Nemám vložky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
33005
29.9.24 09:06
@Buba mara píše: Více

Ono to bude stejně jako s tím, když dítě nemá pravítko, na obědy, 50 Kč na divadlo.
Troufám si tvrdit, ze 90% rodin ty peníze samozřejmě má, jen je vrazi do chujovin typu cigára, alkohol, předražené junk food, nový mobil než by je „investovala“ do vlastních dětí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148977
29.9.24 09:07
@Svistice píše: Více

Holky, já bych se nevysmívala, já to mámě taky neřekla, nikdy se u nás o takových věcech nemluvilo, to bylo tabu. Máma měla tu skládanou vatu jestli pamatujete, proč to nechápu. Vložky jsem si začala kupovat sama na intru. Když dorostla dcera tak normálně doma vložky byly, věděla co a jak a jde vzít a pak si kupovala podle sebe když měla peníze. Další holka v rodině taky ví co a jak a kde vložky vzít.
Tohle jsou smutné situace a může za to rodič a ne ta holka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42526
29.9.24 09:10

Zakladatelko, pošli mi adresu do sz. Já ti nějaké hygienické potřeby pošlu. A vím jistě, že se ke mně někdo připojí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18149
29.9.24 09:11

Zakladatelko a ty se stydíš mámě říct- mami, potřebuju vložky?
Pokud ano, tak to zkus u někoho jiného z rodiny. Babi, teta, sestřenice… někdo, komu věříš. Já myslím, že v dnešní době už nikdo nebude mít problém obětovat těch pár korun a jednou za měsíc ti ten balíček vložek koupit. Musíš někomu říct, nebo klidně i ve škole, jestli je tam někdo, komu věříš, nějaká fajn učitelka.
U nás je i Nízkoprahové zařízení, kam chodí děti zdarma a můžou se tam s čímkoliv svěřit anonymě a oni jim pomáhají.
Akorát se nesmíš stydět a bát se o tom někomu říct.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18149
29.9.24 09:12
@Betty MacDonald píše: Více

Taky se připojuju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
29.9.24 09:12
@arinecka píše: Více

To že to mají doma celé na houno nepopírám. Nicméně slečně je 16. Takže když to doma nefunguje, neumí otevřít pusu a říct o tom, babičce, tetě, nějaké rodinné známé, tak se bude muset zařídit sama a tu stovku na měsíc, na kolik jí cca ty vložky vyjdou, si prostě vydělat. Nebo si bude strkat toaleťák do spodaru, až si doby než dostuduje a nastoupí do řádného zaměstnání?
Taky jsem nedostávala kapesné a tak jsem od 15 roznášela po odpoledních letáky a na spoustu věcí včetně třeba jazykových kurzů jsem si prostě vydělala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148977
29.9.24 09:14

@Svistice třeba nemá komu to říct. Mě v hodně věcech poradily holky na intru. S mámou jsem nikdy o ničem nemluvila a ani si to neumím představit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
29.9.24 09:21
@Anna766 píše: Více

Může říct kamarádce, ta to řekne svoji máme a ta muze s tou její promluvit. Pravděpodobnost že žije z Ela izolované 16 dcera s matkou a neexistuje žádný rodinný příslušník nebo známý je malá.
Může se svěřit ve škole učitelce, ta může buď promluvit s konkrétní matkou nebo udělat třeba na rodicaku (pokud tam ta matka teda vůbec chodi) všeobecný apel, té by bylo fajn nezapomenout, že nekteri rodice mají doma jiz biologicky dospělé ženy, a k tomu patří to, že potřebují dámské hygienické potřeby.

Já prostě hledám způsoby, ne důvody a jsem žena činu a k tomu vedu i své děti. Když něco chceš, musíš se i to říct/ postarat se. I když souhlasím, že jsou zakladni věci typu jídlu, hygiena, pomůcky do školy, které by měli rodiče poskytovat"automaticky". Pokud tomu tak není, je to smutné. Ale zakladatelce není 10 ale 16, takže ivona už má celkem dost možnosti přiměřených jejímu věku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4948
29.9.24 09:23
@Anna766 píše: Více

Tak ono by možná stačilo, kdyby se svěřila nějaké spolužačce, co má normální mámu. Mně s takovou historkou přijít dcera že školy, tak kámošce posílám dva balíčky každý měsíc.
Ale fakt si těžko představuju, že si dcera řekne a máma řekne ne, nekoupím, nějak si poraď. Zvlášť když peníze nejsou problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4916
29.9.24 09:46

Když to tady čtu, je mi z toho smutno. Já mám dvě sestry a od začátku jsme kupovaly vložky spolu s maminkou. Vždy byla zásoba. Také se připojím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42526
29.9.24 09:51

Holky, vy to hodnotíte pohledem normální mámy… Ale jsou i ty nenormální, věřte mi. Mojí matce, kdybych toto řekla, tak by se mi jen posmívala a ještě by si svoje vložky schovala tak poctivě, abych je náhodou nenašla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
29.9.24 09:56

Ale to zakladatelka nenapsala. Zatím od ní víme jen to, že matka ví, že menstruuje a automaticky za ní nepřijde „na tady máš vložky“ a asi nebude úplně kompetentní ve své rodičovské úloze, když ji takové základní věc, že menstruující dcera potřebuje pravidelný přísun vložek nedojde a nekoná dle toho.

A pokud je její matka opravdu stejně toxická jako tvoje, jedinou možností je vzít život do vlastních rukou s od „maminky“ nic nečekat, maximálně to nejhorší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4948
29.9.24 09:57

To je strašný :hug: Pochopitelně existují i psychicky nemocné matky, ale normální zdravá ženská se takhle fakt

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42526
29.9.24 09:59

@Svistice já si prostě nedokážu představit normální milující mámu, která nemá pro pubertální dceru v koupelně připravený vložky, toaletní ubrousky, intimky a tampony.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Intimní balzám INTIMISS

• (4.7) + 30 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí