Nemám slov - drzý šestiletý

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1143
3.6.13 17:50

@pavlasu :pankac: :pankac: tehotna nejsem! A kdyz srovnam miho 10letyho kluka s nim, myslim kdyz mu bylo 6 tak vedel co si ke komu muze dovolit! Nerikam ze je to svatousek to ne, ale na babicku dedu atd drzej nebyl a neni!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12262
3.6.13 17:52
@Kamča.dalmatinka píše:
máš asi jen miminko vid ;)
Prosim tě to bys ho musela zabít. Děti ve školce, na ulici slyší spoustu slov.Jak maj vědět co je špatně? Tim že ho za to zbiješ? Není lepší to dítěti vysvětlit?
Trestat ho za něco za co nemuže?
Taky tě pokaždý někdo zbije za každou chybu co v životě uděláš?

souhlasím mě minule malá řekla že jsem hovínko z kompotu a manželovi že je blbounek, je jasný že to donesla ze školky, řekli jsme jí že se to neříká, když to řekla asi potřetí tak jsem zvýšila hlas ale určitě bych jí za to nemlátila. malá má čerstvě 3 roky a chodí do školky kde mají společnou třídu s šestiletýma tak je jasné že toho plno pochytí od starších což pak i řekla že jí to říkali kluci ve školce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1490
3.6.13 17:52

@lujziana ok, ale ja si presto myslim, ze sestilete dite uplne nedomysli sva slova, takze bych z toho nedelala velky problem a jestli se to neresilo hned, uz bych se k tomu nevracela, obzvlast ne pred nim. Pokud je vase vychova zdrave autoritativni a nema tyto vyrazy bezne ve slovniku, neresila bych to. Pokud by se jeste stalo nekdy neco podobneho, zeptala bych se ho proc to rekl, popripade vysvetlila, ze se takove veci nerikaji. Ale jestli takove chovani u nej neni bezne, uplne bych to pustila z hlavy. Ja jsem jednou mamce pri pleteni saly rekla, ze tu salu plete kravsky, pamatuju si jak se rozcilila a ja si dodnes pamatuju, ze jsem to proste jen placla bez rozmyslu, nic jsem tim nemyslela…proste dite..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1143
3.6.13 17:54

@Mišanila pane boze :roll: nikdo mu nenadava nebo netrha ruce! Babicka deda (nasi) se snim bavi jak s vlastnim! Ja a muj pritel mu taky neublizujem!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
luciášice
3.6.13 17:55
@Berousik píše:
Takže od vlastní matky nic moc, učí (nebo ho nechává říkat) takové věci, což je samozřejmě špatně. Pak přijde k tátovi, ty věci řekne a první reakcí je, že dostane od Tvé sestry na zadek a otec ho pak seřve…a to Ti přijde v pořádku? Nezlob se na mě, ale fakt chudák kluk. Jestli to takhle je, tak za to můžete jen a jen vy, on je obraz svých rodičů. Nejsem vůbec proti, když děcko sem tam dostane přes zadek…ale musí to mít sakra důvod.
:palec: Když dítě zlobí má se zjišťovat příčina a ta řešit. Tady to vypadá, že příčina nikoho nezajímá. Pokud je to opravdu jeho matka, tak to má otec se sestrou řešit, jelikož to oni ho mají v péči a jsou za něj zodpovědní. Řešení, ale neznamená výprask a nadávky ;),ale domluva s jeho matkou, případně vysvětlování a správná motivace(nejlíp pozitivní).Jestli má kluk dvojí morálku, u matky a u otce, tak za to fakt nemůže on :roll:
  • Citovat
  • Upravit
26716
3.6.13 17:56
@lujziana píše:
@pavlasu :pankac: :pankac: tehotna nejsem! A kdyz srovnam miho 10letyho kluka s nim, myslim kdyz mu bylo 6 tak vedel co si ke komu muze dovolit! Nerikam ze je to svatousek to ne, ale na babicku dedu atd drzej nebyl a neni!

