Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Zdravím všechny, zrovna jsem byla svědkem, jak nám dlouholeté nevlastnění televize poprvé zasáhlo do života. Resp. dceři. Ta dostala v primě na gympl koukat se 20 minut na nějaký pořad na ČT ohledně sv. Václava, tak se přihlásila, že prý nemáme televizi, načež se jí hodně děcek začalo smát, přestali až, když učitelka řekla, že je tímto osvobozena od dělání úkolu. Dcera je celkem splachovací, takže to brala s rezervou, bavili jsme se o tom doma. Nemáme televizi z přesvědčení. Nikomu, ani těm dětem, televize nechybí, nechybí jim reklamy ani přiblblý pořady. Na pohádky se díváme, kdy my chceme, na filmy taky, nemusíme se zatěžovat reklamami a je víc času na jiné věci. Ale tak přiznávám, že mě to trochu dostalo. Zase prostě nejsme tak nějak stádovití, a co mají ostatní, nemusíme mít my. A je jedno, jestli se jedná o televizi nebo něco jiného. Televizi jsme nepořizovali, co jsme se přestěhovali do baráku, tj. nemáme ji asi 7 a půl roku. Je tady někdo další, kdo nemá TV? ![]()
@Zabatko píše:
Zdravím všechny, zrovna jsem byla svědkem, jak nám dlouholeté nevlastnění televize poprvé zasáhlo do života. Resp. dceři. Ta dostala v primě na gympl koukat se 20 minut na nějaký pořad na ČT ohledně sv. Václava, tak se přihlásila, že prý nemáme televizi, načež se jí hodně děcek začalo smát, přestali až, když učitelka řekla, že je tímto osvobozena od dělání úkolu. Dcera je celkem splachovací, takže to brala s rezervou, bavili jsme se o tom doma. Nemáme televizi z přesvědčení. Nikomu, ani těm dětem, televize nechybí, nechybí jim reklamy ani přiblblý pořady. Na pohádky se díváme, kdy my chceme, na filmy taky, nemusíme se zatěžovat reklamami a je víc času na jiné věci. Ale tak přiznávám, že mě to trochu dostalo. Zase prostě nejsme tak nějak stádovití, a co mají ostatní, nemusíme mít my. A je jedno, jestli se jedná o televizi nebo něco jiného. Televizi jsme nepořizovali, co jsme se přestěhovali do baráku, tj. nemáme ji asi 7 a půl roku. Je tady někdo další, kdo nemá TV?
Nemáte doma televizní přístroj. A co?
Asi tě nepotěším, ale to nemá spousta lidí, místo televize používá pc. ![]()
Dcera se nemusela dělat zajímavou a normálně se na to kouknout na ivysílání v archivu ČT. Na tvým místě bych ji učila být výjimečnou na něčem jiném…
Hlasim se, nemame. Vlastne od chvile, co jsem se odstehovala od rodicu, nejakych skoro 6 let. A nechybi, vsechno, co chci, si najdu na netu. Ale priznavam, ze kdyz jsem nekdy u nasich, prasacky si zapnu televizi, vezmu si nejaky mlsani a jenom perjizdim programy a koukam. (Ale zcela vedome to delam jako peknou lumparnu a relaxuju u toho, tak jednou za mesic, za dva, hodinku ci dve)
Přidávám se, také nevlastníme televizi
Připadá mi to jako žrout času.
@Bábrdl píše:
Nemáte doma televizní přístroj. A co?Asi tě nepotěším, ale to nemá spousta lidí, místo televize používá pc.
Dcera se nemusela dělat zajímavou a normálně se na to kouknout na ivysílání v archivu ČT. Na tvým místě bych ji učila být výjimečnou na něčem jiném…
Obávám se, že se zajímavou dělat nechtěla, ale alternativa ivysílání ji vůbec nenapadla.
@Zabatko Vlastně se na něj může podívat už teď… http://www.ceskatelevize.cz/…20656221463/
Já jsem dostala Tv až vloni, ale mohla bych spočítat na prstech, kolikrát jsem jí zapla. Je to naprosto zbytečná věc. Klidně bych se bez ní obešla.
Nemam TV a ani jinde na ni nekoukam, uz spoustu let a vubec mi nechybi. Myslim, ze zdaleka nejste vyjimecni, ted jsou proste vic v kurzu pocitace.
@Zabatko píše:
Obávám se, že se zajímavou dělat nechtěla, ale alternativa ivysílání ji vůbec nenapadla.
My televizi sice máme ale chápu že děti dokáží být zlé. Je dobře že dcerka je splachovací. Děti tohle nepochopí hned si myslí že jste chudáci a posmívají se
My zas jako děti neměli počítač a docela jsem to jako dítě špatně nesla.Bylo to přeci in a děcka se mi za to posmívali že jsme chudá rodina že nejezdíme k moři a nemáme pc. Otázka je zda to dcerce třeba taky líto není
Televizi mám, ale stejně koukám jen na pořady ze záznamu na PC jako zprávy. Jinak většinou používám PC, telku zapnu jen čt2, kdy tam běží zajímavé věci ohledně přírody, povídání o zvířátkách, zemi atd.
Anebo si pak občas pouštím na čt1 klasiku s belmondem, depardiem atd… pokud zrovna dávají, mám aspoň jistotu, že tam není reklama.
Nemame televizi. Segra taky nema televizi
nam staci internet ![]()
Hlásím se
Když jsme si s přítelem, teď již manželem, zařizovali společnou domácnost, nikdy jsme si TV nepořídili. Je tomu už hodně let a zatím o pořízení stále neuvažujeme.