Nemáme televizi

Napsat příspěvek
Velikost písma:
28446
22.10.16 07:04
@Regina Hero píše:
hm, televize většinou mívá čudlík na vypnutí… a tak nemusí otravovat život, když není potřeba… spíš nechápu tu snahu oddělit se od zbytku stáda, co televizi má, a mít počítač s internetem… já bych spíš napsala, že televizi nemám, protože nám stačí počítač a vše, co se dá vidět v televizi, můžu vidět v pc… ale ohánět se antistádovostí mi přijde v takovém případě legrační… když bych už se chtěla od toho komerčního a přetechnizovaného světa odlišit, neměla bych ani TV, ani PC, ani mobil a internet… potom bych si mohla říct, že jsem jiná než zbytek stáda… :D ;)
Znám více rodin, kteří nevlastní televizní přístroj… není to nic divného… na TV se dá dívat i přes počítač, stačí k tomu TV karta… ;)

@Regina Hero ty jsi to popsala přesně :palec: :palec:

Znám pár lidí, kteří s takovou „povýšeností“ se chlubí, že nemají TV, takže na rozdíl od zakladatelky se v tom vidí lepší a zajímavější, ale ve skutečnosti toho z TV pořadů znají víc než celá naše velká rodina dohromady.

My jsme si před deseti lety při zařizování obýváku pořídili z Ikey jediný druh nábytku, protože k němu měli skříň, do které se vešla TV a kupodivu se nám tam teď vešla i nová opravdu podivně velká obrazovka, takže máme Tv ve skříni a když k nám někdo přijde, tak si myslí, že jsme in a nemáme TV :jazyk: ;) :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:.

Nám se ale strašně moc líbilo mít TV schovanou a nemít ji celý den na očích, viděli jsme to u známých, tak jsme takovou skříň také sháněli a tedy nedalo se to sehnat a dnes už to v Ikee nemají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28446
22.10.16 07:11
@oliš píše:
@Zabatko Ahoj,nějak nechápu co tě na tom dostalo, snad jste nečekali, že se jí děti nebudou smát a učitelka to taky vyřešila, tím, že je osvobozena…ale možná ji měla místo toho doporučit nějakou literaturu
:palec: :palec: jj., tak to doma děláme, když má některý z mladších kluků zákaz PC. Prý nutně potřebuje něco o S. Václavovi na PC.
„Ne, ne hochu, máš zákaz, vezmi si knihu!!“

A uděláme pro něj mnohem víc, čtení knih prý působí na mozek jinak a lépe než čtení z PC ;) :palec:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2427
22.10.16 08:42

Nemám TV, dávají tam buď filmy, které jsou venku už x let, navíc s dabingem a často kinoverzi (zkrácené), seriály, opět série, které už vyšly před lety a taky prakticky vždy s dabingem. A vyplněné je to reklamou a vlastní rádoby tvorbou. Lepší je PC/notebook. Filmy/seriály si postahovat (nebo koukat třeba na Netflixu) prakticky hned poté, co vyšly, v jazykové verzi, která mi vyhovuje a taky sestříhané verzi, kterou chci (např. režisérská). Dá se koupit externí velká obrazovka, takže ani člověk „nepozná“, že nekouká na TV.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32028
22.10.16 11:28
@e008 píše:
Ale ja to myslela tak, ze pokud nekdo napise, ze nema televizi, ale pritom na filmy atd kouka pres pc, tak v tom fakt az takovy rozdil nevidim a uz vubec ne tu nestadovitost. Tot vse. A ze pokud nekdo napise, ze nechce byt stadovity, znamenalo by to pro me vetsi „obet“. Ale o tomto uz tu cela diskuze probehla.

Jasně, chápu :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32028
22.10.16 11:30
@KimL píše:
Nemám TV, dávají tam buď filmy, které jsou venku už x let, navíc s dabingem a často kinoverzi (zkrácené), seriály, opět série, které už vyšly před lety a taky prakticky vždy s dabingem. A vyplněné je to reklamou a vlastní rádoby tvorbou. Lepší je PC/notebook. Filmy/seriály si postahovat (nebo koukat třeba na Netflixu) prakticky hned poté, co vyšly, v jazykové verzi, která mi vyhovuje a taky sestříhané verzi, kterou chci (např. režisérská). Dá se koupit externí velká obrazovka, takže ani člověk „nepozná“, že nekouká na TV.
:palec: přesně tak
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32028
22.10.16 11:32
@e008 píše:
@AninaEli Souhlas.Znama takhle 2.5 lete slecne poridila tablet. Vytahovala se, jak ji vsichni rikali, ze mala to nebude umet pouzivat a pry je moc sikovna. Jen holcicka si pustila z kazde pohadky 4 sekundy a hned dalsi a dalsi. V tu chvili jsem si rikala, ze to vubec nema pro ni smysl… No a ted v peti letech sedi na pc a hraje hry i jeji 2.5 lety bracha. Ja bych teda naopak dite na pc zvykat nechtela.

