Nemám vložky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
24713
28.9.24 21:14
@1Pears1 píše: Více

Já a jedna kolegyně ve škole vždycky nějaké vložky pro holky máme. Ale ne z projektu, ale ze svých vlastních peněz.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.9.24 21:19

Ja s mamou nakupovat nechodim, a ano, vi ze uz to mam navic uz je mi 16

• Citovat
  • Upravit
44197
28.9.24 21:26
@lucad77 píše: Více

To bylo i za nás, výchovná poradkyně a zdravotnice měla. Ale jen pro případ, že holka dostala MS a vložky zapomněla nebo ji dostala nečekaně. Rozhodně si nikdo nemohl odebírat celou menstruaci, jak v dnešní době. Znám víc škol, které to tak mají. A mluvilo se o tom i na poradě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24713
28.9.24 21:27

Jo, je to pro nutné případy, ale když holka přijde každý den, tak jí to prostě dám, co s ní?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9031
28.9.24 21:28

Sama vložky léta vůbec nepoužívám. Když potřebuji, tak jedu jen tampony. Nějakou dobu jsem neměla MS, protože mám antikoncepci. A taky nosím zásobu vložek i tamponů v kabelce, kdyby některé děvče akutně potřebovalo a nemělo. Ještě neumí úplně rozeznat signály, že se něco blíží. Takže je pochopitelné, že můžou být nepřipravené. Nebo si nedoplní zásobu v batohu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.9.24 21:30

Navic mam menstruaci od svy prvni menstruace pravidelnou kazdy mesic, nikdy to nedostanu opozdene nebo dyl, vzdy to prijde tak jak ma

• Citovat
  • Upravit
35797
28.9.24 21:41
@Anonymní píše: Více

Tak řekni mámě, že potřebuješ vložky :nevim: to umí i moje 11 letá dcera

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.9.24 21:42

Já příběhu věřím.
Mám úplně stejnou zkušenost. Matce jsem vložky tajně kradla, pokud nějaké měla. Sice pořád menstruovala, ale bylo jí jedno, jestli vložky mám, nebo ne. Kupovala je jen pro svou potřebu. Tohle téma bylo v naší rodině tabu. Řešila jsem to složeným látkovým kapesníkem, když jsem zpočátku měla menstruaci slabší. Pak toaleťákem. Později jsme měli takové ty „dívčí hodiny“, tak jsem žila ze vzorků. Nakonec jsem si kupovala vložky ze svého, ale schovávala jsem je.
Nevím, co ti poradit. Snad jestli dostáváš aspoň nějaké kapesné, tak si kupovat vložky svoje. Nejlevnější stojí kolem 40ti korun balíček.

Píši ti to proto, abys věděla, že stejnou zkušenost má i někdo další. Hrozně dlouho jsem to nikomu neřekla. Až manželovi po několika letech manželství. Šíleně jsem se za to styděla. Třeba tělocvik s toaletakem v kalhotkách, to fakt stalo za to.

A chci ti říct. Ty se nemáš za co stydět. Stydět se má tvoje matka, která dopustila celou tuhle situaci.

:hug: :hug: :hug:
  • Citovat
  • Upravit
1305
28.9.24 21:45
@pikola píše: Více

V některých rodinách je tohle téma prostě tabu. Nebo jsou vztahy tak narušené, že k tomu dítě nenajde odvahu. Je to dost intimní, může se cítit zranitelně. Zvlášť pokud dospívání je rodiči odmítáno. Nebo má jinou špatnou zkušenost, kdy se důvěra narušila…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sahrazad1
28.9.24 21:47

Zakladatelko, buď to řekni mamce, aby je koupila, nebo popros učitelku, ať kontaktuje Ospod, nebo sama zajdi na Ospod. Oni už to mamince vysvětli …

• Citovat
  • Upravit
44197
28.9.24 22:00
@lucad77 píše: Více

Pokud tam tyto problémy jsou pravidelně, zkusila bych se pídit, jestli by škola také nemohla být zapojena do nějakého projektu podpory boje proti menstruační chudobě :nevim:
Dále bych to asi na třídní schůzce řekla rodičům, aby dceru vybavili dostatkem hygienických pomůcek.

Ještě bych se snažila rozeznat, a to v první řadě, jestli to není vyčuranost nebo nedostatečná péče matky nebo fakt nemá. Hodně holek a rodin ocení možnost vzít si vložky zdarma ve škole. Ale některé kolegyně říkaly, že si holky chtěly potom brát i domů v množství pro sestru a maminku :mrgreen:

Vložky z projektu se rozdávají po jedné, akorát na výměnu. Jinak by byly hned rozebrány :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24713
28.9.24 22:05

My zase těch holek ve škole tolik nemáme a stává se to jen občas. To mě nezruinuje. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2902
28.9.24 23:14

Tohle fakt nechápu. Kdyby to byla nějaká věc, co rodinu financně zrujnuje, ale blbé vložky za pár korun :nevim: Ale asi se to děje, no. Podívej, jestli se o tom v rodině mluví nebo nemluví, to je jedno. Prostě ty o tom mluvit budeš a hotovo. To je úplně stejné, jako kdyby se nekoupil toaleťák a ať si každý pomůže jak umí, protože mluvit o " tom" je tabu. Stejná blbina. Taky jsem mívala balík vložek v šupleti, kdyby někdo potřeboval. Občas se to hodilo. Zkus poprosit třídní učitelku, jestli by třeba také neměla něco navíc. Jestli je rozumná a dá se s ní mluvit, nestyď se a svěř se jí, třeba by s maminkou mohla promluvit. Někdy je holt potřeba zásah zvenčí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2447
28.9.24 23:30
@Anonymní píše: Více

Zavolej na linku bezpečí. Dá se s nimi i chatovat nebo posílat emaily.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44197
29.9.24 00:19

Mně přijde přehnané volat k vůli tomu na linku bezpečí nebo to řešit na OSPOD před tím, než si jednoduše promluvit s matkou :mrgreen:
Samozřejmě za předpokladu, že je jinak normální a stará se.
Nicméně mi nepřijde úplně v pořádku, že šestnáctiletá dívka nemá žádné kapesné ani volné peníze, aby si mohla koupit, co potřebuje. Takže promluvit s matkou pěkně hloubkově.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Intimní balzám INTIMISS

• (4.7) + 30 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí