Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky zajímal by mě váš názor. K příjmení Růžičková, NELA nebo Nella? Nebo by jste daly jiné? Díky za názor ![]()
Máme v okolí Aničku Růžičkovou a už několikrát jsem si říkala, že nemůže snad být poetičtější jméno. ![]()
No a mezi Nela a Nella je rozdíl toho jednoho L v psaném projevu
. Nechápu co řešíš, ale poradit moc nemohu, mně se tohle jméno nelíbí.
Moje prababička se jmenovala Růžena Růžičková, všichni jí říkali že má jméno samý květ
a já mám jméno po ní. Nella se ale k tomu nehodí to radši Nela a nebo opravdu jiné ![]()
Mame Nelu-Nela Miškovičová. Kamaradka ma Nelly, dalsi Nella,…Ja kdyz nekde slysim, nebo vidim Ruzickova, napadne me jedine Helena ![]()
Jako to druhé „l“ je jen na opruz, fakt že jo, já mám složité příjmení a každému to hláskovat je
ale jinak pokud se ti Nela líbí, celkem mi to pasuje. Ale je spousta jiných krásných…
Zdvojené souhlásky, které nemají žádný vliv na výslovnost, k čemu prosím? Měla jsem v příjmení a byl to neskutečný vopruz, kdykoliv jsem hlásila jméno, tak jsem musela vysvětlovat pravopis ![]()
Navíc k ryze českému příjmení… Mně to někdy přijde až jako projev buranství (Podívej se v televizi, jak mají dvě L v jméně… A víš proč? Protože na to maj!
). Takže asi tak.
Ale já mám zas jiný nešvar, všechny děti mají dvě křestní jména, pro někoho to taky může být hrůza, že jsem jim zkomplikovala život.
(ale jestli třeba nejstarší přijde v 18m že je jen Mates a není Tonda či naopak, tak se na něj zlobit nebudu, zacvakám mu kolek na matriku a ať si to pořeší dle svého)
Mame ceske prijmeni, tak jsme dali klasicke NELA. A taky se mi nikde nechtelo vysvetlovat jak to psat, kdyz by to byla Nella nebo Nelly.
@petullle nooo my měli napsanou Nellu, líbí se mi to víc… ale k Růžičkový by se mi líbilo jen Nela. ![]()
Musím se mrknout do kalendáře
obecně k tomu jde spíš kratší.