Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Anonymní píše: Více
Stavební úřady běžně nedodržují vlastní termíny a já jsem trapný?
@AdamMoudrý píše: Více
Ale blbost. Ty sis tu přezdívku vybral fakt dobře. I když lepší by byla AdamChytry
Trapný můžu být, když je moudrost trapná, ale to že stavební úřady nedodržují vlastní termíny je smutný fakt a řešení je stavět načerno
Podle toho, co jsem teď slyšela, tak ten stavební úřad se rozsypal. Jeden ze zbylých úředníků jde do duchodu, další odchází jinam. A stavební úřad nebude. Nikdo se nehlásí. To bude masakr. Zejména pro okolní úřady.
@inkakřivák píše: Více
Ohláška už neexistuje. Teď už je na vše povolení záměru.
@debra.morgan A záměr ohlasujes jak? Je fakt, že jsme střechu dělali myslím před dvěma třemi lety. A stačila fotka a popis.
No, fakt jsem zvědavá, jak to bude probíhat a jak se s tím okolní úřady poperou, protože to oddělení budou znova personálně budovat jen těžko. Trochu škodolibě musím konstatovat, že nejvíc práce spadne na toho pravýho….
Jo, dobře jim tak. Hele starostové na to upozorňovali hned, když to celé vypuklo, že to je jednoznačně cílená akce, kterou odskacou úplně jiní lidé, a že to povede k zastavení komplet stavebních aktivit. Ne, je to prostě vysoce společenský nebezpečné ( a to měli kliku, že jim soudce nedal tu láhev vína jako úplatek). No tak to teď mají. Rozhodně si neumím představit, kdo by teď byl takový blázen, aby tam šel dělat.
Takovej precedens na relativně malým obvodu, aby to nepoložilo klíčovou oblast výstavby. Výstraha pro všechny úředníky. Mám pocit, že se to někomu hodně hodilo do krámu je v tom úplně potopit. Tady mají stavební všude podstav a po tomhle bude ještě hůř. A pak si lidi stěžují, že řízení dlouho trvá.
Tak pokud jen vyměňuješ krytinu tak to jo. To si můžeš delat bez povoleni běžně. Pokud děláš novou střechu i s krovem tak to je povolení záměru.
Ja znám ohlášku jen jako formu povolení, tak mě to zmatlo. A to bylo podle starého zákona. V novém nic takového není.
@debra.morgan nova střecha vcetne krovu je jasná. Ale krytina nebo i vložení střešního okna stačí takhle. Říkám tomu ohláška - prostě ohlásim záměr a hotovo.
Víš jak teče budou mít všichni kolem na úřadech scvaknute zadky? Protože takových věcí se děje pořád. Úředník chce být hodný, nechce lidem komplikovat život a teď tohle.