Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
a byl to amalgám? nebyla to ta hmota na „zabití“ nervů, než se pustí do kanálků? Jinak bych se tam vecpala zas.
Po injekci mě čištění kanálků nebolelo vůbec, neboj.
Me davala zubarka na umrtveni takovou tubicku k nervum a zaplacla bilou hmotou, ale po 14 dnech to muselo ven. Taky se mi zda, ze ti ten nerv chce nejdriv zabit a po case vytahnout, nic mene pul roku je sakra dlouha doba k tomu, aby se to zanitilo.
Nervy mi tahala az mrtvy bez injekce (sem taky hodne velkej posera a bez injekce mi nesmi sahnout na pusu), to me totiz neboli, akorat kdyz zajela moc hluboko, tak to neprijemne pichne, ale nic, u ceho by clovek brecel a fakt minimalne. Jinak co sem slysela, tahat nervy „zivy“ boli i pres injekce, ale to sem jenom slysela… ![]()
V kazdym pripade byt tebou, odtama palim rychle pryc a najdu si jinyho doktora, protoze nechat nevyvrtanej zub, kterej boli a rict, prijdte za pul roku - nechapu takovyho doktora… ![]()
Holky a muzu byt unavena kdyz mam zubni kaz…jako ze unava pochazi z toho zubu…jsem silene unavena a kamaradka mi tvrdi ze to je mozne???
@Anonymní píše:
Holky a muzu byt unavena kdyz mam zubni kaz…jako ze unava pochazi z toho zubu…jsem silene unavena a kamaradka mi tvrdi ze to je mozne???
Já bych řekla, že může, ale spíše pokud to je až na nervech, tudíž zánět. Samotný kaz by únavu způsobovat neměl, ale nevím.
Taky jsem donedávna chodil k takovému lepiči. Vždy to byla klasika- poklepat, vyvrtat, vložka a po týdnu plomba.
Pak jsem dostal do zubu zánět, takže jsem v době nepřítomnosti vyhledal zástup. Nutno podotknout NAŠTĚSTÍ.
Ihned jsem se k novému, mladému zubaři přepsal. Udělal vstupní vyšetření a to co mi sdělil mě šokovalo.
Pod každým zubem bakteriální ložisko, mezizubní kazy, ledabyle ošetřené zuby.
Vše se musí přeléčit -otevření zubů, čištění kanálků, nové výplně a korunky, jinak jsou zuby v ohrožení. Předběžný odhad - 100t Kč.
Nyní chodím na tříhodinové zákroky a rozdíl je neuvěřitelný. Být Vámi, tak od něj mažu, jinak Vám hrozí stejný problém. Plomba nic neřeší, pouze zhoršuje.
@Anonymní píše:
jo pokud je tam zánět, tak to ovlivňuje imunitní systém…ale že by čistě kaz způsoboval únavu, to se mi moc nezdá…
Ahoj maminky, prosim Vás mám takovej dotaz. Minulý týden jsem byla u zubaře na preventivce stím, že mi našel kaz, který tedy vyvrtal a dal plombu, pak jsem mu řekla, že mě občas zabolí 7 v pravo dole a že se mi zdá, že se mi kus zubu nebo plomby ze zadu ulomil.(tu 7 v loni mi vrtal a dal plombu) On mi na to řekl, že tam mám velkej kaz, ale nevrtal mi nic, jen vzal nějaký nástroj a něco mi sním seškrábával nebo co a pak mi tam nastrkal amalgán, což jak tam zatlačil, tak pěkně zabolelo a já když vylezla z křesla, tak mu říkám, že to bolí. A on zase, že tam mám velkej kaz, že se snažil, aby mi to nerozdráždil, že to bude tak dva dny citlivé, ale že by to mělo přestat, že se spíš bojí, že to tak za půl roku, rok začne bolet a bude muset udělat kanálky. Bolest postupně odeznila, teť spíš tam cítím tlak nevim jak to popsat. Hrozně se zubaře bojim, ale hrozně, tak jsem stý ordinace vypadla a ani si neuvědomila, proč mě tedy neobjednal na jiný termín stím, že ty kanálky udělá. Až pak v autě mi to došlo. Mužkej tomu taky nerozumí. On má zubařku co prostě kaz léčí hned. Je pravda, že platí šílený peníze, ale kanálky mu čistila hned a neodkládala nic. Já neplatim nic, tak si myslim, že se mu do toho nechce nebo já nevim. Co si o tom myslíte? Zažila jste něco podobného? Přemejšlim, že tam prostě zavolám a řeknu mu, že to bolí ať ty kanálky udělá. Bojim se, ale když mi píchne injekci, tak to snad přežiju. Bojím se spíš toho, že to začne fakt bolet a nebo se ztoho pak může rozjet něco horšího.