Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Normálně ji řekni že potřebuješ vložky. Proboha co je na tom?!! ![]()
Budu dělat, že příběhu věřím, že není podklad pro nějaký článek. Jak jsem to měla já? Moje mamka onemocněla v době, kdy jsem začala mít MS. Takže otec zůstal nějakou dobu sám na dvě puberťačky. Na nákupy jsme jezdili společně. Co jsem potřebovala, tak jsem si normálně dala do košíku. Nebo jsem si zajela koupit. Otec nám dal peníze.
Naše dcery si taky v obchodě při společném nákupu dají do košíku, co potřebují a kolik chtějí hygieny. Své oblíbené. Když jdu sama na nákup. Tak jim vezmu, které vím, že si berou. Někdy si jdou samotné dokoupit.
@Alušáček píše: Více
Očividně ne… Já se teda dcery taky nevyptávala každý den, jestli už má menzes (ale teda od těch 12 jsem jí říkala, aby nosila pro sichr něco s sebou v baťohu), prostě mi to jednou ráno řekla a dala jsem jí vybrat, co chce používat… Ale dneska hodně matek ani vložky nepoužívá, mají třeba jen kalíšek a ten jaksi asi k půjčení nenabídnou stylem „tady je hromada kalíšků, jeden si vezmi,“ takže je třeba to říct.
@bloklimiucet Jaký asi musí mít vztah když vlastní dcera mámě neřekne, hele dostala jsem to, potřebuji na vložky. Podle mě je to troll, tohle nemůže být vážné. Edit: A nejhorší je že to teda její matka ví, a i přesto ji nic nekoupí. Je to celé divné.
Příspěvek upraven 28.09.24 v 17:15
@stinga píše: Více
Taky nechápu. Slečna nechodí s rodiči nakupovat? Si je prostě přihodím do košíku, ne?
Já jen doufám, že moje holčičky si takto nebudou jednou stěžovat na internetu 🫣 já jsem teda od první menstruace měla stále dost peněz na účtu, abych si je mohla koupit a navíc jsem často jezdila s našimi na nákup a dala si do košíku, co jsem potřebovala a vše normálního mi bylo bez řečí koupeno
tak buď bez s mamkou na nákup nebo ji řekni, ať ti je koupí…
@Zeoli píše: Více
blbost ms už mít nemusí moje máma jí neměla, když jsem to poprvé dostala tak vložky doma měla nějaký síťový sto let starý zbytek, protože už je dávno nepoužívala
Když jsem při prvních menstruacích řekla mámě, že potřebuju vložky, tak mi řekla, že mám smůlu, že nemá peníze. Těch nehod
Slečna nemusí být troll.
Jestli je to pravda, tak bych zkusila situaci vysvětlit někomu jinému z rodiny. Kterýkoliv soudný dospělý to pochopí a ty vložky ti koupí. A jako bonus ještě pravděpodobně zajde za tvou matkou, ať začne podobné věci řešit. Na tvoje prosby evidentně nedá, ale někoho dospělého by mohla poslechnout.
@annali píše: Více
Tak my ani nevíme, zda ta matka ví, že už jí dcera menstruuje, Slečna nepsala, že ty vložky po ní chtěla.
@LiduNe píše: VíceÚplně si to nemyslím. Je pořád hodně holek, které vložky nemají nebo jich nemají dostatek. Proto se to začalo řešit na školách v rámci nějakých projektů podpory. Menstruační hygiena do rozpočtu zasahuje. Když jsou v rodině třeba tři dospívající dívky, jde to znát. Dívky, které mají cyklus přirozený, neregulovaný antikoncepcí, mohou mít krvácení silné a velkou spotřebu vložek. Tam, kde je nedostatek peněz, nebude na prvním místě nakoupit holkám každý měsíc dostatek vložek.
@lucad77 píše: Více
V úvodním příspěvku se píše, cituju: „mám menstruaci už nějakou dobu, mamka to ví a vůbec mi nekupuje žádné vložky“. OK, možná si zakladatelka o vložky explicitně neřekla, ale píše, že matka to ví. Což mi na tom přijde divné, protože svojí dceři bych vložky koupila automaticky ve chvíli, kdy zjistím, že menstruuje. Nečekala bych, až mě o ně požádá. Buď tedy matka předpokládá, že si dcera hygienické pomůcky obstarává sama (což nevím jak, když nemá kapesné a zřejmě ani žádné větší úspory) nebo na to kašle.
Je pravda, že svoji radu můžu formulovat líp. Zakladatelko, jestli jsi ještě mámu o vložky nepožádala, tak to udělej. Když ti je ani pak nekoupí nebo ti na ně nedá peníze, obrať se na někoho jiného z rodiny.
@Zeoli píše: Více
Mě je 48 a už jsem po přechodu a nemám MS.
Ale to neznamená, že ji nemaj i ostatni.