Nemám VŠ
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
@Dahlia0409 píše:
Tak já mám třeba chlapa takovýho, co má šikovný ruce a na VOŠ šel jen skrz rodiče. Obor nikdy nedělal a dělat nebude, živil se vždy rukamaV kanclu být rozhodně nechce, ani dělat nic „lepšího“
A právě třeba vaří, což mě nebaví
omg, tak jeste jednou, po lopate… vs neni o tom, ze se tim clovek bude zivit, ale da mu vetsi rozhled, nauci krizove mysleni, chapes? a proc by musel byt s vs v kanclu?
… ocividne asi jsi vs nestudovala, ze mas takovyhle na pohled na vysokoskolske studium. a myslim, ze je velky rozdil mit VOS a univerzitu…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@markytka3 píše:
omg, tak jeste jednou, po lopate… vs neni o tom, ze se tim clovek bude zivit, ale da mu vetsi rozhled, nauci krizove mysleni, chapes? a proc by musel byt s vs v kanclu?… ocividne asi jsi vs nestudovala, ze mas takovyhle na pohled na vysokoskolske studium. a myslim, ze je velky rozdil mit VOS a univerzitu…
Ale já neříkám, že je VŠ k ničemu, nebo tak. Ano, nabízí víc možností, ale ne každý studovat chce, to zase chápej ty
A studovala jsem, ovšem nedodělala jsem a šla raději makat
A jsem ráda, ted bych v tom oboru pracovat opravdu nechtěla ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Dahlia0409 píše:
Ale já neříkám, že je VŠ k ničemu, nebo tak. Ano, nabízí víc možností, ale ne každý studovat chce, to zase chápej tyA studovala jsem, ovšem nedodělala jsem a šla raději makat
A jsem ráda, ted bych v tom oboru pracovat opravdu nechtěla
pisi snad, ze studium vs je pro kazdeho? ja naopak jsem rada, ze jsem je dodelala a mohu si uzivat detstvi svych deti a nestresovat se napr. smennym provozem aj., kazdy to ma jinak, ale musi to uvnitr citit, ze to je tak spravne, coz autorka ocividne nema.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@markytka3 píše:
pisi snad, ze studium vs je pro kazdeho? ja naopak jsem rada, ze jsem je dodelala a mohu si uzivat detstvi svych deti a nestresovat se napr. smennym provozem aj., kazdy to ma jinak, ale musi to uvnitr citit, ze to je tak spravne, coz autorka ocividne nema.
Nevím, proč se rozcilujes, každá píšeme svůj názor
Já jsem naopak ráda za 3 směny. Nesnáším ranní, takže když se jim můžu vyhnout, jsem jen ráda
Pro mě je studium třeba zbytečné, ale jiným to neberu ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@markytka3 píše:
vs preci neni o tom byt „lepsim“ clovekem, ale mit sirsi znalosti v urcitem oboru,… studovany clovek mozna neni pro tvuj zivot moc pouzitelny, ale za to je pouzitelny ve svem oboru, ktere vetsinou byva velmi dobre ohodnocen. a nevim jak ty, pro me je treba lepsi, ze by chlap prinesl domu nadutou „penezenku“ a neumel „vymenit zarovku“… ja jsem treba rada, ze ty vs mam, mam moznost, byt jako matka samozivitelka, si praci vybirat, tak aby mi vyhovovala, nemam stres z pracovniho uplatneni (prace na smeny za par chechtaku), na druhou stranu, pro zivot jsem v urcitem smeru nepouzitelna (neumim/nebavi me varit, v zivote jsem neudelala knedlik, xy delany vyvar) a fakt mi to zily netrha… u autorky je spatne, ze ona to vidi jako svoji slabinu
S tímhle souhlasím. Vyrůstala jsem v tom, že VŠ je základem a nutností. Moji rodiče zastávali názor, že i vysokoškolák se může živit rukama a být zručný, když bude chtít.. Ale ta VŠ se mu v životě prostě neztratí a ten titul už mu nikdo nikdy nevezme. (Pokud tedy jeho práce nebude v budoucnu nařčena z plagiátorství
) VŠ neznamená jen blbý titul, ani nezlepší charakter dané osoby… Zato dá člověku všeobecný rozhled, cenné znalosti, různé náhledy na věc… Sama jsem milovala dvě věci: knihy a přednášky. Užívala jsem si možnost trávit čas v univerzitní knihovně a chodit na přednášky „jen tak“, klidně i z jiného oboru, fakulty. Jenom proto, že mě to prostě zajímalo ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Dahlia0409 píše:
Nevím, proč se rozcilujes, každá píšeme svůj názorJá jsem naopak ráda za 3 směny. Nesnáším ranní, takže když se jim můžu vyhnout, jsem jen ráda
Pro mě je studium třeba zbytečné, ale jiným to neberu
proc bych se mela rozcilovat? me je tvuj zivot uplne sumak, ja treba naopak svym detem vstepuji, ze kdyz budou mit VS, budou mit svet vice otevreny. Jak pises, pro nekoho je studium zbytecne, pro jineho ne. A znova opakuji, jak jsem ti uz jednou psala, autorka s tim, ze nema VS, smirena neni, tak snad chapes, ze je to jiny pripad nez u tebe.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@markytka3 píše:
proc bych se mela rozcilovat? me je tvuj zivot uplne sumak, ja treba naopak svym detem vstepuji, ze kdyz budou mit VS, budou mit svet vice otevreny. Jak pises, pro nekoho je studium zbytecne, pro jineho ne. A znova opakuji, jak jsem ti uz jednou psala, autorka s tim, ze nema VS, smirena neni, tak snad chapes, ze je to jiny pripad nez u tebe.
