Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj holky,
nevíte některá zda se dá zbavit přiblblých snů co postrádají veškerou logiku? Mě už totiž nebavěj a štvou mě. Každou chvíli se mi zdá o hadech a nebo dinosaurech! Přitom k tomu nevidím důvod! Jo, z hadů mam fóbii, ale z dinosaurů??? To mi přijde už krapet ujetý. Navíc na ně vůbec nemyslim, něco jsem o nich sice párkrát viděla, ale že bych si je ve spánku v podvědomí chtěla vyvolávat to fakt teda ne. Navíc jsem těhotná a tak ty sny dostávaj docela dost živý nádech a já se občas budim s hrůzou a musim se překonat abych hned neusnula, protože vim, že by ten sen dál pokračoval. Navíc jsem už tak unavená a nevyspalá, že toho mam prostě dost! Sem tam se mi zdá i něco jinýho, ale hadi a dinosauři pravidelně ![]()
Předem díky za jakoukoliv radu!
Co s tím nevím (číst si něco pěkného před spaním?). Ale obecně divoké sny či až noční můry jsem měla pouze v těhotenství. Takže moje rada je: porodit. ![]()
To je normální, každý má různá období v životě, kterým odpovídají opakující se sny
S tím moc nenaděláš, max se můžeš pídit po tom, co ty sny mají symbolizovat a hledat souvislost ve tvém běžném životě. Já měla třeba dřív kolotoč snů, kdy mě vcucávalo nebe, kdy jsem se neustále zasebevražďovala skokem z okna, kdy mě naši vytáčeli tak, že jsem je ve snu rubala jak koně, neustálé útěky kamsi a nestíhání zabalit vše potřebné..je toho spousta. Takže vlastně radu nemám, jenom uklidnění, že to tak prostě bývá
Až porodíš, zas se ti může opakovat něco úplně jiného.
Radu asi nemám, napadá mě jen nějaký čaj pro lepší spánek, levandule, jiné bylinky? ![]()
Jen Tě chci trošku uklidnit - v těhotenství jsem taky mívala ujetější sny než obvykle
, přešlo to po porodu se starostmi o miminko.
Já tedy mívám dost zvláštní a hodně nereálné sny i normálně, tak mi to nepřijde moc neobvyklé
. Třeba včera se mi zdálo, že mě honí po domě rudý masový můžíček, co vypadal jako řízek
![]()
Taky mívám pitomý sny a to nejen v těhotenství. Kolikrát se celou noc kvůli tomu budim a ráno jsem jak praštěná po hlavě ![]()
Můžu myslet na cokoliv, můžu sledovat horory i komedie, můžu si číst a nepomáhá nic. Holt divný sny se zdají každýmu, ale někdo holt má tu smulu, že si jich hodně pamatuje.
Holky, no jsem ráda, že v tom nejsem sama, ale u prvního syna jsem takový sny snad neměla a vlastně o těch hadech a dinosaurech se mi zdálo i když jsem těhu nebyla, jen nebyly tak živý a barvitý jako jsou teď.
Navíc si myslím, že teď poslední dobou s usínáním ani problém nemám, bych usnula snad i za chůze. Ale porodit bych si už přála, jen si musím ještě nějaký ten čas počkat.
Mě se nikdy nic nezdá a nezdálo, ale v těhotenství jsem teda měla ve snech fantazii pěkne bujnou. Věčně se mi teda zdálo o utýraných zvířatech nebo autonehodách (fuj), ale zrovna tak i úplný kraviny, jako třeba jak „šalina plná jeptišek jede po silnici na rybářský veletrh do Brna“ - tenhle opravdu nikdy nezapomenu. ![]()
Já mám teď pár dní za sebou taky takové blbé sny, dneska mě můj musel dokonce budit, jak jsem se sebou mlela. Já hledám většinou tady: http://www.provaz.cz/sny/news.php
Had, chce-li tě uštknouti - znamená nemoc. Zdálo se mi o tom zrovna včera, ale já už nemocná jsem
Dnes se mi zdálo, jak brečela přítelova dcerka, tak jsem zadala děvče - plačící viděti a to znamená svadbu, ta nás snad taky čeká ![]()
Celkem mě zajímá, co ty sny asi znamenají, pokud si je pamatuji
Nějak tomu nevěřím, ale pro zajímavost hledám ![]()
Jinak bych zkusila na noc levandulovou koupel a třeba si dát hrnek teplého mléka s medem, nebo kakao
Jenže já teď mléčné moc nemůžu, kvůli kašli.. ![]()
Já mám dycky ty nejblbější sny, když mám rýmu… v těhotenství je to o něco častěji
takže jo, porodit pomůže ![]()
eVerčo, já si právě málokterý nepamatuju. Nedávno se mi zdály 3 za sebou, normální sny, žádný horor akce a vzpomněla jsem si na všechny i když na ten poslední s odstupem času.
Pomeranco, no jo, ale do dubna času dost, dyť víš sama ![]()
Maky, no dobrej sen
, ti hadi mě ani uštknout nechtěj, ale honěj se se mnou
a nemocná jsem teda taky ![]()
Jé tak to já mám celej život, ani se neptej, co se mi zdálo včera
![]()
Ale zase na druhou stranu mě to neobtěžuju..sny si pamatuju, přes den na ně myslím..
A přijde mi spíš smutný, když někdo říká, že se mu nikdy nic nezdá..to je nudááááá ![]()
Nechoď spát přejezená
to mi dělává,když se přecpu tak se mi zdají debilní sny.Třeba že můj manžel byl králem Narnie ![]()
levmah28 píše:
Nechoď spát přejezenáto mi dělává,když se přecpu tak se mi zdají debilní sny.Třeba že můj manžel byl králem Narnie
no, tak na to, že jsem toho poslední dobou moc nesnědla a místo abych přibírala, tak jsem hubla, což se dr. nelíbílo, tak fakt přecpaná spát nechodim ![]()
Lizbet, tak to máš dobrý, já jak se mi začne něco zdát, tak prostě fakt cítim, že nespim a proto si skoro všechny sny pamatuju, jsem si řikala jak se musim snažit abych se pořádně vyspala než se prcek narodí, protože nevim jak to s nim bude v noci, s prvnim to bylo v pohodě, ten prospal celou noc, ale u toho druhýho si tak nefandim, a ono prdlajs, já se prostě nevyspim a v důchodu taky ne, pač se žádnýho nedožiju, no tak jedině až potom
![]()
Tak opět se mi zdálo o dinosaurech a ve výkladu snů to znamená velkolepé setkání. No to by mě zajímalo s kým ![]()