Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Nas maly spi v deseti mesicich trikrat pres den, delka se ruzni (30min - 1,5 hod), ale vzdycky usne po dvou az trech hodinach bdeni. Nocni spanek ma prerusovany dost castym buzenim na dudlik, ale trva cca 11 hodin. Je to teda o.k., ze jeste takhle casto spi, ze jo-? ![]()
syn spí už jen 2 x denně a v noci cca 10 hodin, asi máš většího spáče. Nespím snima v ložnici, tak některé noci syn přespí bez čaje a bez dudlíka ![]()
V 10ti měsících mi Mates taky spal 3krát denně…
dopoledne,pak po obědě a pak ještě na vycházce v kočárku ![]()
Já si myslím, že každé mimčo spinká kolik potřebuje.
Taky mám desetiměsíčního syna a ten do nedávna spával 2× denně. Ale ráno byl vzhůru už kolem půl sedmé potom šel spinkat kolem desáté tak na 45 - 60 min. a potom kolem 14 hod tak na hodinu. Večer mi ale usínal už před sedmou. Teď (cca dva týdny) jsem ho naučila že chodí spát až před osmou večer a spinká někdy do půl osmé někdy do půl deváté ráno a jde spinkat kolem 11 - 12 hod a spinka cca 1,5 hod. potom zas až v osm večer a stačí mu to. V pohodě vydrží.
Zuzka taky cca do 10 mesicu spala 3 krat denne, pak do 20 mesicu spala 2 krat denne a ted uz konecne spi jednou denne (ale zase skoro 3 hodiny)
Holt nektery deti jsou spavejsi, co by za to nektery maminy daly
![]()
Vítek spal v 10 měsících cca hodinu dopoledne, cca 3 hodiny po obědě a pak v noci. Vyloženě jsem si to užívala ![]()
malá mi taky spala 3× denně v 10 měs. pak už jen 2× a po prvních narozkách už jen jednou ale zato v noci spí vkuse 13 hodin a přes den i 4-5 vkuse a to má 19 měs.
Martin má 11měsíců a spí 2× denně asi hodinu až dvě nebo má jeden dlouhý spánek klidně 3hodiny a večer chodí spát nejpozději ve 20:00, ale to většinou ani nevydrží
asi to má po mě, já jsem taky ochrapa ![]()
naše prťata jsou 11měsíční a spí i 4krát za den( 30min až hodinu) a skoro 12hodin noční spánek jsou to ospalci po tatínkovi
Taky jsme spaví… spíme 1,5 až 2 h. dopo,pak po obědě a někdy na večer,v noci 13 hodin. Když chce spát,at spí,nebráním mu.Někdy spí do 6h večer ,v 7h se nají, okoupe a zase spí,bez problému
A já si nestěžuji
Jsem zvědavá kdy Nás to přejde… A mě skončí vyspávání do půl 9 ![]()
Ahojte,tak Barunka má 9,5 měsíce a spí 2× denně tak hodinku a kousek a to se pořád divím,že po probuzení tak kolem půl sedmé je už po osmé h. unavená a protivná a chce jít spát,tak jdem v 9h spát tak max.do půl 11,pak vydrží asi do půl druhé a znova spí asi hodinu a večer je schopná jít spát v šest…Až se bojím, jestli nemá nějaký únavový syndrom…V noci se dost budí, ted i 4-5×, slyší každé šustnuní peřiny a přetáčení na posteli,skoro se bojím i dýchat…asi ji dáme do vl. pokojíčku, takhle se nikdo nevyspí…
bedrunec píše:
Ahojte,tak Barunka má 9,5 měsíce a spí 2× denně tak hodinku a kousek a to se pořád divím,že po probuzení tak kolem půl sedmé je už po osmé h. unavená a protivná a chce jít spát,tak jdem v 9h spát tak max.do půl 11,pak vydrží asi do půl druhé a znova spí asi hodinu a večer je schopná jít spát v šest…Až se bojím, jestli nemá nějaký únavový syndrom…V noci se dost budí, ted i 4-5×, slyší každé šustnuní peřiny a přetáčení na posteli,skoro se bojím i dýchat…asi ji dáme do vl. pokojíčku, takhle se nikdo nevyspí…
počkej tomuhle říkáš únavový syndrom??
mě kdyby takhle malá spala v 9 měs. tak řeknu že spí blbě, mojí je 20 měs. a přes den spí jenom jednou ale 4 hod vkuse a večer chodí spát v 6 max půl 7 a vstává v 7 ráno
No blbě spí to je asi ten termín, protože jí to nestačí, vzbudí se a za chvíli si mne oči,jenže ji nemůžu přinutit,aby spala déle, někdy ji nechám v postýlce,když se brzy vzbudí,ale řve,když nepřestane,tak ji vytáhnu,ale mohla by spát dýl, i když mám kamarádku,jejíž syn má rok a přes den dá tak 20 minut…a k tomu chodí spát i v devět večer…no každé dítě je jiné…Jenže co s mrňousem, když je po probuzení čilé tak max.hodinu a pak už nevím co s ní a spát nechce…tož tak ![]()