Nemám VŠ
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Reakce:
Nemám, studovat VŠ jsem začala, ale vydržela jsem necelý rok. Prostě jsem už chtěla vydělávat a mám na práci ruce, k tomu titul nepotřebuju. Jsem momentálně na RD, jinak dělám ve výrobě a vedla jsem svůj team lidí.
Jsem tak spokojená a rozhodně si nepřipadám nijak méněcenná ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Me vsichni rikaji, ze jsem divna, kdyz s VS delam podle nich „podradnou“ praci, ale me ta prace bavi, penize mam za ni krasne,100 % HO, svemu jedinemu diteti se muzu stale venovat ve velkem a to je pro me hlavni
nejakou karieru, at uz s titulem nebo bez, muzu delat az bude hoka velka, nicmene po tom neprahnu..
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Přijde mi, že tu všichni mají VŠ, ale je tu někdo, kdo ji nemá a ani se mu jí nějak nechce dělat?
Přijde mi, že většina lidí kolem mě VŠ má a možná proto mě to nad tím nutí přemýšlet. Mám SŠ a VOŠ ve zdravotnickém oboru, ale ve finále jsem tam nikdy nepracovala. V podstatě ihned jsem šla ze známosti do zahraniční firmy (lepší peníze, home office). Pracuji tu už 5 let, mezitím jsem byla na rd. Aktivně zde používám angličtinu a vzhledem k tomu, že dalším jazykem ve firmě je němčina, tak jsem se za ten čas naučila i hezky německy. Oba jazyky mám na úrovni zhruba C1.
Co ale týče té VŠ, tak cítím jakýsi vnitřní tlak, že ostatní ji mají a nějak se pro sebe cítím méněcenně. Nikdo mi nikdy nedal nic najevo, je to asi jen prostě můj blbej pocit méněcennosti. Přitom ale když nad tím přemýšlím, tak se mi vůbec do studia nechce, ani nevím, co bych jako šla studovat. Mám koníčky, ráda sportuji, baví mě jazyky, čtu, mám malé děti a vlastně se mi vůbec studovat nechce. Přijde mi, že se rozvíjím i mimo školu.
Je tu prosím někdo, kdo VŠ nemá a je spokojený? Jakou pozici děláte? Neděláte kvůli tomu nějakou méněcennou pozici?
je nutné mít VŠ za každou cenu?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Můj manžel začal po maturitě podnikat a postupem času vybudoval silnou úspěšnou firmu. Souběžně s tím po maturitě nastoupil na VŠ, ale kvůli podnikání toho pak zanechal. Asi v 35 letech pak měl silné nutkání vystudovat VŠ, ne z pocitu méněcennosti (byl velmi úspěšný), ale chtěl to pro sebe, chtěl mít zkrátka titul tak, jako všichni v jeho rodině. V jeho 40 letech jsem mu byla na ing promoci, vystudoval s červeným diplomem. A měl obrovskou radost, že to při vedení firmy a prvním dítěti zvládl. Ale dělal to čistě pro sebe, protože chtěl.
Studuj jen, pokud to sama chceš, a pokud ti vystudování VŠ něco přinese.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Můj manžel začal po maturitě podnikat a postupem času vybudoval silnou úspěšnou firmu. Souběžně s tím po maturitě nastoupil na VŠ, ale kvůli podnikání toho pak zanechal. Asi v 35 letech pak měl silné nutkání vystudovat VŠ, ne z pocitu méněcennosti (byl velmi úspěšný), ale chtěl to pro sebe, chtěl mít zkrátka titul tak, jako všichni v jeho rodině. V jeho 40 letech jsem mu byla na ing promoci, vystudoval s červeným diplomem. A měl obrovskou radost, že to při vedení firmy a prvním dítěti zvládl. Ale dělal to čistě pro sebe, protože chtěl.Studuj jen, pokud to sama chceš, a pokud ti vystudování VŠ něco přinese.
Kdybych neměla děti, tak to určitě aspoň zkusím, ale s nimi + plný úvazek mám strach. Možná až budou větší, ale to už mi bude zase 40 a nevím, jestli do té hlavy děti ještě dostanu 🙈
- Citovat
- Upravit
Mám střední s maturitou - zdravotnictví. V oboru nepracuji a nikdy mě netížilo, že bych VŠ neměla. Možná časem dálkově, kdyby se našel obor, co by mě opravdu zaujal, ale necítím potřebu za každou cenu dodělávat. Jinak práci mám na neurčito, jsem tam spokojená a momentálně na RD.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Vesnickaholka píše:
Me vsichni rikaji, ze jsem divna, kdyz s VS delam podle nich „podradnou“ praci, ale me ta prace bavi, penize mam za ni krasne,100 % HO, svemu jedinemu diteti se muzu stale venovat ve velkem a to je pro me hlavninejakou karieru, at uz s titulem nebo bez, muzu delat az bude hoka velka, nicmene po tom neprahnu..
Ale to vnímám jako něco jiného. Už ji máte a jestli ji využijete nebo ne, je čistě na vás. Také mám „titul“ DiS ze zdravotnictví, ale nikdy jsem to nedělala. I když pro mě toto není zrovna titul, ale spíš taková specializace.
- Citovat
- Upravit
@Dahlia0409 píše:
Nemám, studovat VŠ jsem začala, ale vydržela jsem necelý rok. Prostě jsem už chtěla vydělávat a mám na práci ruce, k tomu titul nepotřebuju. Jsem momentálně na RD, jinak dělám ve výrobě a vedla jsem svůj team lidí.Jsem tak spokojená a rozhodně si nepřipadám nijak méněcenná
Když ve výrobě asi kolem sebe moc vysokoškoláků nemáte ne? Zastávám už poměrně vyšší manažerskou pozici a všichni na podobné pozici vš mají (není podmínkou). Tak si prostě vedle nich připadám méně cenná.
- Citovat
- Upravit
@Paní.Norrisová píše:
Mám střední s maturitou - zdravotnictví. V oboru nepracuji a nikdy mě netížilo, že bych VŠ neměla. Možná časem dálkově, kdyby se našel obor, co by mě opravdu zaujal, ale necítím potřebu za každou cenu dodělávat. Jinak práci mám na neurčito, jsem tam spokojená a momentálně na RD.
A co prosím děláte za práci? Ono asi záleží, jestli kolem sebe vysokoškoláky máte nebo ne. Kdybych je neměla, tak mě to vůbec netrápí. Ale zastávám už poměrně vyšší manažerskou pozici a všichni kolem ji mají (není podmínkou). Tak si připadám sama pro sebe méněcenná
- Citovat
- Upravit
Dokázala jsi toho v životě mnohem víc než já a to VS mám. Dneska už se ten titul ani nikam nepíše, protože když to uděláš, jsi za trapaka největšího.. A jazyky jsou daleko víc. I to, že sportujes a máš normální postavu.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
A co prosím děláte za práci? Ono asi záleží, jestli kolem sebe vysokoškoláky máte nebo ne. Kdybych je neměla, tak mě to vůbec netrápí. Ale zastávám už poměrně vyšší manažerskou pozici a všichni kolem ji mají (není podmínkou). Tak si připadám sama pro sebe méněcenná
Práci, kterou dělám, zmiňovat veřejně nechci. Jinak mám kolem sebe i vysokoškoláky, a co? ![]()
Podle mě je to jen v hlavě. Pokud svou práci odvádíš dobře, tak co řešíš? Když bude potřeba VŠ, tak si ji doděláš později.
Já bych se teda za méněcennou jen proto, že nemám VŠ nepovažovala. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nemám VŠ. Pracuji v zahraničí, kde jsem si udělala vzdělání v oboru kde pracuji a to je pro mě víc. Hlavně ten cizí jazyk je pro mě neustálé vzdělávání.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
VŠ není jen titul. Dá ti to znalosti a rozhled. Já jsem studovala 3 vysoké školy a dalo mi to strašně moc - zajímavých informací, rozhled, způsob myšlení a hodnocení informací a taky přátel. A samozřejmě i pracovní příležitosti a finanční ohodnocení. V dnešní době, pokud nemáš vlastní firmu, kdy máme jít do důchodu pomalu v sedmdesáti, mi přijde rozumné udělat maximum, abych měla co nejlepší možnou práci. Dokud jsi mladá, tak je to vše jednodušší. V padesáti plus už tolik ne. Pokud jsi inteligentní, je dobré využít svůj potenciál. Pokud máš zdravotnické zaměření, můžeš zkusit třeba management ve zdravotnických a soc. organizacích. Na Karlovce se dá studovat i dálkově. Možností je spousta.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Přijde mi, že tu všichni mají VŠ, ale je tu někdo, kdo ji nemá a ani se mu jí nějak nechce dělat?
Přijde mi, že většina lidí kolem mě VŠ má a možná proto mě to nad tím nutí přemýšlet. Mám SŠ a VOŠ ve zdravotnickém oboru, ale ve finále jsem tam nikdy nepracovala. V podstatě ihned jsem šla ze známosti do zahraniční firmy (lepší peníze, home office). Pracuji tu už 5 let, mezitím jsem byla na rd. Aktivně zde používám angličtinu a vzhledem k tomu, že dalším jazykem ve firmě je němčina, tak jsem se za ten čas naučila i hezky německy. Oba jazyky mám na úrovni zhruba C1.
Co ale týče té VŠ, tak cítím jakýsi vnitřní tlak, že ostatní ji mají a nějak se pro sebe cítím méněcenně. Nikdo mi nikdy nedal nic najevo, je to asi jen prostě můj blbej pocit méněcennosti. Přitom ale když nad tím přemýšlím, tak se mi vůbec do studia nechce, ani nevím, co bych jako šla studovat. Mám koníčky, ráda sportuji, baví mě jazyky, čtu, mám malé děti a vlastně se mi vůbec studovat nechce. Přijde mi, že se rozvíjím i mimo školu.
Je tu prosím někdo, kdo VŠ nemá a je spokojený? Jakou pozici děláte? Neděláte kvůli tomu nějakou méněcennou pozici?