Nemáme kola - jsme mimoňi?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
20.4.22 19:12

Nemáme kola - jsme mimoňi?

Ahoj, jen jdu se zeptat, naše škola už podruhé pořádá pro děti cyklistické dny a my nemáme doma nikdo kolo, ani nemáme zájem si ho kupovat a jezdit na nem, kluk na tom ani neumí, nechce jezdit a mne to nevadí, nenutim ho, kolikrát jsme mu i nabízeli, že mu kolo koupíme, ale nechce :nevim: je to divny v dnešní době? Chudí nejsme, spis naopak, ale cyklistice prostě neholdujeme a je to tedy spíše věc osobního nezájmu o tento sport, než třeba peněz. Vylety podnikáme autem, pěšky, i jinak, a já bych měla třeba i strach sednout na kolo a vyjet na silnici, to raději půjdu hezky pohodlně po chodníku nebo turistické stezce, proč bych se měla plahočit někam na kole, akorát si spalim zezadu krk :lol: ale ta škola už mě s tím štve, to jako fakt jsou úplně všichni aktivní cyklisté? 8o

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
53518
20.4.22 19:15
@Anonymní píše:
Ahoj, jen jdu se zeptat, naše škola už podruhé pořádá pro děti cyklistické dny a my nemáme doma nikdo kolo, ani nemáme zájem si ho kupovat a jezdit na nem, kluk na tom ani neumí, nechce jezdit a mne to nevadí, nenutim ho, kolikrát jsme mu i nabízeli, že mu kolo koupíme, ale nechce :nevim: je to divny v dnešní době? Chudí nejsme, spis naopak, ale cyklistice prostě neholdujeme a je to tedy spíše věc osobního nezájmu o tento sport, než třeba peněz. Vylety podnikáme autem, pěšky, i jinak, a já bych měla třeba i strach sednout na kolo a vyjet na silnici, to raději půjdu hezky pohodlně po chodníku nebo turistické stezce, proč bych se měla plahočit někam na kole, akorát si spalim zezadu krk :lol: ale ta škola už mě s tím štve, to jako fakt jsou úplně všichni aktivní cyklisté? 8o

Pro mě je kolo samozřejmost, takže jo, jste mimoni. Ale já zas neřídím. Takže jsem mimoň v tomto.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5677
20.4.22 19:17

A kolik je synovi, že neumí jezdit na kole? Pro mě je to základ jako umět plavat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2353
20.4.22 19:17

Nechce jezdit, protože jste ho to nenaučili. Aspoň naučit jste ho to mohli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2164
20.4.22 19:18

Ano, kolo a naučit na něm jezdit je základ. Tak jak člověk učí dítě barvy, plavat, tak by ho měl v našich podmínkách a zeměpisných šířkách učit používat kolo. Pokud není sociální případ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8302
20.4.22 19:18

No upřímně mi to mimo přijde.
Hlavně to, že dítě neumí na kole jezdit.
Promiň :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Oblu
20.4.22 19:19

Proc anonym? Pro me neni samozrejmost mit kolo, ale umet jezdit na kole. Syn vam jednou asi nepodekuje.

• Citovat
  • Upravit
26232
20.4.22 19:19

Ne, proč? není povinnost mít kolo. Jako jo, pro dítě je dobré to umět, ale ne nezbytné. Dopravní výchova včetně průkazu cyklisty je součástí výuky, takže děti jsem na kole jezdit naučila, aby jim nebylo trapně při plnění cyklistických dovedností, ale jinak moc nejezdí.

Tady u nás ho taky všichni mají, já ne. Nepovažuju kolo za výletní prostředek, ale za způsob přepravy z bodu A do bodu B - a k tomu mi momentálně slouží jiné prostředky. Kolo nepotřebuju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.4.22 19:20

@Russet zajímalo by mě, jestli se tu objeví nějaký necyklista :lol: mně vždy děda kladl na srdce, ať na kole nejezdim, zabila se mu na tom krásná mladá sestra v 18 letech, tak to ve mně asi nějak zůstalo.

A taky se nehodlám nechat sejmout nějakým autem, přijde mi, že jich jezdí strasne moc v dnešní době, prostě mi to přijde jako zbytečný risk :lol: ale tak asi ti cyklisté to tak nevnímají? Nevim.

• Citovat
  • Upravit
Stará známá

Pro me umet jezdit na kole znamena takovou zakladni dovednost, podobne jako plavani. Povazuju to za prospesne. Moc si nedovedu predstavit, ze deti funguji u nas na vesnici bez kola. Kluci jezdi na kole do lesa, na hriste nebo jen tak se projet, za kamaradem. My dospeli taky jezdime, sami i s detmi. Je jasne, ze to vas kluk neumi, kdyz nema na cem trenovat. Nicmene, kdyz nemate potrebu mit kola, je to ciste vase vec a taky v poradku. Na cyklistickych dnech proste syn nebude jezdit, pokud mu to nevadi, ze je mimo akci, pripadne vypomuze s organizaci.

• Citovat
  • Upravit
33005
@Modra1 píše:
Nechce jezdit, protože jste ho to nenaučili. Aspoň naučit jste ho to mohli.

Asi tak. Považuji za nějaký sportovní základ naučit dítě držet se nad vodou, jezdit na kole, umět si stoupnout na brusle a umět se trefit nějakou raketou do míčku, udělat kotoul.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2353
@Oblu píše:
Proc anonym? Pro me neni samozrejmost mit kolo, ale umet jezdit na kole. Syn vam jednou asi nepodekuje.

Myslím, že ta chvíle „nepoděkování“ nastala právě, když se nemohl účastnit výletu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.4.22 19:21
@Modra1 píše:
Nechce jezdit, protože jste ho to nenaučili. Aspoň naučit jste ho to mohli.

Tak jako malému jsme mu koupili kolo, nějaké to malé dětské, snažila jsem se chodit na dopravní hřiště s nim, ale jezdit na tom proste nechtěl, musela jsem ho spis nutit.

• Citovat
  • Upravit
1095
20.4.22 19:22

Přijde mi to v pořádku nemít kolo. Taky ho nemáme, máme spoustu jiných zájmů a výdajů. Syn ve 4 letech kolo má, ale boji se bez přídavných koleček, on celkově není na sport, naopak je velmi bystrý, dle učitelek na úrovni předškoláka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14376
20.4.22 19:22

Pro mě mimoň nejsi. My tedy kola máme, ale já na něj nesednu a manžel tak jednou do roka objede město. Já se na kole bojím v provozu, musela bych ho dotlačit na cyklostezku :lol:. Děti mají zatím koloodrážedla, staršímu jsou čtyři a na kole teprve začíná, ale nijak extra ho to nebere.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Enduro

• (4.7) + 13 recenzí

Chodítko DJ

• (3.9) + 11 recenzí