Však ano, kdo studovat chce, ať studuje. Někdo jen skrz delší bohémský život, někdo skrz rozhled, někdo vyloženě skrz obor, který chce v budoucnu dělat ![]()
Jen jsem chtěla říct, že podle některých je člověk bez titulu skoro nic, což je prostě blbostmi že titul nedělá z nikoho nějak lepšího člověka ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Dahlia0409 píše:
Však ano, kdo studovat chce, ať studuje. Někdo jen skrz delší bohémský život, někdo skrz rozhled, někdo vyloženě skrz obor, který chce v budoucnu dělatJen jsem chtěla říct, že podle některých je člověk bez titulu skoro nic, což je prostě blbostmi že titul nedělá z nikoho nějak lepšího člověka
v tomhle, do puntiku, naprosty souhlas ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@markytka3 píše:
v tomhle, do puntiku, naprosty souhlas
To jsem ráda, aspoň něco shodného ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Dahlia0409 píše:
Však ano, kdo studovat chce, ať studuje. Někdo jen skrz delší bohémský život, někdo skrz rozhled, někdo vyloženě skrz obor, který chce v budoucnu dělatJen jsem chtěla říct, že podle některých je člověk bez titulu skoro nic, což je prostě blbostmi že titul nedělá z nikoho nějak lepšího člověka
Vážně bych chtěla vidět, jak dokáží studenti vést bohémský život.. Max jeden semestr, ale jinak, když si vzpomenu na ty nervy, probdělé noci, stres… A státnice jsou "třešničkou na dortu " ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Milly2 píše:
Vážně bych chtěla vidět, jak dokáží studenti vést bohémský život.. Max jeden semestr, ale jinak, když si vzpomenu na ty nervy, probdělé noci, stres… A státnice jsou "třešničkou na dortu "
Tak říká se, že to je nejvíc pohoda tohle období ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Dahlia0409 píše:
Tak říká se, že to je nejvíc pohoda tohle období
Za mě jedno z nejstresovějších období. Ničeho nelituji, také tam byly hezké chvilky, ale nástup do práce po VŠ byl naprostá pohodička, oproti studiu. Většina mých kamarádů to měla podobně.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Milly2 píše:
Za mě jedno z nejstresovějších období. Ničeho nelituji, také tam byly hezké chvilky, ale nástup do práce po VŠ byl naprostá pohodička, oproti studiu. Většina mých kamarádů to měla podobně.
Za mě také. Zkoušela jsem 2× VŠ a ani jednu jsem kvůli tomu stresu nedokončila. Spustilo mi to vleklé zdravotní problémy. Mrzí mě to do teďka, obzvlášť když člověk ví, že hlavou by na to měl a pak potkáte v práci takového neschopného trotla s Ing. titulem. 🤦♀️
Teď s dětmi a při práci už bych to nejspíš nezvládla vůbec, když jsem to nezvládla před nimi, tak se s tím nějak pokouším smířit. Ale moc mě to mrzí, baví mě se vzdělávat, ale prostě ten tlak nějak nedávám. Musela jsem si najít i klidnou práci ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Dahlia0409 píše:
Tak říká se, že to je nejvíc pohoda tohle období
Mozna jsou obory, kde to pohoda je, ale hlavne je to obrovsky stres, zvlast pro nedisciplinovaneho jedince, ktery si neumi rozvrhnout praci jako ja v prvaku. Jasne jsou prazdniny, velka uleva po zkouskach, dobra parta, kdyz se zadari, to je vsechno super, ale noci pred zkouskama pro me byly psycho. A to me skola bavila a celkem mi sla. V opacnem pripade to musi byt jedno velke trapeni.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Ijen píše:
Mozna jsou obory, kde to pohoda je, ale hlavne je to obrovsky stres, zvlast pro nedisciplinovaneho jedince, ktery si neumi rozvrhnout praci jako ja v prvaku.
Nebo se jedná o líného odkladače, jako já, který sice teoreticky krásně rozvrhne, ale skutek utekl a pak to jistí poslední noci před zkouškou ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit