Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Potřebovala bych rychle radu. Pustila jsem se do dortu dceři k narozeninám. Byla jsem přesvědčená že mám doma mandlové aroma do marcipánu, ale zjistila jsem že to je ananasové. Co s tím. Nemohu ho po sousedech sehnat. Každý si většinou marcipán kupuje už hotový.
No, nebude to vonět
Jinak se nic nestane.
Předpokládám, že děláš nějakou hmotu ze sušeného mlíka.
Kdyz udelas marcipan, tak by to melo byt dobry i bez aroma, aspon ja jsem nedavala…mozna kdyz ty mandle trochu poprazis, bude to vic vonet…
Jo jo ze sušeného mléka. A na chuti to nebude nejak znatelně jiné?
To aroma je dost intenzivní, takže to poznat bude. Chuť tomu bude odpovídat (asi úplně nejde oddělit chuť a čich), ale zásadní problém by to být neměl, akorát bych dala o kapku víc sirupu (nebo medu, nebo co dáváš) a vody, ale to poznáš při výrobě.
Já ho tam totiž jednou zapomněla dát
a nikdo si nestěžoval.
Pak mi to došlo, jak to vůbec nevonělo, ale je to normálně poživatelné, nic závratného nehrozí ![]()
Manžel tady do mě šije ať tam dam to ananasové. Co myslíte, to asi ne, že?
Ha bych ananasové nedala…teda pokud bedelas ananasový dort ( asi ani pak). Jinak já do tohoto marcipánu Arona nedávam skoro nikdy. Chutná mi víc bez něho.
a celé rodině taky.
@mína77 píše:
Potřebovala bych rychle radu. Pustila jsem se do dortu dceři k narozeninám. Byla jsem přesvědčená že mám doma mandlové aroma do marcipánu, ale zjistila jsem že to je ananasové. Co s tím. Nemohu ho po sousedech sehnat. Každý si většinou marcipán kupuje už hotový.
bud rada, s nim je to hnusny
Tak jsem dělala bez toho aroma a bylo to úplně v pohodě. Diky všem za rady. ![]()