Nemáme kola - jsme mimoňi?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@Anonymní píše:
Hele já jsem třeba chodila se školou ve třetí třídě na plavani, tam jsem dostala diplom delfinka… a pak si pamatuju, ze jsme někdy v mých 10, nebo 11 letech byly s mamkou u moře a tam mě ona ucila plavat a pak jsem si to sama zkoušela v bazénu. Tak nechapu, jak jsem mohla absolvovat cely ten kurz, když v reálu jsem plavat neuměla a musela jsem se to od začátku učitPak jak jsem spadla do ty vody, nebyla jsem vůbec schopna vyplavat, a když jsem se o to snažila, akorát jsem se víc topila
takže mě pak napadlo dělat mrtvou a nechat se vynést nahoru tou záchrannou vestou, co jsem měla na sobě. A i tak mi pak dalo práci vůbec vytáhnout z té vody hlavu, když jsem se dostala k hladině, byla jsem totálně dezorientovana a v šoku
Jenze to je tim, zes plavat vlastne neumela, proste jako vetsina lidi ses naucila udelat par temp s hlavou nad vodou, ale jsi plavec co neumi plavat..
Ale pravda, asi lepsi neplavec nez spatny plavec, co si mysli, ze umi plavt. A plavani v mori, ja kdyz vidim nektere „plavce“ co jsou zvykly se cachtat nekde v rybnice, tak si rikam, to je sebevedomi..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Pitaya1 píše:
Dítěti je 11 a samotného bych ho k vodě nepustila. Stejně tak mě mamka cca do 15 samotnou o vodě nepouštěla a to jsem plavat uměla. Chlap jakožto neplavec třeba k vodě nerad chodil. A v pubertě jsme všichni v partě věděli, že je neplavec a když se blblo kolem vody, tak jsme na tohle dávali pozor.
A teda v tvém popisu mi přijde dost odstrašující a děsivý to přeceňování plavců.
Prave naopak, ja neprecenuji plavce, ale taky vnimam rozdil mezi plavcem a clovekem co umi plavat a i tak, neocekam, ze clovek, ktery je vyborny plavec se nemuze utopit. Jen rikam, ze bych nespolehala na to, ze clovek, dospely neno dite jako neplavec ma tolik rozumi, ze se nemuze nic stat.
Jsou to 2 roky co jsem byla svedkem, ze dite neplavce odnesl RIP proud na mori, protoze prece kluk mel vestu..ale treba zrovna u tehle proudu ma problem i zkuseny plavec, ale mel by byt schopny si poradit, me se to taky stalo, ale zvladla jsem to, ale byla to fuska, jenze spousta lidi treba u more ty sily precenuje..nebo se spoleha na to, ma rukavky, vestu, je na lehatku..
Ale nejen tam, kolik v cesku se rocne utopi lidi, hrozny cislo a vetsinou je to tim, ze zbytecne riskovali, precenily sily..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@astoret tak když jsme sli na tu vodu, to už jsem byla starší a chodila plavat i na stadion, normálně jsem dychala do vody atd. a uplavala pokazdy kilometr. A pak sup, spadneš najednou do vody, ale vyplavat proste neumíš
Taky je jiný, když tam člověk skočí, než když tam nečekaně spadne, aniž by ten proces měl sam pod kontrolou.
- Citovat
- Upravit
@astoret píše:
Prave naopak, ja neprecenuji plavce, ale taky vnimam rozdil mezi plavcem a clovekem co umi plavat a i tak, neocekam, ze clovek, ktery je vyborny plavec se nemuze utopit. Jen rikam, ze bych nespolehala na to, ze clovek, dospely neno dite jako neplavec ma tolik rozumi, ze se nemuze nic stat.Jsou to 2 roky co jsem byla svedkem, ze dite neplavce odnesl RIP proud na mori, protoze prece kluk mel vestu..ale treba zrovna u tehle proudu ma problem i zkuseny plavec, ale mel by byt schopny si poradit, me se to taky stalo, ale zvladla jsem to, ale byla to fuska, jenze spousta lidi treba u more ty sily precenuje..nebo se spoleha na to, ma rukavky, vestu, je na lehatku..
Ale nejen tam, kolik v cesku se rocne utopi lidi, hrozny cislo a vetsinou je to tim, ze zbytecne riskovali, precenily sily..
A teď jsi krásně napsala, že takový to domácí povinné učení nebo těch pár lekcí ve škole, je vlastně k ničemu. Ale přesto tu většina diskutujících odsoudí rodiče, co k tomu své dítě nenutí.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Fajn, jak mu to mám vysvětlit?jak na něj zatlačím, tak je schopný chytit záchvat, skoro mě utopit a pak ještě má další půlrok blok jít i do vany
A na plavecký kurz nejel. Tam se sešlo více faktorů, které nás donutily ho nepřihlašovat
Jak nejel? U nás je to místo tělesné výchovy a šly všechny děti v rámci výuky ve škole. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Můžete za to vy rodiče, že jste ho to nenaučili. Prošvihli jste správný čas ho to naučit. A pokud on jako malý ani neviděl vás nikdy na kolo sednout nebo jste dokonce měli prupovídky, že kolo je na nic, že vás nebaví jezdil na kole, tak se mu ani nedivím, že neměl zájem se to naučit. Mám syna, který měl v prosinci 4 roky a kolo už jsme pořídili a letos ho to chceme naučit. Ideální čas mezi 4.-5.rokem.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Tamtama píše:
Co mám zkušenost od staršího syna nebo dětí z okolí, tak základ byl, že si na to kolo sedli. Což můj mladší jaksi neudělá..Mám se s ním prát?
motivovat třeba přes nějakého kamaráda by nešlo? Aby měl správný „důvod“ se to naučit
Někdy rodič nestačí, ale kolektiv dělá zázraky ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Daisyy1995 píše:
Můžete za to vy rodiče, že jste ho to nenaučili. Prošvihli jste správný čas ho to naučit. A pokud on jako malý ani neviděl vás nikdy na kolo sednout nebo jste dokonce měli prupovídky, že kolo je na nic, že vás nebaví jezdil na kole, tak se mu ani nedivím, že neměl zájem se to naučit. Mám syna, který měl v prosinci 4 roky a kolo už jsme pořídili a letos ho to chceme naučit. Ideální čas mezi 4.-5.rokem.
Ve čtyřech jsme byli rádi, když jsme s ním došli do obchodu a dom bez záchvatu vzteku
a my opravdu na kole nejezdíme, ani kolo není kde uskladnit, takže si vystačíme s menšími dopravními prostředky nebo jdem pěšky.
@elen-ka píše:
Jak nejel? U nás je to místo tělesné výchovy a šly všechny děti v rámci výuky ve škole.
U nás ten kurz není povinný, říkám, že se tam sešlo víc faktorů, které nás donutily to odmítnout. Samozřejmě bych byla „ráda“, kdyby ho někdo jiný naučil plavat a my přišli k hotovému, ale ne za každou cenu.
- Citovat
- Upravit
Co se v mládí nenaučíš, v dospělosti už těžko půjde. A neumět takový základ jako je plavání nebo jízda na kole?
V dětství mají vzor v nás rodičích, tak to musí vidět u nás, že je to plavání a jízda na kole zábava. Když k tomu máte přístup takový jako máte vy, ani to dítě to nebude chtít vyzkoušet. A učit se na kole ve 12 nebo 15? To už bude pro takového kluka ostuda. Jednou vám to možná vyčte až si najde holku a ona s ním bude chtít na kolo nebo do bazénu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A tedy nechápu, co je složitého na jízdě na kole, že by se to puberťák nebo dospělý nezvládl během pár minut naučit
s tímhle přístupem by se mělo dítě učit i řídit auto, motorku atd., když se v dětství líp učí.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
@astoret tak když jsme sli na tu vodu, to už jsem byla starší a chodila plavat i na stadion, normálně jsem dychala do vody atd. a uplavala pokazdy kilometr. A pak sup, spadneš najednou do vody, ale vyplavat proste neumíšTaky je jiný, když tam člověk skočí, než když tam nečekaně spadne, aniž by ten proces měl sam pod kontrolou.
Jenze to se vse da naucit v pokrocilych kurzech. Jak v takove situaci se zachovat, simuluje se ta situace apod. U nas jsou kurzy pro deti, od 10 let se chodi na tento pokrocily kurz, jde uz o hodne hlubokou vodu, potapeni, zde uz se pocita s tim, ze dite ma dobrou techniku ruznych stylu, zaklady potapeni, orientaci v hluboke vode, zadrzeni dechu, zde se zdokonaluje v krajnich situacich, dela se tam i zachrana tonouciho. Jak pracovat s panikou v takove situaci. Nelituji tech penez za to. Samozrejme tinto nezaruci, zw v fu chvili nezazmatkujes. Ja si tim kurzem prosla jako dospela a me zachranil v Kalifornii, kdyz jsem se dostala do RIP proudu, byli jsme na opustene plazi nadivoko, nemel kdo pro me skocit.
Dcera ma zatim 6, ale uz zvlada hkubokou vodu potapeni, piluje styly a v 10 ji na temto kurz rozhodne dam.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Kolo má u nás jen syn, jezdit jsme ho naučili, ale jezdit ho nebaví. Já jela na kole naposledy na základce, nechybí mi to a myslím, že už na něj nesednu.
Když bude tvůj syn chtít, naučí se na kole i jako dospělý. Mám známou, která se sama učila jezdit až s dcerou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Pitaya1 píše:
A teď jsi krásně napsala, že takový to domácí povinné učení nebo těch pár lekcí ve škole, je vlastně k ničemu. Ale přesto tu většina diskutujících odsoudí rodiče, co k tomu své dítě nenutí.
To je zaklad, nikdo jim nebrani v kurzech pokracovat, nemuzes se spolehat je na nejaky kurz od skoly a cekat, ze ho tam nauci vse.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@astoret píše:
To je zaklad, nikdo jim nebrani v kurzech pokracovat, nemuzes se spolehat je na nejaky kurz od skoly a cekat, ze ho tam nauci vse.
A kolik lidí, co o sobě prohlašují, že jsou plavci, jejich děti umí plavat, takové kurzy absolvuje? Tipla bych to na minimální množství. Stačí jim diplom s delfínem ze školního kurzu plavání.
- Citovat
- Upravit
@Daisyy1995 píše:
Co se v mládí nenaučíš, v dospělosti už těžko půjde. A neumět takový základ jako je plavání nebo jízda na kole?
V dětství mají vzor v nás rodičích, tak to musí vidět u nás, že je to plavání a jízda na kole zábava. Když k tomu máte přístup takový jako máte vy, ani to dítě to nebude chtít vyzkoušet. A učit se na kole ve 12 nebo 15? To už bude pro takového kluka ostuda. Jednou vám to možná vyčte až si najde holku a ona s ním bude chtít na kolo nebo do bazénu.
Dobre, ale to mu mám lhát a pretvarovat se, jak je kolo super? Když si to nemyslím a ani žádné nemám a nikam bych nejezdila. Nebo si mám pro sebe kupovat kolo za x tisíc, abych ukázala klukovi, jak se jezdí, a pak stalo v garáži?
Jako kdyz motivace nejsou ani kámoši s koly, tak trapná matka co předstírá, jak ji baví, už vůbec ![]()
A co je na jízdě na kole tak těžkého, kdybych chtěl, sedne na to, parkrat projede sem a tam po ulici a umi. To už mi na rovnováhu a koordinaci přijde daleko těžší ten skateboard, to není jen tak se na to postavit a někam se na tom dopravit.
- Citovat
- Upravit