A taky měl rodiče od sebe, vychovávala ho střídavě máma, táta, babička, tátova přítelkyně, kdy evidentně mezi rodiči nezůstaly dobré vztahy? Že když se vrátí od mámy, tak se musí dávat týden dokupy jak jsi psala? Ono to dítě vnímá a hodně moc a projeví se to právě na chování. Nemůžeš přece srovnávat takhle plošně děti…každý to má v hlavě jiný a každý si prožilo své. Tím víc jako matka bys přece tohle měla pochopit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1143
3.6.13 17:57

@Berousik nevim proc se trba k nam chova tak odtazite? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
luciášice
3.6.13 17:58

@lujziana Mám z tebe pocit, že ti spíš vadí, že kluk si otevřel pusu na TVOJÍ mámu ;) A na něm ti moc nesejde.

• Citovat
  • Upravit
23847
3.6.13 17:58
@lujziana píše:
@Berousik Souhlsim ze zmatek v hlave asi ma!! Taky sem si chvilema rikala ze na druhou stranu je chudak, ale! Jen tak ze srandy jsem ho polechtala a hned na me zarval nech me

No a čemu se divíš? :nevim: Udělat to mně, tak bych tě asi z fleku poslala rovnou do p.dele :oops: a to je mi o 30 víc než klukovi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mišanila
3.6.13 17:59
@lujziana píše:
@Mišanila pane boze :roll: nikdo mu nenadava nebo netrha ruce! Babicka deda (nasi) se snim bavi jak s vlastnim! Ja a muj pritel mu taky neublizujem!

panenko maria :roll: A to jsem někde tvrdila, že mu někdo nadává nebo trhá ruce?

Jen že se mají všichni zúčastnění zamyslet nad svým chováním a přístupem k němu, hlavně otec a matka a nevlastní matka.
Já přece nepíšu, že mu někdo ubližuje, ale jestli dostane hned na zadek a otec ho tvrdě seřve aniž by se zamyslel nad tím, kde dělá chybu on, nebo další zúčastnění, proč se kluk takhle chová a proč něco takovýho řekně, tak to je pak těžký…

• Citovat
  • Upravit
1143
3.6.13 17:59

@Berousik jasne zalezi v jakym prostredi a z jakymi lidmi vyrusta!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1143
3.6.13 18:02

@Mišanila jasne,me pritel taky furt rika neplet se dotoho je to jejich chyba!! tvoji sestry a Tech dvou( matka otec)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26716
3.6.13 18:03
@lujziana píše:
@Berousik nevim proc se trba k nam chova tak odtazite? :nevim:

Asi poznal, že je ti z něj na :poblion: jak jsi psala. Znova opakuju - děti vycítí úplně všechno. A nejvíc, když se na něj někdo dívá skrz prsty, když si o něm myslí špatné věci, atd. atd. atd. Cítí se ohrožený, neví, jak se má chovat, u mámy dobře, u táty špatně…proč? Co udělal špatně? Dává si to za vinu a odrazem je chování, někdy až agresivní. Ale tohle je přece známá věc a furt dokola… :|

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26716
3.6.13 18:03
@lujziana píše:
@Berousik jasne zalezi v jakym prostredi a z jakymi lidmi vyrusta!!

No! Tak co pořád nechápeš :?: :?:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
luciášice
3.6.13 18:05
@lujziana píše:
@Berousik nevim proc se trba k nam chova tak odtazite? :nevim:

Asi to má nějakou příčinu, nejspíš v jeho rodině :nevim: Nebo taky mohl ledacos zaslechnout(např. hádku svého otce s tvou sestrou o něm) a nevěří vám :think: Ale určitě to není tím, že by byl zlý nebo nevychovatelný. Spíš bude chyba ve výchově samotné a jeho zážitcích, dojmech, pocitech, niterních věcech. Pokud ti na tom opravdu záleží, tak se zkus poradit s nějakým dětským psychologem(nebo tvá sestra).

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

O Budulínkovi