Nj, tak to už je asi na jinou diskuzi trochu. Ale zas upřímně, víc mi vadí tablet v 2,5 letech než počítač…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2427
22.10.16 11:45
@Nimie píše:
Nj, tak to už je asi na jinou diskuzi trochu. Ale zas upřímně, víc mi vadí tablet v 2,5 letech než počítač…

Přesně, na PC si může aspoň trochu vyhrát, zvlášť když začne s nějakým levnějším, tak se v tom dítě třeba i může vrtat a tak. Tablet je opravdu jenom ta pasivní zábava.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32028
22.10.16 11:51
@KimL píše:
Přesně, na PC si může aspoň trochu vyhrát, zvlášť když začne s nějakým levnějším, tak se v tom dítě třeba i může vrtat a tak. Tablet je opravdu jenom ta pasivní zábava.

Nehledě na to, že naučit se s tabletem je otázkou 5 vteřin pro dítě, výběr her a programů je taky někde jinde… no, každý svého štěstí strůjcem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32028
23.10.16 18:57
@Taciras píše:
Jak by se sem takový člověk dostal?

Z knihovny :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32028
23.10.16 20:15
@Taciras píše:
No už vidím, jak někdo do knihovny chodí vysedávat na emimino, by ho asi hnali :lol:

Vždyť tam si můžeš dělat co chceš :nevim: :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
111
5.11.16 15:40
@Zabatko píše:
Zdravím všechny, zrovna jsem byla svědkem, jak nám dlouholeté nevlastnění televize poprvé zasáhlo do života. Resp. dceři. Ta dostala v primě na gympl koukat se 20 minut na nějaký pořad na ČT ohledně sv. Václava, tak se přihlásila, že prý nemáme televizi, načež se jí hodně děcek začalo smát, přestali až, když učitelka řekla, že je tímto osvobozena od dělání úkolu. Dcera je celkem splachovací, takže to brala s rezervou, bavili jsme se o tom doma. Nemáme televizi z přesvědčení. Nikomu, ani těm dětem, televize nechybí, nechybí jim reklamy ani přiblblý pořady. Na pohádky se díváme, kdy my chceme, na filmy taky, nemusíme se zatěžovat reklamami a je víc času na jiné věci. Ale tak přiznávám, že mě to trochu dostalo. Zase prostě nejsme tak nějak stádovití, a co mají ostatní, nemusíme mít my. A je jedno, jestli se jedná o televizi nebo něco jiného. Televizi jsme nepořizovali, co jsme se přestěhovali do baráku, tj. nemáme ji asi 7 a půl roku. Je tady někdo další, kdo nemá TV? :think:

My malou TV máme, ale koukáme v podstatě jen na Večerníčky. Žádné pořady s reklamami také nesledujeme. Pouštíme si hezké filmy. Do teď jsme mělo plátno. Teď plánujeme domácí kino. Rádi se společně celá rodina koukáme na filmy. Není to myslím o tom, jestli má někdo TV přístroj, nebo se kouká na počítači.
Myslím, že ten pořad o sv. Václavovi půjde i sledovat na internetu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7188
11.3.18 20:33

Holky, ozivuju diskuzi, i kdyz s puvodnim tematem ma pramalo spolecneho. Nemam doma televizi, uz jsem si i rikala, ze si ji poridim, ale vzhledem k programu jsou to vyhozeny penize a kdyz se uz chci na neco koukat, pustim si to na notebooku, kde TV programy mam. Ale - vetsinou je TV v obyvaku stred mistnosti a ja resim, jak to tam vymyslet, aby to vypadalo dobre. Co dat naproti sedacce, aby nevypadala mistnost prazdne? Jak mate vy, kteri tu zbytecnou bednu nevlastnite, zarizeny obyvak? Mate nejakou inspiraci?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5130
11.3.18 20:37

Dala bych rozhodne krb. Existuje i na lih treba do panelaku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2155

Oproti sedacce jsou kresla, proste sezeni dokola, kde si lidi muzou povidat. Nebo je oproti knihovna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33315

Lidi mohou bez TV sedět v obýváku kolem stolku klidně dokola nebo do účka. Na zeď si dej nějaký hezký obraz a není co řešit. Taky bednu nemáme a ani o ní neuvažujeme. Žije se bez ní hezky. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí