají mobil za 20.000Kč - což mi nikdo nevysvětlí, ale kdyby chrápali, tak s tím budou opruzovat okolí dál, ale 5000Kč nedají…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
526
27.10.11 18:29
Madla82 píše:
Nevím, pokud někoho trápí chrápání a funění a snaží se to řešit tím, že se za to omlouvá, ale aktivně neřeší, pak :nevim: Jinak řešení a spolehlivé je v laserové operaci měkkého patra. Ceníky všemožných lékařů zde: ceník
Nebo existují poradny, kde řeší chrápání…Ještě ze základní školy mám spolužáky, o kterých vám, že vydělávají 12.000Kč měsíčně a mají mobil za 20.000Kč - což mi nikdo nevysvětlí, ale kdyby chrápali, tak s tím budou opruzovat okolí dál, ale 5000Kč nedají…
:palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5278
27.10.11 18:43
Madla82 píše:
Nebo existují poradny, kde řeší chrápání…Ještě ze základní školy mám spolužáky, o kterých vám, že vydělávají 12.000Kč měsíčně a mají mobil za 20.000Kč - což mi nikdo nevysvětlí, ale kdyby chrápali, tak s tím budou opruzovat okolí dál, ale 5000Kč nedají…

já o tomhle četla pár zkušeností lidí, co na tom byli i dvakrát a neomohlo? kdo mi zaručí, že to pomůže? kdyby jo…manžel by byl ochoten na to jít!!! 8-o :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7008
27.10.11 18:55

U dvou známých lidí pomohlo..přítel sestry, když spal, tak to znělo jako když řeže motorová pila…měl k tomu i spánkovou apnoe…každopádně, sestra v té době žila v německu a v nemocnici, kde pracovala, měli i spánkovou laboratoř - ty jsou dnes ale i v ČR, vím že 100% je v Praze a v Brně - tam její přítel šel na jednu noc spát, celý spánek mu monitorovali - což možná není třeba…ale problém byl u něj ve zúžené nosní přepážce (nevím jak je to přesně česky) a právě když se podíváš do krku, tak je tam krční čípek, ten byl u něj jako by prověšený a kolem měl volnou kůži, ta ve spánku rezonovala a způsobovala chrápání. Při celkem dvou zákrocích mu toto upravili laserem a nemusel už ani na úpravu nosu, kterou mu hrozili. Věřím tomu, že chrápání má i více příčin než jen úzký průchod nosem a nebo uvolněné či zbytnělé měkké patro, ale když se mrkneš na stránky, které jsem dávala dřív a nebo když si zajde na konzultaci, myslím, že mu poradí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7008
27.10.11 19:19

A teď jsem ještě konzultovala s tetou, která má také tuto operaci za sebou, ale klasicky - skalpelem v celkové anestezii - prý teda hojení nic moc, jako horší angína, ale pomáhala jí zmrzlina a nechrápe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí