Nemám vložky

Anonymní
28.9.24 15:37

nemam vlozky

Dobrý den, mám takový problém mám menstruaci už nějakou dobu, mamka to ví a vůbec mi nekupuje žádné vložky ani mi na to nedává peníze a kapesné taky nedostavam, prostě nic, jen třeba k narozeninám, svátku a vysvědčení dostanu třeba 200kc, ale já si nevydelam chodím stále do školy a nemám ty vložky, kde vzít, peníze máme, není to o tom že bychom byli chudý, do teď to dělám tak že si tam dám toaletak jenomže ten mi nestačí a i tak to proteče a mám na kalhotkách krev, bojím se že mi to někdy proteče úplně a budu mít špinavý kalhoty, nevím co mám dělat mamka se semnou o tom nebaví, jiné holky normálně vložky mají asi jim je mamka normálně koupi vím, že tento pribeh zní divně, ale fakt se to děje a nechci aby to tu někdo zlehčoval a říkal že je to lez
Jak jste to měly holky vy, kupovala vám mamka vložky nebo dala vam na ně peníze?
Rychlá odpověďDobrý den, mám takový problém mám menstruaci už nějakou dobu, mamka to ví a vůbec mi nekupuje žádné vložky ani mi na to nedává peníze a kapesné taky nedostavam, prostě nic, jen třeba k narozeninám, svátku a vysvědčení dostanu třeba 200kc, ale já si nevydelam chodím stále do školy a nemám ty vložky, kde vzít, peníze máme, není to o tom že bychom byli chudý, do teď to dělám tak že si tam dám toaletak jenomže ten mi nestačí a i tak to proteče a mám na kalhotkách krev, bojím se že mi to někdy proteče úplně a budu mít špinavý kalhoty, nevím co mám dělat mamka se semnou o tom nebaví, jiné holky normálně vložky mají asi jim je mamka normálně koupi vím, že tento pribeh zní divně, ale fakt se to děje a nechci aby to tu někdo zlehčoval a říkal že je to lez
Jak jste to měly holky vy, kupovala vám mamka vložky nebo dala vam na ně peníze?
Rychlá odpověďDobrý den, mám takový problém mám menstruaci už nějakou dobu, mamka to ví a vůbec mi nekupuje žádné vložky ani mi na to nedává peníze a kapesné taky nedostavam, prostě nic, jen třeba k narozeninám, svátku a vysvědčení dostanu třeba 200kc, ale já si nevydelam chodím stále do školy a nemám ty vložky, kde vzít, peníze máme, není to o tom že bychom byli chudý, do teď to dělám tak že si tam dám toaletak jenomže ten mi nestačí a i tak to proteče a mám na kalhotkách krev, bojím se že mi to někdy proteče úplně a budu mít špinavý kalhoty, nevím co mám dělat mamka se semnou o tom nebaví, jiné holky normálně vložky mají asi jim je mamka normálně koupi vím, že tento pribeh zní divně, ale fakt se to děje a nechci aby to tu někdo zlehčoval a říkal že je to lez

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
44193
28.9.24 15:43

Tak o menstruační chudobě se poslední dobou hodně mluví a píše.
Nějaká zásoba vložek je běžně dostupná pro dívky z chudších poměrů ve škole. Má to na starosti zdravotník nebo výchovný poradce nebo sociální pedagog.
Mamce řekni, že potřebuješ vložky, třeba už je sama po přechodu a neuvědomuje si to. Myslím, že vzhledem k věku, kdy mají matky první dítě, to bude problém čím dál častější :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
671
28.9.24 15:48

Kolik je tvojí mámě let? Prostě jí normálně řekni, že bys potřebovala vložky.
U nás je máma měla v koupelně a normálně jsem si je tam brala. Ale v tý době kupovala Lydie takový prkna 😁 a lepší vložky mi kupovat nechtěla. Pak když jsem si ze svého začala kupovat tenký vložky, tak na ně přešla taky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22858
28.9.24 15:53

A mamka už nemá menstruaci? Kolik je ti let? Ví o tom, že ji máš? :think:

Mě vychovávala babička, ta už ji neměla, ale normálně mi dala peníze a já si šla koupit co jsem potřebovala. Nejprve vložky a pak jsem přešla na tampony. Obyčejné se dají koupit za pár korun.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.9.24 15:53

@Pajjjina 48 je mame

• Citovat
  • Upravit
35763
28.9.24 15:56
@Anonymní píše: Více

A proč máme neřekneš, aby ti je koupila? :nevim: nebo aby ti dala peníze, že si je koupíš sama?
Prostě mami, potřebuju koupit vložky. To není nic hrozného ani tajného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33465
28.9.24 16:01
@Anonymní píše: Více

No a ty jí neřekneš aby ti je koupila, nebo na ně dala peníze? Nějak to necehápu :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76332
28.9.24 16:09
@arinecka píše: Více

já také ne, to jako zakladatelka řekne „mami, potřebuju vložky“ a matka odvětí Ne, neexistuje :nevim::zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1350
28.9.24 16:12

Tak třeba v Lidlu mají jejich značku za pár korun a nejsou špatné. Prostě si je při nákupu přihoď a je… :nevim:
Ale chápu, první menstruaci jsem dostala u babičky cca 70 let a i u mámy to bylo tabu, styděla jsem se hodně dlouho :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16215
28.9.24 16:16

Neumíš napsat dotaz normálně? Navíc už jsem přesně tento příběh četla už několikrát a moc tomu teda nevěřím :roll: Jinak vložky a tampony kupovala mamka běžně, aby prostě byla zásoba. Když něco docházelo, stačilo říct :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33465
28.9.24 16:20
@stinga píše: Více

Vůbec si to nedokážu představit, copak neví že má doma holku? My jsme měli doma vždycky vložek a tamponů zásobu, jen se dokoupilo. Jako vycpávat se toaletním papírem je psycho 8o Nebo se stydí a mámě neřekne? Nepochopitelná situace teda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LiduNe
28.9.24 16:27
@1Pears1 píše: Více

Menstruační chudoba je pseudoproblém, který se teď hodně nafukuje a omílá.
Problém zakladatelky ale nejsou peníze, jak píše. Spíš nějaká forma nedorozumění s matkou nebo zakladatelka neříká věci tak, jak ve skutečnosti jsou.
Pro zakladatelu. Prostě mámě řekni, že potřebuješ tyhle věci, jak ti tu většina radí. I když, jestli je pravda, že ví o tvé menstruaci a nic ti nekoupí, je docela divná. Přechod, nepřechod.

• Citovat
  • Upravit
8302
28.9.24 16:38

Tomuhle příběhu nevěřím. 1. Máma ví, že má doma holku. 2. Ve 48 letech pořád menstruuje. 3. Pokud nepoužívá kalíšek nebo kalhotky, tak je doma má.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LiduNe
28.9.24 16:42
fakt už menstruovat nemusí. @Zeoli píše: Více

Hele, ve 48 fakt už menstruovat nemusí. Což ji neomlouvá jako matku, která má doma dospívající holku. Jestli je to celé pravda.

• Citovat
  • Upravit
15176
28.9.24 16:43

A co při menstruaci používá tvoje matka? Ví, ze už mas menstruaci?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Intimní balzám INTIMISS

• (4.7) + 30 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí