Nelegální stavba/rekonstrukce – risknout to bez oficialit?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
360
4.11.25 19:23
@Anonymní píše: Více

Stavební úřady běžně nedodržují vlastní termíny a já jsem trapný?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.11.25 19:31
@AdamMoudrý píše: Více

Ano.

• Citovat
  • Upravit
80245
4.11.25 19:37

Ale blbost. Ty sis tu přezdívku vybral fakt dobře. I když lepší by byla AdamChytry

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
360
4.11.25 22:25

Trapný můžu být, když je moudrost trapná, ale to že stavební úřady nedodržují vlastní termíny je smutný fakt a řešení je stavět načerno

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.11.25 22:27

Si načerno postav třeba Karlštejn…

• Citovat
  • Upravit
80245
5.11.25 06:25

Podle toho, co jsem teď slyšela, tak ten stavební úřad se rozsypal. Jeden ze zbylých úředníků jde do duchodu, další odchází jinam. A stavební úřad nebude. Nikdo se nehlásí. To bude masakr. Zejména pro okolní úřady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24995
5.11.25 08:00
@inkakřivák píše: Více

Ohláška už neexistuje. Teď už je na vše povolení záměru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80245
5.11.25 08:13

@debra.morgan A záměr ohlasujes jak? Je fakt, že jsme střechu dělali myslím před dvěma třemi lety. A stačila fotka a popis.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.11.25 12:48

No, fakt jsem zvědavá, jak to bude probíhat a jak se s tím okolní úřady poperou, protože to oddělení budou znova personálně budovat jen těžko. Trochu škodolibě musím konstatovat, že nejvíc práce spadne na toho pravýho….

• Citovat
  • Upravit
80245
5.11.25 14:20

Jo, dobře jim tak. Hele starostové na to upozorňovali hned, když to celé vypuklo, že to je jednoznačně cílená akce, kterou odskacou úplně jiní lidé, a že to povede k zastavení komplet stavebních aktivit. Ne, je to prostě vysoce společenský nebezpečné ( a to měli kliku, že jim soudce nedal tu láhev vína jako úplatek). No tak to teď mají. Rozhodně si neumím představit, kdo by teď byl takový blázen, aby tam šel dělat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.11.25 15:04

Takovej precedens na relativně malým obvodu, aby to nepoložilo klíčovou oblast výstavby. Výstraha pro všechny úředníky. Mám pocit, že se to někomu hodně hodilo do krámu je v tom úplně potopit. Tady mají stavební všude podstav a po tomhle bude ještě hůř. A pak si lidi stěžují, že řízení dlouho trvá.

• Citovat
  • Upravit
24995
5.11.25 16:15

Tak pokud jen vyměňuješ krytinu tak to jo. To si můžeš delat bez povoleni běžně. Pokud děláš novou střechu i s krovem tak to je povolení záměru.

Ja znám ohlášku jen jako formu povolení, tak mě to zmatlo. A to bylo podle starého zákona. V novém nic takového není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80245
5.11.25 17:36

@debra.morgan nova střecha vcetne krovu je jasná. Ale krytina nebo i vložení střešního okna stačí takhle. Říkám tomu ohláška - prostě ohlásim záměr a hotovo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80245
5.11.25 17:37

Víš jak teče budou mít všichni kolem na úřadech scvaknute zadky? Protože takových věcí se děje pořád. Úředník chce být hodný, nechce lidem komplikovat život a teď tohle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí