Nemáme kola - jsme mimoňi?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@Midaku i na tu cyklostezku, ovál, lesní cestu se musíš nějak dostat.. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Tamtama píše:
Jinak já jsem teda celkově mimoň, co se týče sportu. Baví mě plavat, ale hlavu pod vodu dám jedině se zacpanym nosem, a když není vyhnutí. Na kolečkových bruslích zvládnu jet jen pomalu a po hladkém, rovném povrchu, brzdit neumím. Na lyzaku s gymplem jsem měla takový strach, že jsem z kopce zkrátka nesjela, na běžkách jsem víc ležela v závěji než bezkovala. Co se týče lednich bruslí, mám vzpomínky z dětství, jak všichni bruslí na rybníku, jen já sedím na břehu na saních a řvu jak na lesy.Dva roky zpátky jsem nám dala všem brusle pod stromeček, čtvrťák je využil párkrát ve škole a s babičkou, prvňák jednou se školkou, já je ani nevytahla. To radši půjdu sáňkovat za barák, blízko od tepla a horkého kafe.
Jo a míče se bojím a zásadně před ním uhybam.
Loni v létě mě docela chytilo běhání se psem, ale co začala dětem škola, už na to není čas.
deti casto kopiruji priklad rodicu. Nase decka jsou sportovne nenadane po tatkovi, ktery lyzuje, jezdi na kole, plave. Pri pohledu na balon se osype. Decka tez, presto, ze ja hraju volejbal. Decka umi plavat, lyzuji, jezdi na kole. Dale diky nasemu prikladu zvladaji tury, cestovani…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Když má dítě panický strach z vody a nevleze tam bez dvojího jištění, tak ho asi těžko naučíme plavat. To zkouším už několik let. A co se týče kola, je to podobné. On sám řekl, že se na to bojí vlézt. I na odrážedle chtěl jezdit až v pěti letech. Prostě jsou děti, které o tyhle záliby zájem nemají
Tak v případě plavání nejde ani tak o zálibu, jako spíš o to, co u dítěte potřeba, aby se naučilo, aby bylo co nejvíc v bezpečí
ale když to nejde tak nejde…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nemáme mikrovlnku, máme jen jednu televizi, nemáme pro děti pokoj, spí v hlavní místnosti, nemáme zahradu, nemám vybavenou kuchyň, jen troubu a sporák…jo jsme Mimoni a je mi to jedno. Každý svoje to co mu vyhovuje ne? Kola máme, ale my jsme vášniví cyklisti a takové elektrokolo třeba mi nesmí přes práh…ale neznamena to že necyklista je Mimoň.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Tamtama jo, po chodníku, autem, MHD. S detma bych na silnici nevlezla, proto jezdíme jen tam, kde se můžeme dostat bez použití silnic… jezdíme na cyklostezce, na kterou se dostaneme po chodnících, jedeme při kraji, za sebou a hodně pomalu, když jdou kolem lidi, buď zastavíme nebo sjedem na trávu.. pak jezdíme polňačkou, co máme za barákem, tam asfalt ani nepotkáme. Před prestehovanim jsme jezdili většinou jen po dětském hřišti a po sídlišti, právě kvůli tomu, že všude jinde byly silnice. Občas jsme MHD vyjeli na cyklostezku nebo opět po chodnících do vedlejší vesnice. Všechno jde, stačí chtít. Ale není to povinnost, nikdo jezdit nemusí je to jeho věc.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@matkabagristy píše:
deti casto kopiruji priklad rodicu. Nase decka jsou sportovne nenadane po tatkovi, ktery lyzuje, jezdi na kole, plave. Pri pohledu na balon se osype. Decka tez, presto, ze ja hraju volejbal. Decka umi plavat, lyzuji, jezdi na kole. Dale diky nasemu prikladu zvladaji tury, cestovani…
U nás bych řekla, že já s mladším synem máme až moc velký pud sebezáchovy, starší syn naopak nemá žádný..
Teď třeba na prvním plavání se školou skočil šipku do bazénu, ačkoliv nikdy předtím to neudělal. Naopak hlavu pod vodu celou nedal nikdy, maximálně si zacpal nos a potopil jen obličej.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Ahoj, jen jdu se zeptat, naše škola už podruhé pořádá pro děti cyklistické dny a my nemáme doma nikdo kolo, ani nemáme zájem si ho kupovat a jezdit na nem, kluk na tom ani neumí, nechce jezdit a mne to nevadí, nenutim ho, kolikrát jsme mu i nabízeli, že mu kolo koupíme, ale nechceje to divny v dnešní době? Chudí nejsme, spis naopak, ale cyklistice prostě neholdujeme a je to tedy spíše věc osobního nezájmu o tento sport, než třeba peněz. Vylety podnikáme autem, pěšky, i jinak, a já bych měla třeba i strach sednout na kolo a vyjet na silnici, to raději půjdu hezky pohodlně po chodníku nebo turistické stezce, proč bych se měla plahočit někam na kole, akorát si spalim zezadu krk
ale ta škola už mě s tím štve, to jako fakt jsou úplně všichni aktivní cyklisté?
Pro mě nejsi mimoň kvůli tomu, že nemáte kolo, ale kvůli tomu, že tě škola štve s pořádáním cyklistických dnů pro děti. Vždyť se toho proboha nemusíte účastnit! Ale proč by si nemohly jiné děti (a troufám si tvrdit, že jich bude většina) něco užít, jen proto, že pár osob to nezajímá? Naše škola zase pořádá fotbalové turnaje a naše děti nehrají fotbal. A ani by mě nenapadlo rozčilovat se, že něco takového škola pořádá. ![]()
Pokud chcete, aby ostatní respektovali, že na kole nejezdíte, tak vy respektujte, že někdo jiný na kole jezdí.
Jinak my kola máme a jsme na nich docela aktivní, ale jestli někdo jiný jezdí nebo ne, je mi srdečně jedno, za mimoně ho nepovažuji.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Midaku po chodníku syn samozřejmě jezdí, tvářím se, že mu ještě není 10, ale u sebe to nekecám, tak mladě fakt nevypadam.
MHD tu nemáme a do auta nedám ani kolo dvacítku. Mít dostupnou cyklostezku, rozhodně bych kolo řešila víc než teď, kdy vím, že prakticky není kde jezdit. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Tamtama píše:
A to je jak? A není to rypani, fakt by mi to bodlo, kdyby jezdil. Kluci by mohli jezdit a já s nimi běhat se psem. A synuv táta by měl taky radost.
Edit: krom zimy minimálně jednou týdně nadhodim, jestli nechce zkusit kolo..
To musíš vědět ty, co na syna platí
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@terien píše:
To musíš vědět ty, co na syna platí
Ani za tablet nechce ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Tamtama píše:
Ani za tablet nechce
Moje dítě by to dostalo rozkazem a jezdit by se prostě naučilo. Budu řídit já jí, ne ona mě. Ale u vás to možná bude hlavně i tvým přístupem ke sportu
jakože dítě řekne nechci a celá rodina se bude přizpůsobovat? U nás by to neprošlo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Tamtama píše:Člověku si udela největší vztah ke sportu v dětství, proste ovlivní to rodice.
Jinak já jsem teda celkově mimoň, co se týče sportu. Baví mě plavat, ale hlavu pod vodu dám jedině se zacpanym nosem, a když není vyhnutí. Na kolečkových bruslích zvládnu jet jen pomalu a po hladkém, rovném povrchu, brzdit neumím. Na lyzaku s gymplem jsem měla takový strach, že jsem z kopce zkrátka nesjela, na běžkách jsem víc ležela v závěji než bezkovala. Co se týče lednich bruslí, mám vzpomínky z dětství, jak všichni bruslí na rybníku, jen já sedím na břehu na saních a řvu jak na lesy.Dva roky zpátky jsem nám dala všem brusle pod stromeček, čtvrťák je využil párkrát ve škole a s babičkou, prvňák jednou se školkou, já je ani nevytahla. To radši půjdu sáňkovat za barák, blízko od tepla a horkého kafe.
Jo a míče se bojím a zásadně před ním uhybam.
Loni v létě mě docela chytilo běhání se psem, ale co začala dětem škola, už na to není čas.
Ale ten základ sportovních aktivit by dite mělo zvládat..
Lyze, kolo, brusle, plavání..
A kdyz jsou deti se školou na lyzaku, na cyklovylete atp., tak jak se musi cítit kdyz většina to ovládá a oni neumí vubec nic
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Tamtama píše:
Ani za tablet nechce
I dite ze sebe bude mit dobrej pocit kdyz se překoná a zvládne to.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nemáme kola, nejezdíme, já to přímo nesnáším a určitě to nepovažuji za základní dovednost… když bude syn mít zájem, tak jej to partner naučí, kolo klidně dostane, nemam s tím problém, ale nevidím to jako povinnost narozdil od toho plavani třeba.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Tamtama píše:
@Midaku i na tu cyklostezku, ovál, lesní cestu se musíš nějak dostat..
Dáš kola na nosič a jedeš. V tomhle bych problém fakt nehledala
- načítám...
- Citovat
- Zmínit