Nemám vložky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
42522
29.9.24 13:01

@Buba mara @ta_holka_co_pise jestli se ozve, dám vám vědět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4947
29.9.24 13:12
@Zeoli píše: Více

Mojí mámě bylo 55, když jsem začala menstruovat, ale nebyla blbá, vložky normálně kupovala. Sice levný a blbý, na které byla zvyklá sama, ale kupovala. Na lepší mě časem navedly kámošky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1137
29.9.24 15:09

Holky, ja se take nikdy nesverovala mamce o menstruaci, nikdy jich ji nerekla explicitne, ze potrebuju vlozky, bylo to hrozny tabu. Mela jsem kapesne teda, tak mi na to zbyvalo, ale ja se i treba stydela jit o prestavce tridou na wc a predtim si tu vlozku vyndat z batohu, ze by to nekdo videl, tak jsem mela od rana do obeda treba jen tu jednu, no hruza jak to smrdelo…nebo mi mamka vzdycky vynadala, kdyz mi krev protekla v noci na prosteradlo, ze jsem blba a neumim spat, aby to neproteklo. Dotedka o ms mluvit na zivo s nekym neumim, s kamaradkou, muzem…no jeste ze mam kluky a male a jeste chvili o tom nebudu muset mluvit… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9037
29.9.24 18:21

U nás teda nikdy žádné tabu nebylo. Jen mamka onemocněla a byla dlouho ležák. Ale otec vše sám zvládal. Ve vlastní rodině taky nemáme žádné tabu. Nikdo se nestydí za nikým přijít, když potřebuje a jde i ožehavé téma. Žádný problém. Nechtěla bych zažít situaci, že naše dítě se bude bát jít za rodiči a bude hledat řešení u cizích. To by bylo naše neomluvitelné selhání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18149
29.9.24 18:23
@Betty MacDonald píše: Více

Jak se nějaká matka může takto chovat? Tohle nikdy nepochopím.
Nemyslím si o sobě, že jsem matka roku, taky jsem udělala hromadu chyb, ale takovou matku bych pověsila za uši do průvanu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
29.9.24 18:27

@Kelsey1 Můj děda měl doma manželku a dve dcery a nakupoval vložky pro všechny, neb nákupy byla doma obecně jeho parketa. Sedmdesátá léta. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148970
29.9.24 18:28
@Jeremi píše: Více

Je vidět že si to neumíte představit. Mámě to neřeknete, před ostatními se stydíte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2902
29.9.24 18:47

@Anna766 No jo, ale holka se doma asi nestydí a mamce si řekne, ale jak je vidět, tak ta jí v tom nechá ať si poradí. Já si to vůbec neumím představit, že by mi mamka bývala nekoupila aspoň balík vaty, když tenkrát vložky někdy ani nebyly a nevysvětlila mi, co a jak. Nebo já že bych nechala dceru chodit s toaleťákem v kalhotkách :( Když to došlo takhle daleko ( a z jakých důvodů, nevíme ) tak by se měla svěřit aspoň kamarádce, vždyť holky si říkají leccos i hodně intimního a ta by jistě pomohla. Tady bude muset jít stud stranou, přece nebude chodit s poskládaným papírem pořád, vždyť je to velká slečna, to přece takhle nejde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148970
29.9.24 18:54

@Buba mara v prvním příspěvku píše že se o tom doma nebaví a máma jí vložky nekoupí a z toho vycházím. A i věřím že to tak někde může být, protože jsem to bohužel zažila taky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4947
29.9.24 18:56
@Anna766 píše: Více

Ale ho, dovedu si to představit. Ale padaly tu rady, že má říct babičce, tetě, učitelce… A to mi teda kámoška přijde jako ještě nejschůdnější. :nevim:
Jinak ale doufám, že tohle už konečně vezme čert a bavit se o menstruaci bude úplně normální. Moje děti to tak teda naštěstí mají, a to i syn. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
29.9.24 18:58

Je smutne, že se evidentne některé rodiny zasekly v době před 40-50 lety.
A pak přijde nějaká hlava pomazana a začne plakat o tom, že by se ve škole měla zrušit sexuální výchova apod, že to je pravo rodiny…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148970
29.9.24 19:03
@Jeremi píše: Více

Já z toho doma ve své rodině tabu taky nedělala a menstruační potřeby byly normálně na toaletě a jsou i dnes. Já třeba žádnou takovou kamarádku které bych to mohla říct, která by mi pomohla neměla. Ani babička nebo teta nebyly po ruce někde blízko a mobily nebyly abych se s nimi poradila. Až holky na internátě mi pomohly a poradily, ale to nebylo ani doma ani v okolí původní rodiny. A jak jsem byla zvyklá že se u nás o takových věcech nemluví, tak mě nenapadlo říct třeba tátovi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148970
29.9.24 19:05
@Svistice píše: Více

Smutný to je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4947
29.9.24 19:14

Budeme si tu hrát na autisty a dokazovat, že kámošce se to říct nedá, ale holkám na internátu jo? Ty holky nebyly kámošky? :nevim: Podstata sdělení je snad jasná - když se nedá domluvit s mámou, hledáme jakoukoliv jinou osobu, která by mohla pomoct. Pokud je po ruce příčetnější teta nebo babička, tak fajn, ale i dobrá může být i ta spolužačka, která třeba má normální a k pomoci ochotnou mámu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9037
29.9.24 19:21
@Svistice píše: Více

Dneska je spousta mládeže vyspělejší. A mentálně připravená pojmout různá témata. Těch zaseknutých rodin v minulém století velké množství nebude. Naštěstí. Bude to spíš problém jednotlivců.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Intimní balzám INTIMISS

• (4.7) + 30 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí