Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Máme tři televize a co z toho? Nic tam není, pouze debilní reklamy
![]()
@chipsa píše:
Máme tři televize a co z toho? Nic tam není, pouze debilní reklamy![]()
![]()
Mně na tom vždycky vadilo, že kvůli hodinu a půl trvajícímu filmu jsem tam musela sedět 2 a půl hodiny, nebo déle, kvůli reklamám. Aby mi média určovala, kdy si mám jít na WC a uvařit kafe, tak to ne. ![]()
Taky nemáme televizi a ani se na tv pořady moc nedíváme přes net. Zpravodajství v ČR obecně stojí za houby a ten zbytek nekomentuju už vůbec. Děti jsou ale ještě malé. I když už to trochu pociťují ve školce, protože neznají profláklé postavičky ala Spiderman.
Mame koupenou, ale nepouziva me ji, nemame antenj nic… uprimne reknu, ze mi vuuuuubec nechybi. Telku sem nevidela pul roku a ziju
deti uz aspon na to taky nekoukaji a chlap je tez stastny bez ni…
Nevidim na tom nic spatneho, stejnr sou tam jen vymyvarny a akorat lidma manipuluji
Televizi nemáme my, můj brácha, moje sestřenice ani můj bratranec
. Divná rodina…párkrát se mi stalo, že se návštěva ptala, kde máme TV a občas to někoho fakt překvapí, mne už to ani nepřijde…
Milion dokumentu z CT jsou online na webu nebo youtube. Ja telku mam ale jen jako obrazovku, porady si prave poustim a napojuju do obrazovky z mobilu nebo notase.. takze defacto nemam telku, novu, primu vidam obcas u nasich:D
@Zabatko píše:
Mně na tom vždycky vadilo, že kvůli hodinu a půl trvajícímu filmu jsem tam musela sedět 2 a půl hodiny, nebo déle, kvůli reklamám. Aby mi média určovala, kdy si mám jít na WC a uvařit kafe, tak to ne.
tohle se dá velmi elegantně vyřešit O2TV - na většinu filmů a pořadů koukám se zpožděním nebo ze „záznamu“ (jde koukat až 50 hodin zpětně) a reklamy přetáčím. Když si chci odskočit, dám na filmu pauzu. Neskutečně mě už otravuje klasická TV u mých rodičů (hlavně že nestíhám filmy od začátku nebo v TV nic není, když mám čas a chuť se koukat).
@Zabatko No nevim, kdyby si napsala, ze nemate tv a nepouzivate internet, tak bych to brala jako ze nechcete byt stadoviti, ale mezi pc a tv nevidim rozdil ![]()
Televizi máme, ale nedíváme se. Občas na pořady na ČT, děti d-čko, jinak se to nedá…Kdybychom je neměli, vůbec nic by se nestalo. Stejně je teď za trest pro děti už 14dní vyplá v jističi. Nechápu, proč byla dcera osvobozena od úkolu, když se mohla dívat online. Pokud jí „výsměch“ zasáhl, tak bych jí normálně řekla, že v televizi nic pořádného nedávají, zbytečné utrácení peněz, že na co chcete, tak se kouknete na počítači…Nevím, toto mi nepřijde nikterek vyjímečné a zarážení hodné
.
My teda Tv máme, ale co se týče těch pitomých reklam, tak jsem to vyřešila tak, že jsem si nechala nastavit možnost zpětného přetáčení a je to naprosto super. Když začne film třeba v osm, tak já zapnu v půl devátý zpětně a reklamy si pak jen přeskakuju.
My ji máme ale já na ni skoro nekoukám, není na to čas a v ní o co stát. A na netu se dá najít vše ![]()
@Zabatko
Normálně jsem se teď podívala namátkou na i-vysílání a pořadů o sv. Václavovi je tam asi 6. Všechny v plném znění!!! Takže houby osvobozená od úkolů!!!
![]()
To byl stejně jenom takový puberťácký hec, od dcery, že? Aby byla jako spešl? Protože na nevlastnění televize v době internetu nic spešl není. Nejvíc se koukají konzervy a důchodci, jsou na to zvyklí, koukat, na to, co jim naservírujou. Člověk dnešní doby si vyhledává, co potřebuje, pořady, seriály, pohádky
. Paní učitelka byla asi staršího data, že jí to sežrala. My jsme taky neměli televizi a taky si starší kolegyně mysleli, že jsme nějací divní, spešl, alternativci. Ale v době internetu je to normální, nemít telku.
(ale nevědomý Ježíšek jí letos přinesl, protože naše děti litoval, že jsou chudinky vyřazené ze společnosti normálních dětí. )
Televizi sice máme, ale nesledujeme. Je na ni napojený malý počítač na kterém sledujeme filmy a pohádky bez reklam. Právě kvůli reklamám jsem v domě ani nezavedl anténu.
A taky TV používáme když s ženou a dětma hráváme po nocích tahovou strategii heroes might and magic 3.
Hráváme to už od roku 2000
je to taková činnost co nás sbližuje po celodenním maratonu povinností.
@Zabatko V dnešní době internetu je úplně jedno zda máte tv, nebo ne, na internetu je vše, od užitečných informací až po blbosti, stejně jako v tv… A vysílání čt, jde sledovat on-line, takže dcera může domácí úkol klidně splnit.
@Zabatko píše:
Zdravím všechny, zrovna jsem byla svědkem, jak nám dlouholeté nevlastnění televize poprvé zasáhlo do života. Resp. dceři. Ta dostala v primě na gympl koukat se 20 minut na nějaký pořad na ČT ohledně sv. Václava, tak se přihlásila, že prý nemáme televizi, načež se jí hodně děcek začalo smát, přestali až, když učitelka řekla, že je tímto osvobozena od dělání úkolu. Dcera je celkem splachovací, takže to brala s rezervou, bavili jsme se o tom doma. Nemáme televizi z přesvědčení. Nikomu, ani těm dětem, televize nechybí, nechybí jim reklamy ani přiblblý pořady. Na pohádky se díváme, kdy my chceme, na filmy taky, nemusíme se zatěžovat reklamami a je víc času na jiné věci. Ale tak přiznávám, že mě to trochu dostalo. Zase prostě nejsme tak nějak stádovití, a co mají ostatní, nemusíme mít my. A je jedno, jestli se jedná o televizi nebo něco jiného. Televizi jsme nepořizovali, co jsme se přestěhovali do baráku, tj. nemáme ji asi 7 a půl roku. Je tady někdo další, kdo nemá TV?
Tak asi s tím příliš vyrovnaná nejsi, když tě zajímá, jestli to má někdo také tak, co? Dokonce ani nemusíš vypočítávat důvody, proč ne. Je to vaše věc.